1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

ViP 722K - Sling Adapter Will Not Work

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by bshaf, Dec 19, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    No red light! I pluged in a few times and each time I get the message on the TV saying "Sling installed now enjoy"
     
  2. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    The sling came with some information sheets. One of them is titled "Troubleshooting", have you checked all the items on that sheet and run the connection test already?
     
  3. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Hello Marry,

    Can the Sling be pluged into a powered USB hub? Since the 722K only has one USB in the back and I am using an external harddrive for the same unit and its working in the powered hub?
     
  4. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    Hi!! Yes, the receiver will not power any USB devices, so it should be in a Powered USB hub!
     
  5. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Thay is how I have it (pluged into the powered hub) no red light on top of slig. The harddrive is also pluged into the powered hub and works.
     
  6. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    Did you run the connectivity test?
     
  7. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Yes I have internet and phone line conected.

    I found the watch live tv: installed what it needed to install. I get "Error 31"
     
  8. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Receiver is in dual mode.

    If I plug the sling to the only usb plug in the back og the 722k red light comes on.
     
  9. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    It is connecting properly without the HUB connected?
     
  10. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    I did not try that, but I Have one recording going on would that stop the sling from working if its in "Dual mode"? If the external harddrive works in the powered hub should not the sling?
     
  11. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    Is the receiver currently recording at TV2 because that could be exactly the issue? I have mine connected to a powered USB Hub with the external hard drive so that should not be the problem. I have not had any reports of it not working with any particular hubs.
     
  12. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    yes, it was recording on TV2. That recording has stoped and I still can't get the sling to power up?
     
  13. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    going to try it pluged direct to the back of the 722k now!
     
  14. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    Ok, let's bypass the HUB for now. Please connect the sling to the USB port on the front of the receiver. Let's get it working, then we can work on the hub issue. Also please place the receiver in the single mode! Thanks!
     
  15. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Hello Marry,
    I did not get your last message before doing what I did.

    I plugged the sling directly to the back USB and it is working! Do you still want me to try the front USB? I really don’t know why I cannot use the sling in the powered hub since the external harddrive works in it. I am able to see all recorded movies on the harddrive using that hub on internet. It’s just not turning on the sling. Any ideas on why the sling is not working in the powered hub?
     
  16. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    No, you are good. I just wanted to keep it simple. it works so now can you try a different port on the hub. Try the one that has the EHD as we know that one works already
    !
     
  17. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    No go!

    It’s a six plug USB by Belkin and none on them powers the sling. I even unplugged the harddrive to see if the hub had power issues.
     
  18. MaryB@DishNetwork

    MaryB@DishNetwork DISH Representative DISH Representative

    361
    0
    Jan 18, 2011
    I am sorry! I do not understand why it is not working in the hub either. I would hook it up and I will try to research the hub issue further. Do you have a model# on the Belkin Hub?
     
  19. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    the hub is old about three years old. Does the hub need to be 2.0 or higher. Just over thinking maybe.
     
  20. MadScientist

    MadScientist Godfather

    256
    0
    Nov 30, 2004
    Hello again, its a Belkin powered hub. 7-port hub 1.1 model F5U027

    What speed in the 722K usb?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page