1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ViP622/ViP722 - L6.10 Software Experiences/Bugs Discussion

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Rob Glasser, Jul 31, 2008.

  1. Aug 7, 2008 #41 of 103
    shortspark

    shortspark Legend

    187
    0
    Oct 25, 2006
    I have my 622 connected via HDMI to my Onkyo receiver which in turn is connected to my 720p projector, also via HDMI. I still have the old software but when I receive 1080p capability, will Dish downconvert it to 720p? I guess what I'm saying is will this new capability benefit me in improved picture, even though I do not have a 1080p display?
     
  2. Aug 7, 2008 #42 of 103
    Sandman

    Sandman Godfather

    374
    0
    Sep 23, 2002
    Noticed the same with setting a program timer, and the same slow setting on my 612

    Bob-
     
  3. Aug 7, 2008 #43 of 103
    ebaltz

    ebaltz Hall Of Fame

    1,432
    0
    Nov 23, 2004
    And additionaly, sometimes when in the guide or schedule the system will stop responding to remote commands, for a minute or more, then all of a sudden it will do all the commands in rapid fire.
     
  4. Aug 7, 2008 #44 of 103
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Based on the reports here.. The 1080p feature at the moment is tied to FVOD and only works with 1080p TVs. Users with 1080i and 720p want get a PQ lift with this feature from what I can tell.
     
  5. Aug 7, 2008 #45 of 103
    Tulsa1

    Tulsa1 Godfather

    255
    0
    Oct 15, 2003
    I have had 6.10 on my 722 for a couple days now and have yet to see a channel 501 in any of the guides.
    Even when selecting ALL, the guides skips 501.
    How do I get access to it?
     
  6. Aug 7, 2008 #46 of 103
    tcatdbs

    tcatdbs Icon

    619
    4
    Jul 10, 2008
    722, also VOD Smartcard error. Got 6.1 3 days ago, no 1080p Legend at 501 yet (but I do see 5 other 1080i movies).

    Wonder if the Smartcard error has anything to do with not being connected to phone line. I am USB connected.
     
  7. Aug 7, 2008 #47 of 103
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    USB connected? You mean Ethernet connected?
     
  8. Aug 7, 2008 #48 of 103
    Jnel

    Jnel Cool Member

    16
    0
    Jan 16, 2006
    Anyone else seeing blue colored letters for the episode and date on the "info" screen? On certain backgrounds can barely read it....
     
  9. Aug 7, 2008 #49 of 103
    tcatdbs

    tcatdbs Icon

    619
    4
    Jul 10, 2008
    Yeah ethernet, my bad. Was thinking of the EHD for some reason. As far as a 1080p movie not being available, is the box smart enough to know if your TV is compatable, and if it's not you don't get the download? My Plasma is 1080p compatable, but at 60fps, not 24fps, so maybe the VIP722 knows that and won't send anything I can not view.
     
  10. Aug 7, 2008 #50 of 103
    Jeff_DML

    Jeff_DML Legend

    231
    0
    Feb 12, 2008
    I will bet money it supports 60fps output, the question is whether it also has the ability to output 24fpgs. All 1080p tvs support 60fps input, small amount support of them 24fps.
     
  11. Aug 7, 2008 #51 of 103
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    The receiver should download the 1080p content regardless of your TV type. When you enter the order for the movie it should test the TV to see if it can be played in 1080p. There are a number of people that are not getting anything on channel 501.
     
  12. Aug 7, 2008 #52 of 103
    Tulsa1

    Tulsa1 Godfather

    255
    0
    Oct 15, 2003
    501 is not even showing up in my ALL menu. I've had 6.10 for three days.
    It goes from 500 to 502.
    What am I missing here?
     
  13. Aug 7, 2008 #53 of 103
    tcatdbs

    tcatdbs Icon

    619
    4
    Jul 10, 2008
    Have you gone to locks to see if it shows up there? Do you have a 722? It doesn't show up on my 211 but does on my 722, I assume because I can't do VOD from my 211, so it sends nothing to it. ???
     
  14. Aug 7, 2008 #54 of 103
    Tulsa1

    Tulsa1 Godfather

    255
    0
    Oct 15, 2003
    It's a 722 with no locks setup at all
     
  15. Aug 7, 2008 #55 of 103
    ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    Yep. I am the same. The only thing I suspect on my setup is the System Info screen says I have LNB Drift and I have signal loss. Perhaps this is preventing the VOD download from working properly. However, I never see any signal problems when I watch programs on the receiver so I'm not sure how bad the signal loss could be.
     
  16. Aug 7, 2008 #56 of 103
    Tulsa1

    Tulsa1 Godfather

    255
    0
    Oct 15, 2003
    Thank you guys. I guess I'll just sit tight and see if 501 shows up in my guide at
    some later date. I was hoping to test out the 1080p feed to my 70" SXRD.
    I was curious to compare it to Bluray.
    Oh well:rolleyes:
     
  17. Aug 7, 2008 #57 of 103
    ebaltz

    ebaltz Hall Of Fame

    1,432
    0
    Nov 23, 2004
    More lockups and reboots this afternoon with 6.10. As usual, new updates cause problems, then a few weeks later (sometimes longer) there will be a 6.11 which tries to fix what they broke in the "upgrade".

    I hate it when they take a perfectly solid working DVR and turn it into something frustrating. And right before the Olympics too. BAD BAD
     
  18. Aug 7, 2008 #58 of 103
    normang

    normang Icon

    1,017
    0
    Nov 14, 2002
    So far 6.10 is working fine for me... Though I did see the smart card error, didn't care.. We'll see if anything else pops up as time goes by
     
  19. Aug 7, 2008 #59 of 103
    DJ Lon

    DJ Lon Legend

    270
    0
    Nov 3, 2005
    Yes, same here.

    On another note with this new version, so far every day when I turn on TV2 all HD channels are in "normal" picture mode even though letterboxed format is chosen. If I toggle format selections on TV2 it will return to normal but if TV1 is on at the same time, the picture on TV1 will change to a small box in the left upper corner (kind of like the picture in the guide display) and can only be corrected by toggling format settings.

    Does/can anyone else experience/duplicate this?
     
  20. Aug 7, 2008 #60 of 103
    Ray_Schwarz

    Ray_Schwarz Mentor

    50
    1
    Jan 22, 2003
    I have a 722 and a 622 side by side. I noticed that the 722 with L6.10 requires
    my turning up the volume on a music channel. Switching to the 622 with L5.12 , I must
    reduce the volume on the same channel. My Sony receiver volume settings have been
    25-27 for SD or music channels and 36-38 for Dolby (HD) channels.

    The sound level is now the same (36-38) for SD, music and HD under L6.10 on
    the 722.

    Movies & More lists all Movies as HD but no indication of 1080P.

    Ray Schwarz
     

Share This Page