1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ViP622/ViP722 - L6.18 Software Experiences/Bugs Discussion

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Ron Barry, Mar 11, 2009.

  1. Mar 11, 2009 #1 of 124
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    ViP622/ViP722 - L6.18 Software Experiences/Bugs Discussion

    It appears that L6.18 for the ViP622/ViP722 has begun spooling to some customers. Please use this thread to post your experiences and bugs found with this release.

    Be sure when you report an issue or an experience be sure to include details and specify what receiver you saw it on. We definitely have seen some issues be receiver model specific so including the model is always good practice.

    After receiving an update, if your box does not appear to be operating properly first step should be, find a ten minute period where nothing is recording, and then pull out the AC plug for 20 seconds and then plug it back in.


    Reported Fixes:
    • Appears to include Closed captioning fixes. Report CH5 (CBS) in the SF Bay Area is not working.
    Reported Possible New Issues:
    • Report of My Favorite Channel list was all screwed up
    • Some users are reporting studdering and lipsync issues.
    • Sling Guide activiation has been removed.
    • Occasional Random freezing
    Other Reported Highs and Lows:
    • Full distribution


    Moderator Note: Feel free to report getting it or not, but don't be suprised if we sweep through and delete those type of posts with an update at the top indicating the state of the roll out.
     
  2. Mar 12, 2009 #2 of 124
    leemathre

    leemathre Legend

    211
    0
    Sep 25, 2003
    One of my 622's was just updated to L6.18.
     
  3. Mar 12, 2009 #3 of 124
    tnsprin

    tnsprin Hall Of Fame

    2,129
    0
    Mar 15, 2003
    Looks like they rolled it out to maybe 1/3 of the receivers. Time to add a bug thread.
     
  4. Mar 12, 2009 #4 of 124
    fortinjlf

    fortinjlf Mentor

    30
    0
    Mar 15, 2007
    Anyone else with L6.18? Just noticed this morning on my newer VIP622 that I had L6.18. My Favorite Channel list was all screwed up, but other than that I haven't noticed anything else different. But then again I haven't been watching too long.
     
  5. Mar 12, 2009 #5 of 124
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,596
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Actually for R0073174765...R0078927837.
     
  6. Mar 12, 2009 #6 of 124
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Try a power cord reset and see if your favorites gets restored.
     
  7. Mar 12, 2009 #7 of 124
    Lincoln6Echo

    Lincoln6Echo Godfather

    348
    0
    Jul 11, 2007
    I don't know, but I hope it fixes the audio drop-outs on several channels. FNC-HD seems to be the worst.
     
  8. Mar 12, 2009 #8 of 124
    RollTide1017

    RollTide1017 AllStar

    57
    0
    Oct 12, 2008
    I never got 6.17 on my 722 wonder if I'll get this one.
     
  9. Mar 12, 2009 #9 of 124
    fortinjlf

    fortinjlf Mentor

    30
    0
    Mar 15, 2007
    I had already taken the time to reset all of them before I realized that I had the new update.
     
  10. Mar 12, 2009 #10 of 124
    adk0212

    adk0212 Cool Member

    14
    0
    Aug 6, 2006
    I have received 6.18 on my 622. No trouble with favorites lists. Nothing jumps out at me as being different yet...
     
  11. Mar 12, 2009 #11 of 124
    phrelin

    phrelin Hall Of Fame DBSTalk Club

    14,943
    294
    Jan 18, 2007
    Northern...
    I hate to admit this, but I'm drawing a mental blank on "TBD" and it isn't in the acronym list. I'm sure it's just my old brain....:confused:
     
  12. Mar 12, 2009 #12 of 124
    bug drvr

    bug drvr New Member

    7
    0
    Aug 8, 2008
    TBD - to be determined
     
  13. Mar 12, 2009 #13 of 124
    phrelin

    phrelin Hall Of Fame DBSTalk Club

    14,943
    294
    Jan 18, 2007
    Northern...
    Oh:eek:

    That's what happens when one tries to make things too complicated....
     
  14. Mar 12, 2009 #14 of 124
    Stutz342

    Stutz342 AllStar

    92
    0
    Sep 29, 2004
    I got 6.18 today on my 622, and now that 8:00 PM had rolled around, I may have found a bug. There are shows recording, and I'm trying to watch recordings. Once per minute, I'm getting the sat signal lost screen, but the show being recorded on the reported channel has no problems in it.

    I haven't tried watching live as it records, (since I didn't see the start, I don't want to spoil it,) and I haven't rebooted yet since it busy recording stuff I don't want to interrupt.

    Anybody else getting this?
     
  15. Mar 12, 2009 #15 of 124
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,596
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    I would reboot before go further.
     
  16. Mar 12, 2009 #16 of 124
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    I have L6.17 and it happens frequently. Actually, I just cleared an incident. Pressing MENU clears it. Very annoying but it doesn't affect recordings.
     
  17. Mar 13, 2009 #17 of 124
    Stutz342

    Stutz342 AllStar

    92
    0
    Sep 29, 2004
    Yes, I saw this from time to time before, but now it's happening every 60 seconds like clockwork. (That's not rhetoric, I used my stopwatch.) Much worse than I have ever seen.

    Now that my recordings are done for the night, I was able to dig a little deeper. It turns out that my 622 has lost the ability to tune in Rochester OTA 13-1 or 13-2, WHAM. Since that was one of the three things that was supposed to be recording, but never did, I'm sure that's the center of the problem. The locals setup screen shows good signal, but I get the "offair signal has been lost" screen when I try to tune in. (While the recordings were going, it was the sat version that kept comming up, but that was apparently incorrect.)

    I tried it on my TV's tuner and it's a little flakey: if I switch from another local to either 13-1 or 13-2, I get a blank screen. If I then switch to the other 13 sub-channel, it comes in, and I can go between those two as much as I want. Once I pick some other local, an try to go back to one of the 13s, it blank again.

    Now I just have to figure out if WHAM changed something today, or if they have always had something not quite right, and the new software can't deal with it as well as the previous software did.

    I did a front-panel reset and there was no change, then I did a power-cord reset and that made no difference either.

    Any ideas?
     
  18. Mar 13, 2009 #18 of 124
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,596
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    remove all OTA and scan again
     
  19. Mar 13, 2009 #19 of 124
    Stutz342

    Stutz342 AllStar

    92
    0
    Sep 29, 2004
    Thanks for the suggestion.

    Sure enough, a rescan turned something up. This station now shows up under their broadcast channel, 59-1 & -2, rather than their display channel, 13-1 & -2. I'll be interested to see if the guide data works under this number, seeing as it did work when they were calling themselves "13-1" and "13-2"

    I also wonder what was the actual cause of the problems. My though is that it's highly unlikely that the station happened to make a change on the same day that I got new software. More likely, I think, is that the station made a change a while back, and L6.17 was able to let it slide, while L6.18 can't deal with it as well.

    I'm so bummed I missed Ugly Betty. ;-)
     
  20. Mar 13, 2009 #20 of 124
    Stutz342

    Stutz342 AllStar

    92
    0
    Sep 29, 2004
    OK, I stand corrected. (Actually I sit corrected, but you don't need to know that.)

    I saw on rochesterhdtv dot com that there are a couple of other people who have just noticed this change on their TVs, so it looks like it WAS just a coincidence, and this is NOT a 6.18 issue at all.

    Nevermind . . . move along . . . nothing to see here. ;-)
     

Share This Page