1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

VIP722 slow guide response

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by PghGuy, Sep 27, 2011.

  1. Sep 27, 2011 #1 of 113
    PghGuy

    PghGuy AllStar

    79
    0
    Oct 13, 2006
    Within the last couple days I have noticed a very slow response when I select guide on my remote (both remotes for TV1 or TV2), for some reason I am not seeing the guide pop up on the screen for a good 4-5 seconds after I hit "guide". I do not see this issue when selecting any other function of the remote, info, last channel, volume all respond immediately...even entering channel numbers directly immediately show up on the screen once I press them. I changed the batteries just for kicks and the same problem is still there.

    Has anyone had this problem before? Again, I see the same issue on either remote and its only slow when I select "guide"...I never had this issue before.

    Thanks
     
  2. Sep 27, 2011 #2 of 113
    Jhon69

    Jhon69 Hall Of Fame

    4,710
    5
    Mar 27, 2006
    Central San...

    Suggest you try a reboot,unplug the DVR for 2 minutes,see if that helps.
     
  3. Sep 27, 2011 #3 of 113
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Same method as IT first level support doing: 1) reboot PC ....
     
  4. Sep 29, 2011 #4 of 113
    dishman1999

    dishman1999 Registered User

    120
    0
    Sep 26, 2011
    maybe someone around you has the same remote code if that the case then you need to change that code. hit the menu twice press the SAT button intill all lights light up and then hit record on remote and it will change your remote IR to a diff number.
     
  5. Sep 29, 2011 #5 of 113
    jdmart

    jdmart AllStar

    85
    0
    Jan 9, 2004
    Same problem my Dad had with his 722K. A hard reboot cured it for a couple of days but then the problem returned. He now has the L688 update and hard rebooted again so we'll see how it goes.
     
  6. Sep 29, 2011 #6 of 113
    dishman1999

    dishman1999 Registered User

    120
    0
    Sep 26, 2011
    rebooting is dumb slove the issue by recoding IR.

    http://www.youtube.com/watch?v=LvEarq50rSM

    is a better move. end the issue.
     
  7. Sep 29, 2011 #7 of 113
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    [Shaky hands... those youtubers ... Is it troublesome to put your camera or phone on a table ? And make such 'tutorial' as watchable clip ?]
     
  8. Sep 29, 2011 #8 of 113
    Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    PghGuy,

    I tested the guide on our 722 receiver and it popped up in less than a second. I have a 722 at home and I don't remember a slow response on mine either. Try the hard reset, unplug for 10 seconds from electrical outlet and plug back in. Please let me know if this resolves the issue. Thanks.
     
  9. Sep 29, 2011 #9 of 113
    kevruth

    kevruth Mentor

    47
    0
    Jan 7, 2004
    I had this problem last night with my 722k. I did a reset and it fixed things. Hopefully, it is a permanent fix.
     
  10. Sep 29, 2011 #10 of 113
    fuzzface

    fuzzface Mentor

    44
    0
    Feb 1, 2011
    I too have had this problem for the past couple of days. I've only had this receiver (722k) for a week. Did a hard reboot today around 12:35pm and it fixed it and is still working fine as of now. Yesterday did check switches and soft reboots and fixed, but came back a few hours later. Hopefully this one "holds". Also tried changing remote addresses and it did nothing. Glad (not really) to see others having the same problem at the same time mine when "bad" Wondering if it is a software issue for the "new" L688 or something to do with gearing up for the eastern arc satellite launched today...
     
  11. Sep 29, 2011 #11 of 113
    MattG@DISH Network

    MattG@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    598
    2
    Jan 6, 2011
    There is a known issue with the 722/722k where remote response may be sluggish, but the front panel buttons work normally. This will be fixed in a future software update, but in the mean time resetting the receiver should provide temporary relief
     
  12. Sep 29, 2011 #12 of 113
    fuzzface

    fuzzface Mentor

    44
    0
    Feb 1, 2011
    Now mine is back to being slow again. It's not a remote response thing. It's just as slow using the front panel buttons.
     
  13. Sep 29, 2011 #13 of 113
    MattG@DISH Network

    MattG@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    598
    2
    Jan 6, 2011
    I know a similar issue had come up once before, but was corrected with the s/w update that changed the guide layout. I still do believe this would fall under the known issue
     
  14. Sep 29, 2011 #14 of 113
    fuzzface

    fuzzface Mentor

    44
    0
    Feb 1, 2011
    Now I'm back up to speed. Very odd...
     
  15. Sep 30, 2011 #15 of 113
    Jhon69

    Jhon69 Hall Of Fame

    4,710
    5
    Mar 27, 2006
    Central San...

    You know what that tells me?.That Dish Network is doing things and these things are affecting other things,let me give you an example.If you look in your All Channel list you will see on a channel 350 a purple channel for Starz VOD,that appeared today,at least that's when I noticed it and Dish Network did a software upgrade(I got L688 today) because they are getting ready to start BlockBuster Movie Pass also on Oct.1st.Looks like they are adding other things too!.

    So this will effect performance off and on(I also have noticed this also on my 722k).So I would suggest to maintain(hang in there) and once Dish Network get's these thing(s) going things will smooth back out.Just a suggestion.:)


    For the record that's the first time I ever saw a purple channel in my All Channels list.I like that color!.;):D
     
  16. Sep 30, 2011 #16 of 113
    Inkosaurus

    Inkosaurus Icon

    678
    1
    Jul 29, 2011
    That is the less effective way of changing your remote address, your method leaves you hoping it changes the Frequency number to something that is not already being used by another receiver/remote in the house hold/area.
    You can actually select which code can be set by

    Pull up system info (menu twice, pull the smart card, hit system info on the front panel or press power+up on front panel , which ever you prefer)

    Hold down sat for about 4 seconds
    Input a number between 1 and 15
    Press pound once.
    Press record Once (three times is prefered though sometimes it takes a few hits to lock in).

    Though readdressing the remote wont solve this issue if its persisting on the front panel as well.
    Like others have suggested i would say it has something to do with the software, we can only hope a patch will spool out soon too.

    I am having this issue as well by the way :<
     
  17. Sep 30, 2011 #17 of 113
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    It's not changing freq if you telling about IR, just a subcode - ie address byte in each packet.
     
  18. Oct 3, 2011 #18 of 113
    fuzzface

    fuzzface Mentor

    44
    0
    Feb 1, 2011
    Mine seems to get slow during the morning 10am? through about 8pm every day. After around 8pm it goes back to "normal" and it seems to be that way when I leave for work at 8am. When I am home for lunch at noon, it is back to being "slow"... Seems very odd to say the least.
     
  19. Oct 4, 2011 #19 of 113
    Inkosaurus

    Inkosaurus Icon

    678
    1
    Jul 29, 2011
    My bad that was for a lack of better words, not sure why didnt just say remote address.
    Anywho, i asked around at work several Dish CSR's are experiencing it as well.
    All with 722(k)'s , hard reset only temporarily fixes it as well =/
     
  20. Oct 6, 2011 #20 of 113
    fpajerski

    fpajerski New Member

    5
    0
    Dec 19, 2002
    Just to echo that my 722K, now at L688, started showing this slow-response problem a week or so ago ... and is still showing it. A power-off/on reset only temporarily fixes this problem. Glad to see a Dish CSR acknowledging this issue, hope to see the software fix soon.
     

Share This Page