1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

WET610N keeps losing signal

Discussion in 'Tech Talk - Gadgets, Gizmos and Technology' started by ahrjmr, Nov 12, 2012.

  1. ahrjmr

    ahrjmr Legend

    162
    0
    Nov 17, 2004
    Hi,
    I just upgraded my internet to Time Warner Road Runner Basic to RR Turbo. I also upgraded my modem to a Motorola SurfBoard SB6141. I also have a Linksys E3000 Router. I purchased a while back a WET610N Wireless bridge and have it connected to my Directv HD-DVR HR23-700. Every once in a while the wireless connection go out and I have to re-connect. The Bridge is upstairs about 60 feet away from the router.

    Can someone tell me why I maybe losing the signal?

    Thank you,
     
  2. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,673
    189
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    You didn't say if you were using the N band but I assume so for video. . . I used a WET610n a couple of years ago very successfully for MRV. I still use it but it's linked to a power meter, not very much bandwidth.

    It has a Site Survey that shows signal strengths (in %) -- Check that as you try different positions of the WET or the router if possible. Sometimes moving one or the other 5 or 6' or changing orientation can have a big difference.

    Also check that your encryption matches exactly with the router. . . the WET allows WPA2 Personal with TKIP or AES or AES only.

    Download 'inSSIDer' (thanks VOS!) to check if there may be other strong channel usage in your area. Change to a channel less used.
     

Share This Page