1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

what could be the problem here....

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by JcT21, Mar 14, 2014.

  1. JcT21

    JcT21 Legend

    279
    2
    Nov 29, 2004
    i have 1 hr24 dvr and 2 h24 hd receivers, whole home dvr setup with internet.

    all of my hd channels are gone. I cannot add them manually, they don't even show up in the guide and if I toggle the hide/show channels in settings it makes no difference they still wont show up.

    roughly half of my sd channels show up, however each receiver gets different sd channels. for example I can get msnbc channel 356 on my h24 in the bedroom but not the dvr or the other h24 in my 2nd bedroom. same thing goes with the sd channels with starz, I can get those on the dvr but not any of the other 2 boxes. its like that with the rest of the channels, each box decides what channels they want. I know, its very strange.

    for the last few days ive been getting the error 771 on the channels that just don't show up. if I manually punch in the channel, I get the error channel not available, even though its in my package. however no hd whatsoever will show up on any receiver. and will not appear even when all channels is selected.

    all internet related services such as youtube, Pandora, apps, etc are now gone.

    over the last few days the dvr has been going through a self check at random that lasts for 1-3hrs each time. unplugging, multiple reboots has no effect.

    I noticed a software upgrade at 440am and that same morning I got up is when it started acting funny. 0x7eb 3/11 440am.

    I called and spoke with a csr and he said the swm was ok and it could be a decoder inside the dvr causing the problem. does that sound possible?

    ive been a customer for several years and I ended up getting a free genie & mini client upgrade to be installed next week. but I cant help but wonder what in the world possessed my setup.

    your thoughts and input is appreciated :)
     
  2. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,441
    915
    Jan 10, 2008
    NY
    What happens if you try to repeat satellite set up? it sounds like the wrong dish type is selected.
     
  3. inkahauts

    inkahauts DIRECTV A-Team

    21,529
    957
    Nov 13, 2006
    Id love to know how the csr thinks he can tell it's now the swim. It could easily be the swim or a power problem for the swim or a cabling problem.

    I would start by first going through satellite set up as ped suggested and redoing salad set up all three boxes.

    Then I would unplug all the boxes and the power supply for the Lnb . Then after about 15 minutes I plug in the power supply for the lnb. Then after another 15 minutes I would plug in all three boxes. Then I'd see what happens. And if you have a deck a connection somewhere for Internet Id also unplug that and leave that unplugged until the rest of the issues get worked out.
     
  4. carl6

    carl6 Moderator DBSTalk Club

    12,390
    906
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    I just so love (hate) autocomplete, but it is entertaining at times. Hey, HR, I'll take a Caesar while you're at it !rolling
     
    1 person likes this.
  5. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,153
    546
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    I want mine with extra anchovies on the side.... :)
     
  6. inkahauts

    inkahauts DIRECTV A-Team

    21,529
    957
    Nov 13, 2006
    !rolling.

    I'm leaving that one alone!
     
  7. JcT21

    JcT21 Legend

    279
    2
    Nov 29, 2004
    i tried running the sat setup again. i ran it twice. i unplugged everything as suggested. however this time when everything came back up im able to receive nearly all sd channels on the dvr, but not the other 2 hd boxes. i still receive a few on each of those. but still no hd anywhere.

    ive linked to an image off the error screen on my tv after running the sat setup. how is it i can get sd channels with the sats x'd out?

    thanks for the suggestions, atleast (for now) i can get sd and until i get my new stuff installed next week, its better than nothing :)

    http://i1374.photobucket.com/albums/ag420/jct21/photo_zpsc8259b3f.jpg
     
  8. JcT21

    JcT21 Legend

    279
    2
    Nov 29, 2004
    also, regarding the swm. the csr had me unplug it to see if the error 775 came up. once plugged back in the 775 went away and the 771 returned. according to him, thats how he determined the swm was still good. does that sound right?
     
  9. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,441
    915
    Jan 10, 2008
    NY
    well it seems you are having signal issues. what are the signal readings on the satellites with red Xs?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,441
    915
    Jan 10, 2008
    NY
    that's sounds about right specially since you are showing all those red Xs


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. JcT21

    JcT21 Legend

    279
    2
    Nov 29, 2004
  12. NR4P

    NR4P Dad

    6,269
    254
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    You need a service call. Dish way out of alignment.
     
  13. inkahauts

    inkahauts DIRECTV A-Team

    21,529
    957
    Nov 13, 2006
    Yeah, that dish isnt even close to alignment, or the swim went bad.. No more trouble shooting here will help till you get someone out there to fix that. Assuming you are getting almost the same readings on all boxes.

    And the 0's on your 101 are spot beams so those being zero isnt the issue by the way.
     
  14. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,441
    915
    Jan 10, 2008
    NY
    Yep, no wonder why the 99 and 103 are 0s, you are barely getting the 101.
     
  15. JcT21

    JcT21 Legend

    279
    2
    Nov 29, 2004
    my dish is mounted on a poll. seems the cement used several years ago to sturdy the poll has broken loose so the poll has a LOT of play in it. i manged to sturdy it up with some rocks last night as a temp fix till the tech arrives tomorrow afternoon. now im getting normal readings on the sats and the 101 is back up to normal 98's and 100's. my hd has returned and everything is back to normal. i just didnt think about the dish being out of alignment since i could get some programming. i just assumed either i got signal for everything or i didnt. thanks guys for all your help and input.... now i just wish tomorrow would get here, im excited to play around with the new genie :)
     

Share This Page