1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Whole Home DVR - No network DVRs found

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by CHaynes112, Apr 27, 2012.

  1. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    Greetings,

    I just had the unsupported 'home networking' Whole Home DVR feature enabled. I have a router with both HD-DVRs and my PC connected. All three devices has static IP addresses. Both DVRs pass the network/Internet check and the Network Services check. I can ping both DVRs from my PC. When I go into Settings - Whole Home - Status, it says "No Networked DVRs found". I did reset both units. I ran the CAT6 cabling myself and tested it with a cable tester. DirecTV2PC does see BOTH of the HD-DVRs. Does anyone have any ideas?

    -Thanks
     
  2. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever DBSTalk Club

    42,649
    338
    Dec 9, 2006
    Try rebooting your router.
     
  3. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    veryoldschool,

    Sorry, there was some misinformation in my first post. DirecTV2PC does see and can access both HD-DVRs (I couldn't figure out how to change the DVR at first, and thought it couldn't see it... but it can).

    But the problem still remains that the DVRs can't see each other. Things I have tried (to both DVRs):

    Reset
    Repeat Satellite Setup
    Repeat Network Setup
    Refresh Services

    I've also Rebooted the router. But I still can't get the two HD-DVRs to see each other?!
     
  4. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,673
    189
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    What version of software is on the HRs?
     
  5. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    HR23-700 [0x059F]
    HR21-200 [0x059E]
     
  6. NR4P

    NR4P Dad

    6,269
    254
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    What are the IP addresses of your DVR?
    What is the IP address of your PC running Directv2PC?

    Are there any switches or secondary routers/repeaters in the system?
     
  7. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever DBSTalk Club

    42,649
    338
    Dec 9, 2006
    NR4P has asked some good questions.
    I have had problems where DirecTV2PC worked fine, but MRV didn't. I tried everything and it ended up needing a router rebooting.
    MRV & DirecTV2PC don't use the same ports in the router, so one can work while the other doesn't.

    If your network is straightforward, then you may need to do a factory reset on the router, but if you have various other devices [switches, etc.] then recycle them first.
     
  8. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    HD-DVR 1 - 192.168.128.225
    HD-DVR 2 - 192.168.128.250
    PC - 192.168.128.200
    Router - 192.168.128.1

    Only a DSL modem/router is being used. There are no other switches, repeaters, etc.

    Do you know which ports DirecTV2PC and MRV use?
     
  9. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,436
    914
    Jan 10, 2008
    NY
    you might have to change your IP address to those of a private network.

    10.x.x.x
    192.168.x.x
    172.16.x.x - 172.31.x.x

    http://en.wikipedia.org/wiki/Private_network

    Per the industry standards, these are the reserved addresses for Private Networks.

    Anything outside this range, is a public internet address or an address that is incorrect (like127.0.0.1 or 168.*.*.*)
     
  10. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    Sorry, I had a typo in the first IP... then I copied it to the rest of the lines :)

    The correct subnet is 192.168.128.x, not 192.254.128.x
     
  11. NR4P

    NR4P Dad

    6,269
    254
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    Can you do a quick drawing of the setup and the router name/model number.
     
  12. lugnutathome

    lugnutathome Hall Of Fame

    3,003
    108
    Apr 13, 2009
    Woodburn, OR
    On both the DVRs?

    Don "just askin" Bolton
     
  13. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever DBSTalk Club

    42,649
    338
    Dec 9, 2006
    While the question is worth asking, it wouldn't change the: "No Networked DVRs found" status. I just turned sharing off and it still shows networked DVRs.
     
  14. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    It's a Netgear 7550 DSL modem/router combo unit provided by Frontier. There are three cables coming out of it. One for the PC, and one for each DVR.

    Share Playlist is enabled for All Rooms on both DVRs.
     
  15. NR4P

    NR4P Dad

    6,269
    254
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    Interesting in that the Netgear 7550 is an updated Westell 7500. And I have read quite a number of posts over the past year or so with Westell modems that didn't work with MRV/WHDVR.

    In interesting test would be if you could connect the two HR's directly with Cat5 cable without any modem and reboot them. Then see if MRV works with 169.254.x.x addresses, not rdedicated addresses. If so, then it is the NG modem with something in its settings stopping this.

    You might want to search MRV or WHDVR or Westell in the search tab above and see what others have done with Westell problems.
     
  16. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    Update

    Good News - Whole Home DVR is now working correctly. I was checking the Status tab for like the 30th time and I noticed it had changed to Not Authorized (on one DVR). I checked the website and it said it was enabled. So I called DTV and they refreshed my services (I know you can do it yourself, but I had did it earlier that day). Afterwards, that DVR went back to Authorized (No network DVRs found). About a minute later, the second DVR went to Not Authorized. So, I called DTV again and had them refresh services for all receivers. After that, I FINALLY got MRV working.

    Bad News - Now I can't get Network Services/TV Apps to work. Previously (when MRV wasn't working), Network Services was working... but now I am getting error codes. I got 301 for about 2 days. Then it changed to 452. Now it is 407... haha. I haven't changed anything. The ports are still forwarded in the router. When I try to use TV Apps, it says TV Apps is still initializing 407... but its been about 5 days. So it SHOULD of had time to "initialize". Any suggestions? I have power cycled router, reset router, power cycled DVRs, reset network defaults on DVRs, removed ports and readded to router...
     
  17. CHaynes112

    CHaynes112 AllStar

    54
    0
    Dec 2, 2009
    It's all working now... ?!
     

Share This Page