Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

HD Discusson: NHL Network (Channel 215)


  • This topic is locked This topic is locked
158 replies to this topic

#26 OFFLINE   pedro4868

pedro4868

    AllStar

  • Registered
  • 80 posts
Joined: Jan 31, 2007

Posted 31 October 2007 - 08:26 AM

This is wierd, I'm getting the sd channel of nhl network but the hd version has a 721 message. I guess I gotta call D*.
Go Blues.....


Westinghouse 37" LTV-37w2
Olevia 27'' hdtv
5 LNB Sat.
HR-20 700 (1)
H20 Receiver (1)

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   islesfan

islesfan

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,665 posts
  • LocationNevada
Joined: Oct 18, 2006

Posted 31 October 2007 - 08:35 AM

what base package do you have?


I'm getting it too, although I'd better since I get NHLCI as well!

Sony Bravia 55"
HR20-700
HR21-700
HDMI
HP Touchsmart IQ 846 (Windows 8) for DirecTV2PC and Media Share

GenieGO

iPhone 4S

iPad


#28 OFFLINE   awalt

awalt

    Legend

  • Registered
  • 197 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 31 October 2007 - 08:43 AM

I am getting NHL in both SD and HD, the HD picture is very good. But like others, my audio is way out of sync with video...first time I have seen this on any channel...

#29 OFFLINE   marlen

marlen

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Sep 02, 2006

Posted 31 October 2007 - 08:52 AM

This is wierd, I'm getting the sd channel of nhl network but the hd version has a 721 message. I guess I gotta call D*.


Just got off the phone with a general CSR and a "Tech" csr. Neither had any idea as to why the SD signal is getting thru and the HD is not. They reauthorized my account and resent info to my receivers, but no luck. THe tech guy said he is sending the info over to the "main command center", as this was the first time he heard of the problem and did not have any talking points to share with me regarding fixing this. Seeing that this just launched today, I suspect that bugs are present.

To add more intrigue - my HR20-700 was updated overnight to 0X1B4. Don't think that means much, as I did a reset this morning on that unti, as well as a reset on the HR20-100 in my Family room. Neither was successful in obtaining the HD signal after the reboot...
HR20-700
HR20-100

#30 OFFLINE   bosco10021

bosco10021

    Icon

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Apr 16, 2006

Posted 31 October 2007 - 08:53 AM

looks good but the audio/lip sync is off a bit
for me at the moment...



Thanks Directv for this great channel addition, however you need to tweek the audio/video sync on the HD channel.

#31 OFFLINE   Ruhnie

Ruhnie

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Sep 07, 2007

Posted 31 October 2007 - 08:55 AM

I don't even know what kind of programming to expect on this channel, but I am already giddy to go home and check it out. This is possibly the greatest channel of all-time.

#32 OFFLINE   Peter305

Peter305

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,198 posts
Joined: May 24, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:14 AM

I don't even know what kind of programming to expect on this channel, but I am already giddy to go home and check it out. This is possibly the greatest channel of all-time.


At this point in time the US version of the NHL Network seems to be picking up the Canadian schedule, which is just fine with me! :)

The Canadian version of the channel has a website which is here....

http://www.tsn.ca/nhl_network/

#33 OFFLINE   Cpt Guavaberry

Cpt Guavaberry

    AllStar

  • Registered
  • 69 posts
Joined: Oct 15, 2007

Posted 31 October 2007 - 09:21 AM

There is a Great Pumpkin. I waited in the pumpkin patch all night last night, fell asleep and when I woke up, there it was. The HD is clear and bright (some studio feed at lower def, but an okay attempt to upconvert). Hockey highlights in HD are awesome. And surprisingly enough, SD channel is there as well. I do not have Home Ice pak, but do have grandfathered Pre - Choice with HD and Sports Pak. 24/7 Hockey, and a live game on tonight to check quality of delivery, unless I'm blacked out. Sometimes I wonder why I spend the extra for the Sports Pak. Anyway, thanks D* for the delivery. Now, keep them coming.
LOWER THE LATTITUDE....
....LOWER THE ATTITUDE!
RELAX....LIVE LONGER !

#34 OFFLINE   Ruhnie

Ruhnie

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Sep 07, 2007

Posted 31 October 2007 - 09:22 AM

At this point in time the US version of the NHL Network seems to be picking up the Canadian schedule, which is just fine with me! :)

The Canadian version of the channel has a website which is here....

http://www.tsn.ca/nhl_network/


Sweet. So here's a question, I see that the Columbus vs. L.A. game tonight is listed as being available both on NHL Network and channel 94 in HD. Will this actually be 2 different feeds, or does the carriage on NHL Network just mirror a broadcast from an RSN?

#35 OFFLINE   farjo08

farjo08

    AllStar

  • Registered
  • 76 posts
Joined: Oct 17, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:26 AM

Just got off the phone with a general CSR and a "Tech" csr. Neither had any idea as to why the SD signal is getting thru and the HD is not. They reauthorized my account and resent info to my receivers, but no luck. THe tech guy said he is sending the info over to the "main command center", as this was the first time he heard of the problem and did not have any talking points to share with me regarding fixing this. Seeing that this just launched today, I suspect that bugs are present.

To add more intrigue - my HR20-700 was updated overnight to 0X1B4. Don't think that means much, as I did a reset this morning on that unti, as well as a reset on the HR20-100 in my Family room. Neither was successful in obtaining the HD signal after the reboot...


Same problem here. I get the SD feed, but not the HD feed. A call to D* will take place shortly.

#36 OFFLINE   marlen

marlen

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Sep 02, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:28 AM

Same problem here. I get the SD feed, but not the HD feed. A call to D* will take place shortly.


let us know what you hear...
HR20-700
HR20-100

#37 OFFLINE   al2

al2

    Legend

  • Registered
  • 104 posts
Joined: Aug 27, 2007

Posted 31 October 2007 - 09:30 AM

Ge wiz, Mostly Pittsburgh (6) and Detroit(6) on the schedule. :down: Some teams only twice.
Directv HR20-100 via HDMI
Panny 50" Plasma (1080p native)
Sony Vaio with Blu-Ray via HDMI

#38 OFFLINE   jheda

jheda

    DBSTalk Club Member

  • Registered
  • 1,363 posts
Joined: Sep 19, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:39 AM

I cross my fingers I have it, and can't wait to go home and check. I am old total choice plus and CI so i should be fine, you would think.
In any event great job by D* getting this out...

JHEDA

we miss you EARL

[SIZE="2"]Hr-24
Hr21-700 
Sony kds60a2000 yamaha 750 DD5.1 via components
Samsung DVD player via hdmi..r10 in playroom:)


#39 OFFLINE   jefbal99

jefbal99

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,838 posts
Joined: Sep 07, 2007

Posted 31 October 2007 - 09:46 AM

There is a Great Pumpkin. I waited in the pumpkin patch all night last night, fell asleep and when I woke up, there it was. The HD is clear and bright (some studio feed at lower def, but an okay attempt to upconvert). Hockey highlights in HD are awesome. And surprisingly enough, SD channel is there as well. I do not have Home Ice pak, but do have grandfathered Pre - Choice with HD and Sports Pak. 24/7 Hockey, and a live game on tonight to check quality of delivery, unless I'm blacked out. Sometimes I wonder why I spend the extra for the Sports Pak. Anyway, thanks D* for the delivery. Now, keep them coming.


You got highlights in HD?

I was watching this morning and the highlights from last nights Vs. game were pillared.
Receiving Equipment: AU9 Slimline w/Zinwell WB68 & SWM 8 | Winegard MS-2000 w/PS-1503 Power Injector
Living Room: HR22-100 w/AM-21 | Samsung HL-S4266W (HDMI) | Ethernet MRV | Pioneer HTS-GS1 5.1 | Yamaha DV-S6160 (Component/Digital Coaxial)
Bedroom: H21-200 w/AM-21 | Westinghouse LVM-42w2 (HDMI) | Ethernet MRV
Home Theatre: HR20-100 | Sanyo PLV-Z60 (Component/Optical) | Flexio 16:9 100" Screen | Ethernet MRV |Yamaha YHT-690 | XBox 360 (Component) | Harmony 880

#40 OFFLINE   bosco10021

bosco10021

    Icon

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Apr 16, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:47 AM

Just a thought..

The NHL Network that Directv broadcasts (from reports read here) is exactly the same as the Canadian version.

The NHL Network is part of TSN (the Canadian ESPN).

TSN broadcasts HD hockey games in Canada during the week, some of which are shown on Center Ice in SD.

Obviously the infrastructure is in place to receive the HD signal from The NHL Network / TSN.

If my logic is correct, Directv should then be able to show HD feeds of TSN hockey games on Center Ice.

Let's do it.

#41 OFFLINE   marlen

marlen

    Legend

  • Registered
  • 218 posts
Joined: Sep 02, 2006

Posted 31 October 2007 - 09:50 AM

Ge wiz, Mostly Pittsburgh (6) and Detroit(6) on the schedule. :down: Some teams only twice.


I would hope they consider changing that. It seems like Pittsburgh and Detroit are always featured in this style of programming. For example, Pittsburgh seemed to be on 94 in HD 80% of the time last year. And when NBC does it's Sunday coverages - it always seems to be Detroit, Pittsburgh, The Devils, Dallas, and CO.

Don't get me wrong, watching Crosby, Malkin, and Stahl is a good thing, but with the proliferation of channel choices now, the NHL in conjunction with D* should work to showcase other teams to help grow support for the entire league - not just the teams that have a few top names players.

The NHL is a different sport and has a different style of fan base than that of say the NFL - where the Cowboys, Giants, and Indy seem to get a lot of prime time coverage. IMO the NHL's audience has a greater capacity to value teams and matchups beyond they're hometown or "favorite team.
HR20-700
HR20-100

#42 OFFLINE   TahoeTeal

TahoeTeal

    Mentor

  • Registered
  • 43 posts
Joined: May 09, 2007

Posted 31 October 2007 - 09:51 AM

If you combine this new channel with Versus and NHL Center Ice we've got more hockey then ever before. I think it's great!

#43 OFFLINE   kryscio23

kryscio23

    Godfather

  • Registered
  • 259 posts
Joined: Sep 04, 2007

Posted 31 October 2007 - 10:11 AM

12:07 p.m. -- The NHL Network is replaying the Thrashers/Canadiens game from last night ... and it said, "this game is being presented in TSN HD." Sooooooooo how come (even the replay) it has pillar bars on the left and right, on my HD version of the channel? Seems if it was originally presented in HD, it shouldn't be hard to replay it in HD.

Semi-off note ... I noticed on Monday that the NFL Network fancied up their pillar bars just a little bit with mesh-honeycomb-looking screening.

#44 OFFLINE   farjo08

farjo08

    AllStar

  • Registered
  • 76 posts
Joined: Oct 17, 2006

Posted 31 October 2007 - 10:15 AM

I just got off the phone with D* and they fixed my problem. This was the specific problem:

I only have the old Total Choice but I do have Center Ice. I was told that the NHL Network is part of the Total Choice Plus/Xtra package, but it should also be authorized for CI customers as well. There appears to be a problem in their programming / tiers that it is only authorizing the SD feed for CI customers.

What they had to do to fix the problem was they upgraded me to XTRA to confirm I could get the channel, he then said he made some packaging change to add the HD channel to the CI package / tier then switched me back to my old package.

I now get both the HD and SD feeds.

So according to D*, you should only get the NHL Network if you either have Total Choice Plus / Xtra and/or subscribe to the CI package.

Hope this helps those of you that are not receiving the channel but think you should be receiving it.

I do find it odd that I get Big Ten, NFL and NBA (none of which I care about) just fine, always have, but the one channel I was really looking forward to is in a higer package then the one I get. Oh well, but at least it's working now.

#45 OFFLINE   jefbal99

jefbal99

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,838 posts
Joined: Sep 07, 2007

Posted 31 October 2007 - 10:20 AM

12:07 p.m. -- The NHL Network is replaying the Thrashers/Canadiens game from last night ... and it said, "this game is being presented in TSN HD." Sooooooooo how come (even the replay) it has pillar bars on the left and right, on my HD version of the channel? Seems if it was originally presented in HD, it shouldn't be hard to replay it in HD.

Semi-off note ... I noticed on Monday that the NFL Network fancied up their pillar bars just a little bit with mesh-honeycomb-looking screening.


They might only be able to pick up live game feeds in HD, may not have the facilities to record and rebroadcast in HD.
Receiving Equipment: AU9 Slimline w/Zinwell WB68 & SWM 8 | Winegard MS-2000 w/PS-1503 Power Injector
Living Room: HR22-100 w/AM-21 | Samsung HL-S4266W (HDMI) | Ethernet MRV | Pioneer HTS-GS1 5.1 | Yamaha DV-S6160 (Component/Digital Coaxial)
Bedroom: H21-200 w/AM-21 | Westinghouse LVM-42w2 (HDMI) | Ethernet MRV
Home Theatre: HR20-100 | Sanyo PLV-Z60 (Component/Optical) | Flexio 16:9 100" Screen | Ethernet MRV |Yamaha YHT-690 | XBox 360 (Component) | Harmony 880

#46 OFFLINE   bosco10021

bosco10021

    Icon

  • Registered
  • 514 posts
Joined: Apr 16, 2006

Posted 31 October 2007 - 10:27 AM

They might only be able to pick up live game feeds in HD, may not have the facilities to record and rebroadcast in HD.


I doubt this is true...I bet this game replay is being shown in HD in Canada.

Can someone confirm this replay in HD?

#47 OFFLINE   pavlov

pavlov

    Mentor

  • Registered
  • 30 posts
Joined: Oct 18, 2006

Posted 31 October 2007 - 10:49 AM

I'm getting a SD replay on my HD channel :(

#48 OFFLINE   bwaldron

bwaldron

    Impossible Dreamer

  • Registered
  • 5,524 posts
Joined: Oct 24, 2005

Posted 31 October 2007 - 10:52 AM

Just a thought..

The NHL Network that Directv broadcasts (from reports read here) is exactly the same as the Canadian version.

The NHL Network is part of TSN (the Canadian ESPN).

TSN broadcasts HD hockey games in Canada during the week, some of which are shown on Center Ice in SD.

Obviously the infrastructure is in place to receive the HD signal from The NHL Network / TSN.

If my logic is correct, Directv should then be able to show HD feeds of TSN hockey games on Center Ice.

Let's do it.


Not exactly the same. The live games are different in Canada...and there is no HD version of the channel up there. For all I know, the upconversion to HD is happening in the US.

Since E* doesn't show any HD games from Canada -- and they try to show every feed they can -- I would guess that there are licensing issues unique to the HD games from Canada.

HR23-700 --> Samsung UN65F6350AF LCD
HR23-700 --> JVC JLC47BC3002 LCD
H24-200 -->
Panasonic TH-50PX60U plasma


#49 OFFLINE   jefbal99

jefbal99

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,838 posts
Joined: Sep 07, 2007

Posted 31 October 2007 - 10:53 AM

I doubt this is true...I bet this game replay is being shown in HD in Canada.

Can someone confirm this replay in HD?


I don't believe that Canada even has an HD version of the NHL Network

Edit In: http://www.tsn.ca/nh...ture/?fid=11240

I can't find anything referencing an HD version of Canada's NHL Network
Receiving Equipment: AU9 Slimline w/Zinwell WB68 & SWM 8 | Winegard MS-2000 w/PS-1503 Power Injector
Living Room: HR22-100 w/AM-21 | Samsung HL-S4266W (HDMI) | Ethernet MRV | Pioneer HTS-GS1 5.1 | Yamaha DV-S6160 (Component/Digital Coaxial)
Bedroom: H21-200 w/AM-21 | Westinghouse LVM-42w2 (HDMI) | Ethernet MRV
Home Theatre: HR20-100 | Sanyo PLV-Z60 (Component/Optical) | Flexio 16:9 100" Screen | Ethernet MRV |Yamaha YHT-690 | XBox 360 (Component) | Harmony 880

#50 OFFLINE   Satelliteracer

Satelliteracer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,042 posts
Joined: Dec 06, 2006

Posted 31 October 2007 - 10:55 AM

[quote name='Peter305'][quote name='Chuck W']I'd call and see what's up.

IMO, if Directv wants to do this right, they should make this channel accessible to ANYONE who purchased the CI package(at least thru the season), regardless if they have the "plus" package or not.

I just hace the NHL CI Package and it was on my TV this morning...in SD. I don't know if there is a difference with HD.[/QUOTE]

It is available to anyone that purchased NHL CI, regardless of any other package.

If you have CI, you will get NHL Network.

In addition, if you have Choice Xtra (or the older equivalent) you will receive NHL Network.




Protected By... spam firewall...And...