Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Sudden loss of all audio


  • This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   gaubster2

gaubster2

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jul 08, 2007

Posted 08 December 2007 - 11:25 AM

This morning we were watching Survivor on our HR20-700. My wife got up to change over the laundary and I hit "stop" and then tried playing another program from the list. There was no audio. I went to live tv and there was no audio. I went back to play Survivor and there was no audio.

I can receive audio through the headphones that I have plugged into the back of the unit. I did a RBR and that didn't fix anything. I'm running version 0x1be. The tv is NOT on mute, I can crank up the volume all the way to 60 and nothing. I have a tivo hooked up to another input and it plays recorded programs just fine...so I know the problem is not with my Sharp Aquos 52".

Is it possible that my HDMI cable just went out at the exact moment that I hit "stop" on the recorded program? Or is there something else I'm missing? I can try replacing my HDMI cable (would have to unmount the TV from the brackets....I haven't tried that yet) to see if that fixes things. But other than that, I don't know what else to look for.

Any suggestions?

Thanks!

Chris

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,372 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 08 December 2007 - 11:35 AM

Have you tried powering the TV off/on? Perhaps the HDMI interface just needs to reset itself. Or try disconnecting and then reconnecting the HDMI cable.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#3 OFFLINE   shmengie

shmengie

    Godfather

  • Registered
  • 359 posts
  • LocationCity of Angels
Joined: Apr 12, 2007

Posted 08 December 2007 - 11:57 AM

i had the same thing happen. nothing a hard reboot couldn't fix...

#4 OFFLINE   gaubster2

gaubster2

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jul 08, 2007

Posted 08 December 2007 - 12:13 PM

THANKS so much for the quick responses! I unplugged the receiver and voila! Everything works fine again! Thanks for the tips and I'll keep this in mind if it ever happens again. That's really the first quirk that I've experienced since having the receiver installed in August.

Thanks again!

Chris

#5 OFFLINE   shmengie

shmengie

    Godfather

  • Registered
  • 359 posts
  • LocationCity of Angels
Joined: Apr 12, 2007

Posted 08 December 2007 - 01:55 PM

every once in a while, i get one right. ;)




spam firewall