Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Seagate External install problem???


  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   jkk4

jkk4

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 15, 2007

Posted 08 December 2007 - 04:10 PM

Help, turned everything off, then plugged in Seagate Freeagent Pro 750GB with power and eSata cables. Turned on HR20-700 and it went through it's reboot. There was never any message on my screen regarding Formatting my new hard drive. Went into my "list" and my same old programs were still there.
Soes it take a while to Format the new hard drive? Is there supposed to be any message? Someone, please help.

jkk

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,005 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 08 December 2007 - 04:18 PM

Did you unplug the HR20? Turning it off isn't enough.

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#3 OFFLINE   jkk4

jkk4

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 15, 2007

Posted 08 December 2007 - 04:59 PM

Did you unplug the HR20? Turning it off isn't enough.



Steve, yes I did.

#4 OFFLINE   jkk4

jkk4

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 15, 2007

Posted 08 December 2007 - 05:03 PM

Just tried a reboot by unplugging DVR and plugging back in. Should there be some message to tell me it's Formatting?

jkk

#5 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,378 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 08 December 2007 - 05:10 PM

Unplug both units. Plug in the Seagate and let it get up to speed, plug it into the HR and then plug in the HR. The HR will do the rest. To my knowledge it dfoes not format the hard drive, it comes formatted from the factory, mine did.
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#6 OFFLINE   jkk4

jkk4

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 15, 2007

Posted 08 December 2007 - 05:28 PM

Worked!!! It was a bad cable. Bought a new one at Best Buy and all is well!!!!!!!!

Thanks,

jkk

#7 OFFLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,005 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 08 December 2007 - 09:40 PM

Good to hear that you had success.
Cables seem to be a common problem in threads on external hard drive installations. Some folks were cutting on their cables to make them fit but don't remember just what part of the connector was modified. You'd think a cable that came with a FAP would fit properly since it is designed to be an external SATA drive.
Oh well, just glad that the cable that came with my Antec enclosure worked the first time.

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700





spam firewall