Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Report L5.10 Playback Issues Here


  • This topic is locked This topic is locked
34 replies to this topic

#1 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 09 June 2008 - 12:02 PM

I figured it would be helpful to the E* engineering team if the people experiencing the issues would provide details as to where they are seeing the playback issues. So if you are experiencing issues, please provide the following.

What Sats are you pointing at?
What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
Your Location?
What Channel are you seeing the issue on?
What program or programs are you seeing it on?
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.

Hardware Revision or production run number is the last letter on a id that usually appears on the back of your receiver
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 09 June 2008 - 12:07 PM

I figured it would be helpful to the E* engineering team if the people experiencing the issues would provide details as to where they are seeing the playback issues. So if you are experiencing issues, please provide the following.

What Sats are you pointing at?
Your Location?
What Channel are you seeing the issue on?
What program or programs are you seeing it on?
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.


How about the receiver model?
Thanks, Ron.
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#3 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 09 June 2008 - 12:24 PM

Good Idea.. I will add that to the Questions...
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#4 OFFLINE   keitheva

keitheva

    Legend

  • Registered
  • 156 posts
Joined: Aug 23, 2002

Posted 09 June 2008 - 04:02 PM

What Sats are you pointing at?
>110/119/129
What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
>VIP622/dunno
Your Location?
>SF Bay Area
What Channel are you seeing the issue on?
>5-0 (CBS), 11-0 (NBC)
What program or programs are you seeing it on?
>All HD on these channels.
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
>Delayed/Recorded. Live is ok.
Any other commments or details around the playback issue would be welcomed.
>Picture and sound breaks-up, unwatchable. Don't see the problem with 5-1/11-1 OTA.
>Update 6/12: also getting sound break-up on 7-0 (ABC). Video is ok. No problems on 7-1 OTA.

#5 OFFLINE   Presence

Presence

    Godfather

  • Registered
  • 361 posts
Joined: Mar 14, 2004

Posted 09 June 2008 - 04:25 PM

Model 622. While watching recorded RaveHD broadcasts from almost two years ago, the playback will "skip." Most of the time it will play for about 10 seconds, then skip ahead 5, and repeat this, although sometimes it will skip with more frequency than this.

#6 OFFLINE   Ray_Schwarz

Ray_Schwarz

    Mentor

  • Registered
  • 48 posts
Joined: Jan 22, 2003

Posted 09 June 2008 - 04:58 PM

I figured it would be helpful to the E* engineering team if the people experiencing the issues would provide details as to where they are seeing the playback issues. So if you are experiencing issues, please provide the following.

What Sats are you pointing at?
110,119,129
What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
Vip622 - 026
Your Location?
SF Bay Area
What Channel are you seeing the issue on?
Channel 5
What program or programs are you seeing it on?
Swingers from last Thursday, 3-1/2 Men two weeks ago on Channel 44
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
Recorded

Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.

Hardware Revision or production run number is the last letter on a id that usually appears on the back of your receiver


Edited Responses

#7 OFFLINE   AVJohnnie

AVJohnnie

    Icon

  • Registered
  • 508 posts
Joined: Jul 27, 2004

Posted 09 June 2008 - 06:19 PM

Well, here goes:

What Sats are you pointing at?

119, 110, 129, 61.5

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

VIP622, Rev D

Your Location?

Southern California

What Channel are you seeing the issue on?

All SAT channels -- Don't have OTA hooked up

What program or programs are you seeing it on?

All programming

Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

Delayed and Recorded -- Live is ok (so far)

Any other commments or details around the playback issue

Occurs using both the internal HD and the EHD. New recordings (made after L5.10) and old recordings (made before L5.1), both SD and HD, all have the skipping problem. I can connect the EHD to my other 622 which is still on L4.49 and play the content without any skipping problems. I can also transfer internal content that skips (did I happen to mention that all recorded content skips?) from the L5.10 receiver onto the EHD then connect it to the L4.49 receiver and play it back without any skipping problems.


Hope this helps,

John

Two ViP622s - DPP-44 - Three Dish500s: #1 (110°/119° - Twin), #2 (61.5° - Dual), #3 (129° - Dual)
 


#8 OFFLINE   knealy

knealy

    Legend

  • Registered
  • 120 posts
Joined: Jul 05, 2002

Posted 09 June 2008 - 07:01 PM

Here is my info.

What Sats are you pointing at?
61.5, 110, 119, 129

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
622

Your Location?
San Francisco Bay Area

What Channel are you seeing the issue on?
NBC local from E, Tennis Channel 400 HD

What program or programs are you seeing it on?
All on these channels.

Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
Delayed and recorded

Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.

Hardware Revision or production run number is the last letter on a id that usually appears on the back of your receiver[/QUOTE]

#9 OFFLINE   ericsdad

ericsdad

    Mentor

  • Registered
  • 34 posts
Joined: Sep 01, 2007

Posted 10 June 2008 - 12:19 AM

Sats. pointed at
61.5, 110, 119, 129

Receiver
622

Location
Flint, Mi. area

Channels and Programs
I only watch HD channels and the skip ahead has happened on every recording I've tried to watch. It also happens if I delay the program, or if I reverse a live show and then start watching it from there.
After it skips ahead I can reverse the show and while it is reversing I can see the part that was skipped, but when I hit play it skips the same part again.

#10 OFFLINE   liferules

liferules

    Godfather

  • Registered
  • 305 posts
Joined: Aug 14, 2005

Posted 10 June 2008 - 01:05 AM

What Sats are you pointing at?

119, 110, 129,

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

VIP622, I think revision B

Your Location?

Dallas, TX

What Channel are you seeing the issue on?

Mostly mainstream sat network channels, 5 (NBC), 8 (ABC), 11 (CBS) but not 4 (FOX)

What program or programs are you seeing it on?

All recorded network programming

Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

Delayed and Recorded -- Live is fine.

Any other commments or details around the playback issue


Glad to have seen this thread as I thought there was something else wrong with my receiver but these issues just started recently, so possibly it is the 5.10 issue. Only happens with recorded programs, not live. Recorded programs are full of skipping, pixelating every few seconds, making them unwatchable. It is not recorded problems as when skipping back 10 seconds, I can sometimes see what was skipped/pixelated, thus it is an issue with the playback, not some artifact recorded onto the drive

#11 OFFLINE   Larry Kenney

Larry Kenney

    Legend

  • Registered
  • 110 posts
Joined: Aug 19, 2005

Posted 10 June 2008 - 01:30 AM

What Sats are you pointing at?
110, 119, 129

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
ViP622 - can't get to back of DVR to find revision, but it's one of the early ones from two weeks after they were released.

Your Location?
San Francisco

What Channel are you seeing the issue on?
Three issues, all on playback:
- Jumping ahead a second or two frequently: KPIX CBS5 6439, KNTV NBC11 6440
- Total break up of video and audio (quite psycadellic at times): KPIX CBS5 6439, KNTV NBC11 6440, plus lots of old files recorded prior to L510
- Intermittent audio break up: Several OTA HD channels but ONLY if MORE THAN ONE channel is being recorded.

What program or programs are you seeing it on?
All HD programs. Doesn't seem to affect SD recordings.

Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
Delayed and Recorded. Live is fine on all channels

Any other commments or details around the playback issue would be welcomed.

I've had this DVR for a long time and have never had any problems. It's been totally reliable, and all recordings have been fine, until I received L510.

Larry
SF

#12 OFFLINE   wamjdavis

wamjdavis

    Cool Member

  • Registered
  • 14 posts
Joined: Jun 19, 2004

Posted 10 June 2008 - 09:27 AM

What Sats are you pointing at?

Whatever Seattle WA looks at ...

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

receiver is 622 don't know hardware revision

Your Location?

Seattle

What Channel are you seeing the issue on?

ABC -- KOMO

What program or programs are you seeing it on?
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?


Recorded HD broadcasts Sunday evening ...

#13 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 10 June 2008 - 09:50 AM

Great Feedback.. One thing when reporting your observations make sure you indicated the channel number. Remember there is OTA and Dish HD locals and I personally think that difference in important when playback issues are being discussed.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#14 OFFLINE   saltrek

saltrek

    Godfather

  • Registered
  • 260 posts
Joined: Oct 22, 2005

Posted 10 June 2008 - 10:03 AM

What Sats are you pointing at?

61.5, 110, 119

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

receiver is 622 don't know hardware revision

Your Location?

Central Florida

What Channel are you seeing the issue on?

Sat delivered NBC Affiliate (WESH)

What program or programs are you seeing it on?
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?


Recorded HD broadcast of "Medium".

Note: OTA HD playback of "How I Met Your Mother" from CBS affiliate (WKMG) had no problems.

Those are the only two shows I've watched from the DVR since I got the update.

#15 OFFLINE   mulder5000

mulder5000

    AllStar

  • Registered
  • 56 posts
Joined: Jul 08, 2006

Posted 10 June 2008 - 10:30 AM

What Sats are you pointing at?
110, 118.75, 119, 129
What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
622, don't know hardware revision
Your Location?
St. Louis
What Channel are you seeing the issue on?
Sat delivered NBC HD (SD is fine). I haven't tested every HD channel, but of the 5-6 others I've tested, all work fine.
What program or programs are you seeing it on?
All programs on the NBC HD channel, whether actually in HD or not.
Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
Works fine with live programming, breaks up if I skip back or pause it. Also breaks up on recorded programs from this channel that previously worked fine. Recordings from other channels still work.

#16 OFFLINE   ericsdad

ericsdad

    Mentor

  • Registered
  • 34 posts
Joined: Sep 01, 2007

Posted 10 June 2008 - 11:02 AM

Sats. pointed at
61.5, 110, 119, 129

Receiver
622

Location
Flint, Mi. area

Channels and Programs
I only watch HD channels and the skip ahead has happened on every recording I've tried to watch. It also happens if I delay the program, or if I reverse a live show and then start watching it from there.
After it skips ahead I can reverse the show and while it is reversing I can see the part that was skipped, but when I hit play it skips the same part again.




edit: I forgot to name the channels that I have seen the skip ahead problem on. HBO, Showtime, Starz, HDnet, and HDnet Movies.
Seeing how these are the only channels I have tried and it is doing it on all of them, I would think the odds are pretty good that most if not all of my HD channels are screwed up.

#17 OFFLINE   debpasc

debpasc

    Legend

  • Registered
  • 152 posts
Joined: Oct 20, 2005

Posted 10 June 2008 - 02:54 PM

Pointing at 110, 119, 129
Located just north of Albuquerque
Early release 622 now running L5.10 -- flawless performance to this point
Live TV seems O.K. including pause, jump forward and back
Random skip ahead with audio drops observed on recorded playback only
Happens three to four times during half hour program
So far it's happened on Food Network and HGTV -- both were sat HD
Annoying but not debilitating
No pixellation issues
Dual tuner recording so far is O.K.

#18 OFFLINE   AVJohnnie

AVJohnnie

    Icon

  • Registered
  • 508 posts
Joined: Jul 27, 2004

Posted 10 June 2008 - 06:13 PM

Great Feedback.. One thing when reporting your observations make sure you indicated the channel number. Remember there is OTA and Dish HD locals and I personally think that difference in important when playback issues are being discussed.


Hi Ron,

I seemed to have the same problem getting this point across to the CSR when I called to report the delayed/recorded skipping issue to Dish. I guess that their computer based Q&A sheet insists that a particular problem channel be specified -- so I told her to pick any one that she liked or wanted to use (I don't think she ever really got my point.) :rolleyes:

But the point is --

The skipping problem occurs on all the channel numbers that I'm subscribed to view -- there are no channels that work correctly -- absolutely none. It occurs on all programming on all these channels -- there is no programming that works correctly on any channel that I receive -- none of it can be DVR'd or Paused then viewed without it skipping.

I am currently subscribed to dishHD+MAX+HBO+Show+Starz+Locals. I used to be subbed to AEP+HD Ultimate+Locals, but I dropped it because I'm ticked at Charlie over what he did with Voom.

I only have SAT channels -- no OTA, so I cannot report on that, but from what I'm seeing posted I gather that they are equally afflicted.

Thanks,

John

Two ViP622s - DPP-44 - Three Dish500s: #1 (110°/119° - Twin), #2 (61.5° - Dual), #3 (129° - Dual)
 


#19 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 10 June 2008 - 06:25 PM

What about the SD versions of these channels AVJohnnie are you seeing skipping on those?
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#20 OFFLINE   paulwsmith

paulwsmith

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Jun 10, 2008

Posted 10 June 2008 - 06:40 PM

What Sats are you pointing at?

119, 110, 129,

What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

VIP622 not sure of the hardware revision

Your Location?

Dallas, TX

What Channel are you seeing the issue on?

Local sat hd feeds

What program or programs are you seeing it on?

All recorded network programming

Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

Delayed and Recorded -- Live is fine.




Protected By... spam firewall...And...