Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

622 EHD Problems


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 OFFLINE   rsicard

rsicard

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Aug 24, 2003

Posted 28 June 2008 - 07:21 PM

I have called service twice today to resolve a problem with my external hard drive (EHD - Seagate FreeAgent Pro 750GB) on my VIP622.....

I am able to to transfer recorded content from my DVR to to the EHD and delete content from my EHD. However I am not able restore content from my EHD or play content from EHD. While restoring or playing content the receiver will hang and will received the following errors:

1) An error occurred while transferring events to your USB Storage Device

2) You have disconnected a multimedia device from the usb port

In order to make the the USB device (EHD) again I need to reboot the receiver and then disconnect and reconnect the EHD.

Support was no help what so every they told maybe reformatting the DVR and EHD might resolve the problem or just wait for another software update someday might resolve this issue....

Any suggestions or I am SOL....
---
Dish Hopper (HDMI to Sony KDL-52XBR9)
Dish Joey (HDMI to Sony KDL-40XBR2)

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Ken Green

Ken Green

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,105 posts
Joined: Oct 06, 2005

Posted 28 June 2008 - 07:30 PM

Have you tried restarting the EHD?
ViP722 - ViP622² - ViP612 - ViP211 - 510
Slingbox SOLO
Dish 1000+ 110/118/119/129 - HD Locals/118w - DPP44²
EHDD - 750g/500g - Broadband via HomePlug
Sony 51" HDRPTV² - Dell 23" HD LCD - Sharp Aquos 17" HD LCD
OTA - Winegard HD9095P - 55 miles

#3 OFFLINE   rsicard

rsicard

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 26 posts
Joined: Aug 24, 2003

Posted 28 June 2008 - 08:48 PM

Have you tried restarting the EHD?


Yes, repeatedly....it will work for a while but then stops again...

According to all Seagate Diagnostics the drive tests fine....
---
Dish Hopper (HDMI to Sony KDL-52XBR9)
Dish Joey (HDMI to Sony KDL-40XBR2)

#4 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 28 June 2008 - 08:57 PM

Any suggestions or I am SOL....


You are probably SOL. This has been an ongoing problem with certain 622's since the release of L4.49. I fought this for several months before I upgraded to a ViP722 and solved the problem. IMO, Dish will probably not fix this since there have been two releases since the problem was created.
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#5 OFFLINE   rsicard

rsicard

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 26 posts
Joined: Aug 24, 2003

Posted 28 June 2008 - 09:26 PM

You are probably SOL. This has been an ongoing problem with certain 622's since the release of L4.49. I fought this for several months before I upgraded to a ViP722 and solved the problem. IMO, Dish will probably not fix this since there have been two releases since the problem was created.


Where you able to retain your content when you upgraded to the 722? Dish swap it out for you or did you have pay?

Thanks....
---
Dish Hopper (HDMI to Sony KDL-52XBR9)
Dish Joey (HDMI to Sony KDL-40XBR2)

#6 OFFLINE   ryan8886

ryan8886

    Mentor

  • Registered
  • 41 posts
Joined: Sep 18, 2006

Posted 01 July 2008 - 05:30 AM

You are probably SOL. This has been an ongoing problem with certain 622's since the release of L4.49. I fought this for several months before I upgraded to a ViP722 and solved the problem. IMO, Dish will probably not fix this since there have been two releases since the problem was created.


I'm in the same boat....been hoping there would be a software fix. My 18 month contract is long expired but I don't want to leave. Any idea how much they're going to jam me to upgrade to a 722 or replace my 622? And who do I call to avoid the typical CSR run-around?
Ryan

JVC AV-56WP74 CRT-RPTV
Dish ViP 722 HD-DVR
Oppo DV-981HD
Logitech Harmony 880
Harman Kardon AVR 330
Emotiva LPA-1 Amplifier
Fronts: Athena AS-F2.2
Center: Athena AS-C1.2
Surround: Athena AS-B1.2
Subwoofer: SVS 25-31PCi

#7 OFFLINE   w5pny

w5pny

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Jan 11, 2006

Posted 03 July 2008 - 08:01 PM

I got a Western Digital WDH1S5000 "DVR Expander" 500 GB
USB external hard drive from Western Digital to try with
my 622 and L5.11. I also have LaCie 500GB (Seagate Baracuda)
and Western Digital Essential 500GB USB drives.

They all exhibit the same behavior with my 622 ever since
L4.49. I can play SD recordings from the USB for a few minutes
up to an hour or so and it will freeze. With HD recordings,
it will only go up to about 20 minutes or so -- but any
of them can freeze in just a few minutes. When a feeze occurs,
the 622 won't recognize USB devices after removing the current
USB device AND before removing the current device, it will just
quit playing immediately when you select "play" on the menu.
It will go back to whatever satellite is selected.

It makes playing from the USB drive useless, ever since February.
I was hoping the 16MB buffers of the "DVR Expander" would help,
but alas, not! Many of not most USB drives have smaller buffers.

USB devices aren't recognized again until the 622 is rebooted.

Serial number R0078508702
L511RBDD-N - 1711RBDD - Rev. G

#8 OFFLINE   fwampler

fwampler

    Legend

  • Registered
  • 170 posts
Joined: Dec 02, 2005

Posted 04 July 2008 - 06:40 AM

I got a Western Digital WDH1S5000 "DVR Expander" 500 GB
USB external hard drive from Western Digital to try with
my 622 and L5.11. I also have LaCie 500GB (Seagate Baracuda)
and Western Digital Essential 500GB USB drives.

They all exhibit the same behavior with my 622 ever since
L4.49. I can play SD recordings from the USB for a few minutes
up to an hour or so and it will freeze. With HD recordings,
it will only go up to about 20 minutes or so -- but any
of them can freeze in just a few minutes. When a feeze occurs,
the 622 won't recognize USB devices after removing the current
USB device AND before removing the current device, it will just
quit playing immediately when you select "play" on the menu.
It will go back to whatever satellite is selected.

It makes playing from the USB drive useless, ever since February.
I was hoping the 16MB buffers of the "DVR Expander" would help,
but alas, not! Many of not most USB drives have smaller buffers.

USB devices aren't recognized again until the 622 is rebooted.

Serial number R0078508702
L511RBDD-N - 1711RBDD - Rev. G

I have the vip622, L5.11 and wd mybook essential 750. It seems to work fine and I have watched movies for about 2.5 hours at a stretch.

Since you tried different drives, I'm assuming you used different usb2 wires?

Also, not sure if the vip622 has two usb connectors. If so, have you tried both?

Also, I never turn the power off my ehd. It sleeps as soon as it is not in use. Do you leave yours "turned-on" all the time. I can't get to my sofware information at the moment but could later if you want me to.
Fred


#9 OFFLINE   w5pny

w5pny

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Jan 11, 2006

Posted 04 July 2008 - 09:04 AM

I have the vip622, L5.11 and wd mybook essential 750. It seems to work fine and I have watched movies for about 2.5 hours at a stretch.

Since you tried different drives, I'm assuming you used different usb2 wires?

Also, not sure if the vip622 has two usb connectors. If so, have you tried both?

Also, I never turn the power off my ehd. It sleeps as soon as it is not in use. Do you leave yours "turned-on" all the time. I can't get to my sofware information at the moment but could later if you want me to.


The problem happens with any of the dozen or so USB cables I have.
I've tried both the front and back USB connectors. My USB drives don't sleep --
I understand the Freeagent drives do -- in any case, leaving the drive
on doesn't help.

I have reported this to E* via their e-mail tech support and they
keep saying they're working on it, but since it appears to be a resource
problem with the 622 hardware, I was hoping the larger buffer sizes in
the "DVR Expander" would help, but it didn't. Other's had posted
they had similar hopes, so I thought I'd let people know my experience.

I wish they'd fix this, I haven't been able to play recordings from my EHDs
since February.

#10 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 04 July 2008 - 11:52 AM

I have reported this to E* via their e-mail tech support and they keep saying they're working on it ...
I wish they'd fix this, I haven't been able to play recordings from my EHDs
since February.


It sure sounds like they're working feverishly on it. :rolleyes:
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#11 OFFLINE   smucky44

smucky44

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Jul 23, 2008

Posted 23 July 2008 - 05:09 PM

I have a Simpletech 500G EHD. It worked fine the first few months. Now I have the same problems as listed above. After losing programs trying to restore them back to the DVR, I have attempted to play them back directly from the EHD. The program constantly freezes and I have to reboot the EHD. Last night I tried to pause the program once it froze hoping to be able to resume the show after a reboot. Now the DVR tells me that I can't access the EHD because the program is still playing on the EHD. It tells me to stop the program. I can't do this because the DVR will not let me access the EHD?!!!! :nono2: Now what?

#12 OFFLINE   rsicard

rsicard

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 26 posts
Joined: Aug 24, 2003

Posted 23 July 2008 - 05:29 PM

After working with Dish they sent me a new 722 and no problems since.....
---
Dish Hopper (HDMI to Sony KDL-52XBR9)
Dish Joey (HDMI to Sony KDL-40XBR2)

#13 OFFLINE   bloom

bloom

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Jul 29, 2004

Posted 31 July 2008 - 05:35 AM

I'm in the same boat....been hoping there would be a software fix. My 18 month contract is long expired but I don't want to leave. Any idea how much they're going to jam me to upgrade to a 722 or replace my 622? And who do I call to avoid the typical CSR run-around?


My EHD keeps getting the 866 error message - delete everything or else! This occurs every time there is a software change. The first two times, Dish solved the problem by reauthorizing the account. This third time, nothing they try solves the problem. They told me to wait, while their engineers worked on a fix. I waited two weeks and called customer service, telling them that I was ready to give up and switch to Direct.

They are sending out a 722 replacement, at no charge, and a technician to install it and try to salvage what is on the EHD. Will this work? I don't know (the appointment is for next Wednesday). But they do seem to be willing to swap out a 622 for a 722 when nothing else works.

#14 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 31 July 2008 - 07:04 PM

Hard to say bloom. If the issues is the key on the drive is somehow got corrupted swapping a box I would expect to not help in that area. I do find it odd that you have this issue based on software updates ( have not heard other reports on the issues)
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#15 OFFLINE   w5pny

w5pny

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Jan 11, 2006

Posted 14 August 2008 - 04:57 PM

I got a Western Digital WDH1S5000 "DVR Expander" 500 GB
USB external hard drive from Western Digital to try with
my 622 and L5.11. I also have LaCie 500GB (Seagate Baracuda)
and Western Digital Essential 500GB USB drives.

They all exhibit the same behavior with my 622 ever since
L4.49. I can play SD recordings from the USB for a few minutes
up to an hour or so and it will freeze. With HD recordings,
it will only go up to about 20 minutes or so -- but any
of them can freeze in just a few minutes. When a feeze occurs,
the 622 won't recognize USB devices after removing the current
USB device AND before removing the current device, it will just
quit playing immediately when you select "play" on the menu.
It will go back to whatever satellite is selected.

It makes playing from the USB drive useless, ever since February.
I was hoping the 16MB buffers of the "DVR Expander" would help,
but alas, not! Many of not most USB drives have smaller buffers.

USB devices aren't recognized again until the 622 is rebooted.

Serial number R0078508702
L511RBDD-N - 1711RBDD - Rev. G


Last night my 622 got updated to L6.12. I've spent most of the
day trying most of the things I used to do with the EHDs I have
and now with L612, now they all seem to work again for the first time
since L4.49 in February! There was one failure storing a 1hr HD
program to an EHD -- it hung up about half way through and
would not progress. But it wasn't frozen -- I could exit the
progress thermometer and when I entered it again I got
no time estimate. I did a power reset and didn't have the
problem when I tried it again after that. I tried mostly HD things,
since previously the period between freeze ups was significantly
shorter with HD rather than SD material. I didn't try anything longer
than 1.75 hours, but all the HD stuff played fine from the EHD
and except for the one instance above, transfers worked fine
both ways. So, for my EHDs (3 WD DVR Expanders, 2 WD Essentials,
and 2 Lacie (all 500GB)) from February until today, none
were usable, nothing but freezups that occured anywhere from
in 1 or minutes up to 20 minutes for HD and up to an hour or so for SD.
Now all those problems seem to be gone with L6.12 for all
my EHDs.

I hope this problem doesn't come back with the next firmware!

#16 OFFLINE   likhary

likhary

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Oct 04, 2008

Posted 04 October 2008 - 12:11 PM

My 18 month contract is long expired but I don't want to leave. Any idea how much they're going to jam me to upgrade to a 722 or replace my 622? And who do I call to avoid the typical CSR run-around?

#17 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 05 October 2008 - 07:41 AM

My 18 month contract is long expired but I don't want to leave. Any idea how much they're going to jam me to upgrade to a 722 or replace my 622? And who do I call to avoid the typical CSR run-around?


Log in to your Dish account and check Equipment Upgrades. You'll find the cost there.
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009




spam firewall