Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

SONY Incompatible with 501 VOD 1080p?


  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#26 OFFLINE   lwien

lwien

    Mentor

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Aug 16, 2008

Posted 19 August 2008 - 02:10 PM

The earlier question was whether it cost anything to find out if your set is compatible. I believe the answer is NO if your set is not compatable but YES if it is compatible.


Yup. That sounds right.

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   SaltiDawg

SaltiDawg

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,376 posts
Joined: Aug 30, 2004

Posted 19 August 2008 - 02:56 PM

That list doesn't mean squat. My TV, a Sony A3000, is on that list, and yet is incompatible with 1080p on Dish.

The reviews of your set that I can find all suggest that it can do 24fps... it's a 120 Hz set. The list actually does mean squat as far as your set. The fact that your set doesn't play with your Dish receiver may be due to other things, such as, gasp, a mistake or a problem.

#28 OFFLINE   lwien

lwien

    Mentor

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Aug 16, 2008

Posted 19 August 2008 - 03:32 PM

The reviews of your set that I can find all suggest that it can do 24fps... it's a 120 Hz set. The list actually does mean squat as far as your set. The fact that your set doesn't play with your Dish receiver may be due to other things, such as, gasp, a mistake or a problem.


Yup........my problem and Dish's mistake.

My problem is not only that it doesn't work, but Dish is telling me that it is NOT their problem, but Sony's, which implies that they are not going to do a damn thing about it.

#29 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,616 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 19 August 2008 - 03:50 PM

Maybe they just can't get it to work with Sony's built in DRM system in many models? Wouldn't surprise me. Sony has a long history of preferring to make the consumer's life miserable in order to protect content they own which is why I hated to see their standards control the HD hardware market.

#30 OFFLINE   Todd H

Todd H

    Legend

  • Registered
  • 222 posts
Joined: Aug 18, 2006

Posted 20 August 2008 - 05:57 AM

Got my replacement 622 yesterday but it hasn't downloaded the VOD movies yet. As soon as I Am Legend shows up I'm going to give it a try on my XBR4.

#31 OFFLINE   SaltiDawg

SaltiDawg

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,376 posts
Joined: Aug 30, 2004

Posted 20 August 2008 - 06:41 AM

...
My problem is not only that it doesn't work, but Dish is telling me that it is NOT their problem, but Sony's, which implies that they are not going to do a damn thing about it.

Which you know for a fact is incorrect. :rolleyes:

#32 OFFLINE   LinkNuc

LinkNuc

    Legend

  • Registered
  • 227 posts
Joined: Jul 04, 2007

Posted 20 August 2008 - 12:49 PM

OK, so I just spent 35 min on the phone with tech support...this is great, after we went round and round about why I cannot get 1080p on my 60A3000 (completely 24fps capable, and I have tried motion enhancer off to make it 4:4 @96fps) that there is nothing they can do, he offered me Sony's number at least half a dozen times...I mentioned L6.14 and the response was evasive

the best part is that when asked for the code on the upper right and I said 995 he said that's not a dish code that must be on your TV...after 5 min of BS ing he finally got it

my goal was to ensure that this case gets in their knowledge base or OE for you nukes out there....I think there KB is lacking they should be putting EVERY case into a database and trend at least each month...ugh

Basically 100000 people have got the 612 and i am "lucky"..ha lucky that it doesn't work?

Anyway, I did it just to see what I could get out of them, obviously my TV is capable (and I knew it didn;t work based on reading all thre forums)and obviously something is a miss between the 622 and the TV..


But in all honesty, their Corrective Action Program is weak, not to mention information dissemination and Change Managment, but what can we do?
HR23-700, AM21, 360 Elite, HD-DVD, Sony KDS-60A3000..."Blu-Ray Player, heck, I have to use my PS3 for something, it sure as heck isn't a video game console"..audio:Yamaha RX-V863, Bose Acoustimass 10

#33 OFFLINE   barryaz1

barryaz1

    AllStar

  • Registered
  • 89 posts
Joined: Feb 05, 2007

Posted 25 August 2008 - 04:52 PM

I've had v6.12 on my 622 for a week or so now, and in trying to access IAL in 1080p, my TV keeps flunking the test. Since it's clearly a 1080p set via HDMI (Sony KDSR70XBR2) what now?

#34 OFFLINE   BattleZone

BattleZone

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,969 posts
Joined: Nov 13, 2007

Posted 25 August 2008 - 05:27 PM

I've had v6.12 on my 622 for a week or so now, and in trying to access IAL in 1080p, my TV keeps flunking the test. Since it's clearly a 1080p set via HDMI (Sony KDSR70XBR2) what now?


Your TV will accept 1080/60p signals, but not 1080/24p signals, so in this case, the receiver is correctly identifying your TV as being incompatible, which means the receiver will convert the signal to 1080/60i, which is compatible with your TV.

#35 OFFLINE   barryaz1

barryaz1

    AllStar

  • Registered
  • 89 posts
Joined: Feb 05, 2007

Posted 25 August 2008 - 05:51 PM

Your TV will accept 1080/60p signals, but not 1080/24p signals, so in this case, the receiver is correctly identifying your TV as being incompatible, which means the receiver will convert the signal to 1080/60i, which is compatible with your TV.



I will check the manual for settings along with the AVS lists. Thanks.

#36 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 25 August 2008 - 09:46 PM

Dish appears to be still working out the spec for 1080p. Direct has it in beta also.


:lol:
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#37 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,220 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 25 August 2008 - 10:27 PM

If you like to help resolve the issues with particular HDTV, then post your EDID in a thread http://dbstalk.com/s...ad.php?t=137532.

#38 OFFLINE   SkipperTW

SkipperTW

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 26 August 2008 - 06:11 AM

Ordered last night on a samsung LN-T4665F (passed test) no problem, played movie in 1080P... Nice (but not worth $6.99 a flick if you ask me)... :nono2:

#39 OFFLINE   SaltiDawg

SaltiDawg

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,376 posts
Joined: Aug 30, 2004

Posted 26 August 2008 - 06:38 AM

Your TV will accept 1080/60p signals, but not 1080/24p signals, so in this case, the receiver is correctly identifying your TV as being incompatible, which means the receiver will convert the signal to 1080/60i, which is compatible with your TV.

His TV will accept 24fps content and and it will be displayed, of course, at 1080p using 3:2 Pulldown and thus introducing judder which may or may not be an issue. (Depending on content and viewer.)

The point is that his set will accept 24fps content.

#40 OFFLINE   BattleZone

BattleZone

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,969 posts
Joined: Nov 13, 2007

Posted 26 August 2008 - 02:59 PM

His TV will accept 24fps content and and it will be displayed, of course, at 1080p using 3:2 Pulldown and thus introducing judder which may or may not be an issue. (Depending on content and viewer.)

The point is that is set will accept 24fps content.


Appologies, you are correct. I had to read 6 reviews before I found one that confirmed that it accepts 1080/24p signals.

#41 OFFLINE   barryaz1

barryaz1

    AllStar

  • Registered
  • 89 posts
Joined: Feb 05, 2007

Posted 26 August 2008 - 05:03 PM

Appologies, you are correct. I had to read 6 reviews before I found one that confirmed that it accepts 1080/24p signals.


So I'm back at square one with my Sony KDSR70XBR2 and passing their d**n* "test":mad:

#42 OFFLINE   ZBoomer

ZBoomer

    Icon

  • Registered
  • 529 posts
Joined: Feb 21, 2008

Posted 09 September 2008 - 11:53 AM

So are you stuck with the movie if you hit RENT and it passes the test?


Agree with lwien, you don't have to rent it if it passes the test.

When you first select the 1080p VOD event, you get a screen stating it costs $2.99, and that a 1080p test will be performed.

If you select "rent" from this screen, it doesn't really "test" anything, but just immediately goes into 1080p mode. My Pioneer Plasma displayed this instantly, via component no less, with the mode reading 1080p on the TV.

While in 1080p mode, a 2nd requestor pops up asking if you want to continue with the movie. You can continue at this point, or cancel out. If you cancel out, or don't press anything (which would be the case for people who's TV doesn't display the 1080p signal and can't even see it) it falls back out of 1080p mode, and you get a 3rd requester saying you failed, and asking if you want to rent in lower resolution.

I've done this over and over, you can definitely "test" without having to pay or rent the movie. It gives you a chance to cancel out while in the 1080p test screen.

#43 OFFLINE   raylock

raylock

    Cool Member

  • Registered
  • 18 posts
Joined: Feb 03, 2006

Posted 15 September 2008 - 01:09 PM

Agree with lwien, you don't have to rent it if it passes the test.

When you first select the 1080p VOD event, you get a screen stating it costs $2.99, and that a 1080p test will be performed.

If you select "rent" from this screen, it doesn't really "test" anything, but just immediately goes into 1080p mode. My Pioneer Plasma displayed this instantly, via component no less, with the mode reading 1080p on the TV.

While in 1080p mode, a 2nd requestor pops up asking if you want to continue with the movie. You can continue at this point, or cancel out. If you cancel out, or don't press anything (which would be the case for people who's TV doesn't display the 1080p signal and can't even see it) it falls back out of 1080p mode, and you get a 3rd requester saying you failed, and asking if you want to rent in lower resolution.

I've done this over and over, you can definitely "test" without having to pay or rent the movie. It gives you a chance to cancel out while in the 1080p test screen.


I thought I might have missed something when I tried this with my upstairs 622. I reported earlier that if it passed the compatibility test you had rented it. So I just tried it on my basement 622. I select the movie and I get a screen asking me if I want to rent the movie. I did nothing and I then got a screen saying that either I didn't answer quickly enough or the resolution of my TV was not compatible. So I did it again (no resolution testing had been performed at this point). This time I said yes and the resolution compatibility of TV was checked, it passed and I was informed I had rented the movie. So my experience in both cases was that when my TV or projector passed the test I was stuck for the rental fee. I can't challenge what your experience was, I can only tell you what mine was. I don't have any ideas why we should be getting different results.
Best
Ray

#44 OFFLINE   mercator1

mercator1

    Mentor

  • Registered
  • 47 posts
Joined: Sep 11, 2008

Posted 15 September 2008 - 01:23 PM

I think my Panasonic plasma only supports 1080p/60. The manual doesn't say so, but I found it someplace on the internet (but can't find it now). I originally failed the test, but I was using my Yamaha soundbar as the switcher (HMDI in and out). I suspected that the 722 wasn't getting a good return code back from the TV because of the sound system in the middle. I changed things up to run HDMI from 722 and DVD player directly into my TV, and run a digital optical audio out to the sound system. Now, the 1080p VOD works fine. The downside is that I could only find that out by renting 10,000 B.C. That is 90 minutes of my life wasted.

BTW, I could definitely tell the difference with the 1080p. Very, very crisp and clear picture, although I've never seen that specific film in any other resolution to compare (and certainly won't).

#45 OFFLINE   mercator1

mercator1

    Mentor

  • Registered
  • 47 posts
Joined: Sep 11, 2008

Posted 15 September 2008 - 01:23 PM

I think my Panasonic plasma only supports 1080p/60. The manual doesn't say so, but I found it someplace on the internet (but can't find it now). I originally failed the test, but I was using my Yamaha soundbar as the switcher (HMDI in and out). I suspected that the 722 wasn't getting a good return code back from the TV because of the sound system in the middle. I changed things up to run HDMI from 722 and DVD player directly into my TV, and run a digital optical audio out to the sound system. Now, the 1080p VOD works fine. The downside is that I could only find that out by renting 10,000 B.C. That is 90 minutes of my life wasted.

BTW, I could definitely tell the difference with the 1080p. Very, very crisp and clear picture, although I've never seen that specific film in any other resolution to compare (and certainly won't).

#46 OFFLINE   boy654

boy654

    Mentor

  • Registered
  • 43 posts
Joined: Dec 21, 2006

Posted 02 November 2008 - 12:22 PM

Agree with lwien, you don't have to rent it if it passes the test.

When you first select the 1080p VOD event, you get a screen stating it costs $2.99, and that a 1080p test will be performed.

If you select "rent" from this screen, it doesn't really "test" anything, but just immediately goes into 1080p mode. My Pioneer Plasma displayed this instantly, via component no less, with the mode reading 1080p on the TV.

While in 1080p mode, a 2nd requestor pops up asking if you want to continue with the movie. You can continue at this point, or cancel out. If you cancel out, or don't press anything (which would be the case for people who's TV doesn't display the 1080p signal and can't even see it) it falls back out of 1080p mode, and you get a 3rd requester saying you failed, and asking if you want to rent in lower resolution.

I've done this over and over, you can definitely "test" without having to pay or rent the movie. It gives you a chance to cancel out while in the 1080p test screen.


Thanks, that worked for my on a KDL-40Z4100 and I saw 1080P/24fps for resolution on the Sony. However if I go to Diagnostics/HDMI tests, it does not show 1080p as supported resolution. I called tech support and they tried to tell me 1080i is a better resolution than 1080p

#47 OFFLINE   tnsprin

tnsprin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,129 posts
Joined: Mar 15, 2003

Posted 19 March 2009 - 08:31 AM

Note there are apparently changes in L618 that may make 1080P24 work with some Sony and perhaps others. So far my test does not look good but it does now try and switch to 1080p24. See my post
http://www.dbstalk.c...06&postcount=53
Ex Dish subscriber
Fios TV subscriber on 3/8/10




Protected By... spam firewall...And...