Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

HD Locals: Portland-Auburn, ME


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 28,902 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 26 August 2008 - 11:43 PM

Please post broadcast issues with DIRECTV satellite delivered HD Local Channels only

DMA: Portland-Auburn, ME
Established: 10/25/2006
Rank: 76

HD Locals available in this DMA
  • ABC - WMTW (8)
  • CBS - WGME (13)
  • NBC - WCSH (6)
  • FOX - WPFO (23)

For instructions, please visit this thread

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   bobkatF

bobkatF

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: Sep 26, 2004

Posted 30 September 2008 - 05:40 AM

Around mid-September, I started getting 771's on my Portland/Auburn Maine Local HD channels.

My current dish was installed in Sept. 2006, so my assumption was that the trees in my yard are growing. I called DirecTV to schedule a service call.

Before the service date, I got a call from DiercTV (automated message) saying that there has been a "weather related event" in this area recently and asked if I would like to cancel or keep my appointment. I kept the appointment.

  • The weather has been clear, so I know of no "weather related event".
  • I thought sun caused problems are in October.

DirecTV Serviceman came, re-aligned dish, signals were okay, he said trees were not a problem, yet.

Starting yesterday, Sept. 29, I'm getting 771's every 5 mins., for about 5 secs. each time. Fortunately, I get 3 out of 4 Locals via OTA on my HR20-700, but no OTA on bedroom TV.

On what satellite & transponders are the Portland / Auburn Maine HD Locals located? I would to check the signal strength, before calling again.

#3 OFFLINE   sawCME

sawCME

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Apr 20, 2007

Posted 30 September 2008 - 06:16 AM

Yup, it's back.

I suspect this is preparation for the move to D11 from the current Spaceway sat.

Really making a mess of my recordings, though.

#4 OFFLINE   bobkatF

bobkatF

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: Sep 26, 2004

Posted 30 September 2008 - 06:33 AM

I'm (somewhat) relieved to hear that - Thx.

My fear was that the alignment might have loosened.

#5 OFFLINE   sawCME

sawCME

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Apr 20, 2007

Posted 01 October 2008 - 06:05 AM

Not sure if the switch was made to D11, but the 771 errors are worse this morning than they have been.

#6 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,921 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 01 October 2008 - 06:59 AM

Not sure if the switch was made to D11, but the 771 errors are worse this morning than they have been.


You need to check your 99c signal strengths (99a if you have a receiver). They should be at least 70s, preferably 80s and 90s. Those signals are national HD from the same satellite (D11) so if they are not good you have an alignment issue and will get 771s on your HD locals.

#7 OFFLINE   mattmill

mattmill

    Legend

  • Registered
  • 147 posts
Joined: Aug 10, 2002

Posted 01 October 2008 - 08:04 PM

Not sure if the switch was made to D11, but the 771 errors are worse this morning than they have been.


I have seen this as well. I also am havind terrible audio stuttering only on the locals. Called in tonight and was told we will be transfered to case management until this is resolved.

I'll keep you posted.

matt

#8 OFFLINE   AccidenT

AccidenT

    AllStar

  • Registered
  • 52 posts
Joined: Jun 09, 2007

Posted 01 October 2008 - 08:16 PM

I've experienced the terrible audio stuttering all day today. It's bad enough that the audio is almost non-existant. It happens on every local HD channel: 6, 8, 13 and 23. If I pause live TV (even for as little as 1 second) and watch it slightly delayed, the audio is fine. Playback of recordings seem to be fine as well. My neighbor's receiver exhibits the same problem and the workaround works for him, too. His stuttering doesn't seem as severe, but he's listening to his TV speaker via RCA cables while I'm listening through a home theater receiver via digital coax, so that could be the reason for the more severe stuttering on my setup.

We both put in a call to D* tonight to report the issue, and were both told the issue had been escalated.

#9 OFFLINE   mattmill

mattmill

    Legend

  • Registered
  • 147 posts
Joined: Aug 10, 2002

Posted 01 October 2008 - 08:25 PM

the quick pause worked for me as well.

Thanks
matt

#10 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,921 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 02 October 2008 - 06:01 AM

Reports are that the audio problem is fixed this morning.

#11 OFFLINE   sawCME

sawCME

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Apr 20, 2007

Posted 02 October 2008 - 06:13 AM

Yup, no stuttering on Fox23 this morning. I didn't check any of the others.

#12 OFFLINE   AccidenT

AccidenT

    AllStar

  • Registered
  • 52 posts
Joined: Jun 09, 2007

Posted 02 October 2008 - 11:45 AM

I did a quick check of all the locals this morning and didn't hear any stuttering. My neighbor reports the same thing.

#13 OFFLINE   bobkatF

bobkatF

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: Sep 26, 2004

Posted 03 October 2008 - 10:03 AM

It's Friday noon and "All is well" with our local HD channels.

Thanks!

#14 OFFLINE   twistedT

twistedT

    Icon

  • Registered
  • 778 posts
Joined: Jan 11, 2007

Posted 16 November 2008 - 09:04 PM

Channel(s) affected: NBC - WCSH (6)
Date: 11/16/08
Time: 10pm
Description of Issue: Channel 6 NBCHD keeps going black every few minutes. No sound or picture for a minute or two and then it returns. I checked other recievers and the same thing is happening with them. Makes it real hard to watch Sunday night football!! :lol:

#15 OFFLINE   mattmill

mattmill

    Legend

  • Registered
  • 147 posts
Joined: Aug 10, 2002

Posted 17 November 2008 - 06:10 AM

Channel(s) affected: NBC - WCSH (6)
Date: 11/16/08
Time: 10pm
Description of Issue: Channel 6 NBCHD keeps going black every few minutes. No sound or picture for a minute or two and then it returns. I checked other recievers and the same thing is happening with them. Makes it real hard to watch Sunday night football!! :lol:


I was out last night but am having it happen Monday am around 7:00.

matt

#16 OFFLINE   CathyR

CathyR

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Aug 22, 2007

Posted 18 November 2008 - 10:41 PM

From an email reply "Our WCSH-DT transmitter has had equipment failures of late. It started about 3 weeks ago. The signal fluctuates randomly. We tracked the problem piece down and ordered the part. The part we received was defective. During this time period we've run the transmitter at a lower power that would affect homes 50-55 miles from our transmitter. DirecTV's pick up site is in Auburn and (theory being) shouldn't be affected. so that doesn't make sense AND they haven't called to tell us of the problem, which they certainly would do. This weekend the transmitter had a massive failure. it was off the air early this morning and repaired enough to get back on air around 12:30pm. It's stable, but still needs work. Does that help you understand what's happening?"

#17 OFFLINE   sawCME

sawCME

    Cool Member

  • Registered
  • 22 posts
Joined: Apr 20, 2007

Posted 25 April 2009 - 06:32 AM

Frequent intermittent video and audio breakups on Fox 23 HD (WPFO).

I have seen this for the past week, or so.

#18 OFFLINE   bobkatF

bobkatF

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: Sep 26, 2004

Posted 26 April 2009 - 08:59 AM

I receive Fox 23 HD on both DirecTV and OTA. The audio and video dropouts occur on BOTH methods of reception. I conclude that the problems are at the Fox 23 transmitter.

#19 OFFLINE   mattmill

mattmill

    Legend

  • Registered
  • 147 posts
Joined: Aug 10, 2002

Posted 28 April 2009 - 05:36 AM

Anyone else lose locals last night? I was watching 23 (Fox) and 6 (NBC) last night until about midnight. Woke this morning and have lost all locals (6,8,13, & 23) on both receivers (HR22-700 and HR23-700). RBR didn't help.

matt

Edited by mattmill, 28 April 2009 - 05:46 AM.


#20 OFFLINE   bobkatF

bobkatF

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
  • LocationMesa, AZ
Joined: Sep 26, 2004

Posted 28 April 2009 - 05:42 AM

Locals are gone here, too. Fortunately, I get them via OTA.

Edited by bobkatF, 28 April 2009 - 05:51 AM.





spam firewall