Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

2 simple SWM install questions


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 OFFLINE   RoyGBiv

RoyGBiv

    Icon

  • Registered
  • 650 posts
Joined: Jul 24, 2007

Posted 25 September 2008 - 05:51 AM

I am replacing an H20 receiver with an HR22 DVR. Since I don't want to run another cable to the family room from the attic, I have also purchased an SWM-8. I also have two HR20 DVRs already. I have two quick questions.

First, after I do the switch to SWM-8 from the multiswitch, do I have to go through satellite setup again for the two HR20's I already have?

Second, does the HR22 come with software "out of the box" that is already capable of using the SWM, or do I have to first attach it to the multiswitch output and update the software to the latest NR and then use the SWM?

TIA

SMK

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   doctor j

doctor j

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,466 posts
  • LocationBirmingham, Al.
Joined: Jun 14, 2006

Posted 25 September 2008 - 05:57 AM

1) Yes power down DVR and plug back in to reset. Will be slow to restart.
Don't have to do whole guided setup just power off reset.

2) Yes ,software out of the box should be good for SWM

Doctor j

MFH-2 System : 2 Major Viewing Areas. 2 x HR20-700's & H21 in each area via E2/SWM-8. Hardwire gigabit switch to 30 mb/sec internet.


#3 OFFLINE   say-what

say-what

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 5,687 posts
  • LocationNew Orleans
Joined: Dec 13, 2006

Posted 25 September 2008 - 05:59 AM

No need to go through setup again - the HR2x's automatically sense what they're connected to. Just make sure that all units are turned off when you power up the SWM and then turn them on one at a time. Oh, ditch the BBC's.

The HR22 will be good to go out of the box - it will go through the initial setup if you haven't activated it yet, but otherwise it will be seamless.

#4 OFFLINE   RoyGBiv

RoyGBiv

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 650 posts
Joined: Jul 24, 2007

Posted 25 September 2008 - 08:10 AM

Thanks for the help. I did know about removing the BBCs, but it's always good to be reminded so you don't do something stupid.

SMK




Protected By... spam firewall...And...