Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Recurring OTA timers on 622?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   tpag2000

tpag2000

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Oct 25, 2006

Posted 06 October 2008 - 10:26 PM

I'm having trouble setting up recurring timers for new episodes for my OTA channels. Is anyone else having this problem? Is this problem being discussed elsewhere? (I couldn't find it) I've had my 622 for over a year and I know that recurring OTA timers used to work, what am I missing?

I've tried several methods for setting up the timer including searching for the show (themes/search menu) and selecting it in the guide. If I set up the recurring timer for the OTA channel it gets the current week sometimes, but never extends to any future weeks. When I view the timer, it only shows the first show instance, and after that airs, the list is continually empty even though there are new episodes of the show. Its NOT listing them crossed out, its like it doesn't even see the later episodes as the same show. This has happened for both at least Fox and NBC. I haven't tried the others yet.

I followed the exact same steps and was able to setup the timer for the same show using the SAT tuners just not OTA.

Any ideas, thoughts, or voodoo magic that can help would be greatly appreciated.

Thanks,

Tim

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,543 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 06 October 2008 - 11:58 PM

I don't know if this is going to make you feel any better, but folks are reporting this type of problem on the thread 612 Timer/Recording Issues and beginning with Post #43 a fellow Dallas area customer is reporting the problem on his 622.

#3 OFFLINE   Ron Barry

Ron Barry

    622 Tips & Trick Keeper

  • DBSTalk Club
  • 9,879 posts
Joined: Dec 10, 2002

Posted 07 October 2008 - 12:17 AM

I was going to post the same thing phrelin. This could be related and might be a regional issues. This is one i am going to try and reproduce myself thought I know i have a number of timers of the types described and I have yet to see the issue.
<strong class='bbc'>New Member of the 9K club & 922/612 User<br /></strong><span style='font-size: 8px;'>"A release is not a release until it is released." - Me. <br />"To the true believer, no proof is necessary. To the non believer, no proof is sufficient." - Peter James (Derived from a Stewert Chase Quote)</span>

#4 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,543 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 07 October 2008 - 01:18 AM

I was going to post the same thing phrelin. This could be related and might be a regional issues. This is one i am going to try and reproduce myself thought I know i have a number of timers of the types described and I have yet to see the issue.

I wouldn't be surprised if it is regional. I assume that the OTA digital signals are identified in some way that Dish is trying to use to keep apart from the mapped-down sat signal. Only in some areas, the OTA signal isn't cooperating.

#5 OFFLINE   pmsmith66

pmsmith66

    AllStar

  • Registered
  • 61 posts
Joined: Feb 12, 2003

Posted 07 October 2008 - 05:48 AM

I wouldn't be surprised if it is regional. I assume that the OTA digital signals are identified in some way that Dish is trying to use to keep apart from the mapped-down sat signal. Only in some areas, the OTA signal isn't cooperating.


The problem i have with the theory that this is regional is that I have two 622's and two 612's. One of each is working fine while one of each is having trouble. Seems like it makes the idea of this being regional, at best, only a piece of the answer.

#6 OFFLINE   ChuckA

ChuckA

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,010 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 07 October 2008 - 06:07 AM

But, as I have posted previously, I live in Dallas and I do not have the problem with either of my receivers. So, it could be regional but it is not hitting everyone in the region.
Receivers: ViP622 (dual mode), ViP722k (single mode), 311
Dish 1000
America's "Everything" Pack & HD
TV1: SONY 55" KDF-55WF655; HDMI & Components connections
OTA Antenna in attic
PocketDish AV700E

#7 OFFLINE   tpag2000

tpag2000

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 7 posts
Joined: Oct 25, 2006

Posted 07 October 2008 - 07:15 AM

Thanks for the link to the other thread. That's exactly what I was looking for. I'll go over there and join in the conversation.

Thanks,

Tim




Protected By... spam firewall...And...