Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Will EHD continue to work with replacement 622


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Frodo301

Frodo301

    Cool Member

  • Registered
  • 25 posts
Joined: Sep 15, 2007

Posted 08 October 2008 - 08:37 AM

622 went into endless boot cycle yesterday. A replacement unit is on the way. Will I be able to use the current recordings on my EHD with this replacement? The CSR said I would have to reformat but I figured with the household key I should be ok. Thanks much.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   ChuckA

ChuckA

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,010 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 08 October 2008 - 09:18 AM

Yes. Get your household key from the Counters in the Diag screen. When you activate your new receiver it should receive the same household key for your account. Check it to be sure and you will not have to format the EHD as long as you have the same key.
Receivers: ViP622 (dual mode), ViP722k (single mode), 311
Dish 1000
America's "Everything" Pack & HD
TV1: SONY 55" KDF-55WF655; HDMI & Components connections
OTA Antenna in attic
PocketDish AV700E

#3 OFFLINE   dbrakob

dbrakob

    Godfather

  • Registered
  • 263 posts
Joined: Apr 25, 2006

Posted 08 October 2008 - 09:30 AM

Do not hook up your EHD until after you verify the household key is the same on the replacement receiver. If it is not call Dish support and have them reset your replacement DVR household key to the old key (write it down before you attempt ther DVR switch).

#4 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,407 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 08 October 2008 - 11:58 AM

Which leads to the problem of how do you get to counters if you machine is in an endless boot cycle?

There's a lesson for all of us. Write down your household key!

#5 OFFLINE   Frodo301

Frodo301

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 25 posts
Joined: Sep 15, 2007

Posted 08 October 2008 - 12:45 PM

I actually copied down the household key a while back figuring it might be a good idea. Turns out for once I just might have been correct. :)

#6 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,407 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 08 October 2008 - 02:33 PM

I actually copied down the household key a while back figuring it might be a good idea. Turns out for once I just might have been correct. :)

A wise and prescient person. Good for you!;)

#7 OFFLINE   ChuckA

ChuckA

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,010 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 08 October 2008 - 04:01 PM

Actually if you plug in your USB drive while the receiver has the wrong key it does not do any harm. It will tell you the EHD is used by another receiver and it must be formatted before you can use it. At that point you can cancel out and no harm comes to the drive contents. So, it is safe as long as you read the error messages and don't format the drive.
Receivers: ViP622 (dual mode), ViP722k (single mode), 311
Dish 1000
America's "Everything" Pack & HD
TV1: SONY 55" KDF-55WF655; HDMI & Components connections
OTA Antenna in attic
PocketDish AV700E

#8 OFFLINE   jimb

jimb

    AllStar

  • Registered
  • 94 posts
Joined: Feb 12, 2006

Posted 08 October 2008 - 06:30 PM

What if you still have no keys? Both my recievers have been zero since the beginning.

#9 OFFLINE   EXTACAMO

EXTACAMO

    Godfather

  • Registered
  • 316 posts
Joined: Apr 06, 2007

Posted 08 October 2008 - 06:36 PM

What if you still have no keys? Both my recievers have been zero since the beginning.


Funny you should bring that up. The original 622 I activated my EHD on also had no key. I didn't get a key until I had to replace my 622 due to a faulty HDMI port. I plugged in my EHD into my replacement 622 and it worked. All my stuff from my old box was there and usable. Upon going into counters I found a household key. Go figure.

#10 OFFLINE   ChuckA

ChuckA

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,010 posts
Joined: Feb 07, 2006

Posted 09 October 2008 - 05:58 AM

What if you still have no keys? Both my recievers have been zero since the beginning.


Call dish and ask them to send a hit to your receiver to correct the household key.
Receivers: ViP622 (dual mode), ViP722k (single mode), 311
Dish 1000
America's "Everything" Pack & HD
TV1: SONY 55" KDF-55WF655; HDMI & Components connections
OTA Antenna in attic
PocketDish AV700E




Protected By... spam firewall...And...