Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

SWM signal question

transponders

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   dgordo

dgordo

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,010 posts
Joined: Aug 29, 2004

Posted 05 November 2008 - 11:15 PM

Should I see a signal on all available transponders? I know that many say N/A but on all the others should there be a signal? I am seeing 0 on some but the transponder with a 0 is different on every receiver.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,614 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 06 November 2008 - 12:14 AM

Should I see a signal on all available transponders? I know that many say N/A but on all the others should there be a signal? I am seeing 0 on some but the transponder with a 0 is different on every receiver.

What you're seeing is normal with a working SWM system.
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   dgordo

dgordo

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,010 posts
Joined: Aug 29, 2004

Posted 06 November 2008 - 12:29 AM

Thanks!

#4 OFFLINE   rudeney

rudeney

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,266 posts
Joined: May 28, 2007

Posted 06 November 2008 - 10:44 AM

Are you talking about seeing a 0 on the "SWM" satellite, or one of the actual satellites (101, 103, 99, etc.)? It's normal to see 0's on different transponders on the "SWM". It just means that not all 8 channels on the SWM are in use and as different receivers request different actual transponder/satellite combinations,t his will change. However, your signal strengths on the actual satellites/ transponder combos should be fairly consistent within a few points on each receiver and tuner.

#5 OFFLINE   dgordo

dgordo

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,010 posts
Joined: Aug 29, 2004

Posted 06 November 2008 - 12:57 PM

I was referring to the SWM satellite.




spam firewall