Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

picture doesn't return after wakeup from inactivity


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   jpk

jpk

    Mentor

  • Registered
  • 44 posts
Joined: Nov 05, 2008

Posted 18 February 2009 - 05:39 PM

Both our ViP612s are running 6.02 and seem generally happy.

However a new bug has emerged. We power up a TV, see the screensaver, push the select button, and every so often the sound returns but not the picture.

We can change channels; probably everything on the remote works, in fact, except without picture it's hard to verify. But if you key in another channel, you get the sound from that channel; the tuner has tuned to that channel. Just no picture. Only sound. You could say the TV is now a radio.

Only way to get out of this is rebooting the DVR. Of course losing our current recordings and imposing a several minute wait; not acceptable.

Dish tech support (while generally excellent) has nothing here. Not a known problem, no known fix in the works, no workaround for the customer short of rebooting.

Has anyone else seen this? Any workaround?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Big C

Big C

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Aug 10, 2008

Posted 21 February 2009 - 05:33 PM

I saw the same problem this morning on our 222. It worked it self out but with out a reboot, but since this was only second occurrence of this glitch in six months, I got nothing.

#3 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,407 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 22 February 2009 - 04:48 PM

Both our ViP612s are running 6.02 and seem generally happy.

However a new bug has emerged. We power up a TV, see the screensaver, push the select button, and every so often the sound returns but not the picture.

We can change channels; probably everything on the remote works, in fact, except without picture it's hard to verify. But if you key in another channel, you get the sound from that channel; the tuner has tuned to that channel. Just no picture. Only sound. You could say the TV is now a radio.

Only way to get out of this is rebooting the DVR. Of course losing our current recordings and imposing a several minute wait; not acceptable.

Dish tech support (while generally excellent) has nothing here. Not a known problem, no known fix in the works, no workaround for the customer short of rebooting.

Has anyone else seen this? Any workaround?

My 722 gave me the same problem last night when starting a recording of Dollhouse. It took me three tries, but "turning off" with the remote and restarting the recording took care of it. I've never seen this before and haven't seen it with my 612, yet....

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian





Protected By... spam firewall...And...