Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Viacom HD (Comedy,Spike,CMT,MTV,VH1,Nick) Now Live


  • Please log in to reply
181 replies to this topic

#26 OFFLINE   archer75

archer75

    Godfather

  • Registered
  • 421 posts
Joined: Oct 13, 2006

Posted 09 April 2009 - 09:23 PM

I am not home yet, so I can't check. Does anybody know if the Map downs are working yet?


They are for me, for the channels I get.

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   CoolGui

CoolGui

    Icon

  • Registered
  • 506 posts
Joined: Feb 08, 2006

Posted 09 April 2009 - 09:26 PM

The map downs are working for me too.

I have to admit I'm a little annoyed with myself for believing everything I read in these forums about them not adding any channels to HD Absolute and switched out of mine. On the other hand the main reason I did it is to get my RSN so I can't complain too much since I'm sure they will still never add that.

DirecTV - Slimline-3S (SWM) - Premiere + HD + MRV + HD Extra
Living Room : HR24/200 - Panasonic TH-50PX60U 50" Plasma - Onkyo TX-SR606B Audio Receiver - PS3 80GB - Wii - Slingbox Classic
Bed Room : H24/200 - LG 32LD450 32" LCD - Xbox 360S 250GB

#28 OFFLINE   CoolGui

CoolGui

    Icon

  • Registered
  • 506 posts
Joined: Feb 08, 2006

Posted 09 April 2009 - 09:29 PM

I'm getting some weird black artifacts/banding on Comedy Central HD. I guess they might not have worked out all the bugs yet. Anyone else seeing this?

DirecTV - Slimline-3S (SWM) - Premiere + HD + MRV + HD Extra
Living Room : HR24/200 - Panasonic TH-50PX60U 50" Plasma - Onkyo TX-SR606B Audio Receiver - PS3 80GB - Wii - Slingbox Classic
Bed Room : H24/200 - LG 32LD450 32" LCD - Xbox 360S 250GB

#29 OFFLINE   MarcusInMD

MarcusInMD

    Legend

  • Registered
  • 202 posts
Joined: Jan 06, 2005

Posted 09 April 2009 - 09:30 PM

Outstanding! The picture quality on all of the other HD channels took yet another hit. Can't wait to get more hd-lite channels.

#30 OFFLINE   ZBoomer

ZBoomer

    Icon

  • Registered
  • 529 posts
Joined: Feb 21, 2008

Posted 09 April 2009 - 09:31 PM

Looks like I'm getting them all with AEP + Gold HD.
Hopper 2000, 2x Joey 1.0 Dish Receivers, "America's Everything pack" with PlatHD
Pioneer Kuro PDP-6010FD 60" Plasma Display on Hopper (me), Samsung 40" LCD on Joey #1 (wife), Dell ST2410 HD Monitor on Joey #2 (office.)
Pioneer VSX-1018AH-K AVR Receiver, PS3, Klipsch Reference-Series Speakers

#31 OFFLINE   archer75

archer75

    Godfather

  • Registered
  • 421 posts
Joined: Oct 13, 2006

Posted 09 April 2009 - 09:37 PM

I'm getting some weird black artifacts/banding on Comedy Central HD. I guess they might not have worked out all the bugs yet. Anyone else seeing this?


Yes, I saw that too.

Outstanding! The picture quality on all of the other HD channels took yet another hit. Can't wait to get more hd-lite channels.


I haven't seen any difference on other channels on my projector. Any specific channel that is most noticable?

#32 OFFLINE   Nonno

Nonno

    Cool Member

  • Registered
  • 12 posts
Joined: Feb 09, 2009

Posted 09 April 2009 - 10:33 PM

Do I have this right ..... Nick, MTV and VH1 aren't available in the Turbo packages? This will be the second time they have done this. First time was with Fox News channel. What is the sense in getting the Turbo Gold and the crappy Platiumn addon if you don't get HD channels as they add them. Well, I do enjoy the picture quality and the dvr but if this is what they tell me when I phone them tomarrow I will pay the early termination and go back to cable. This is deceptive and flat out wrong!

#33 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 20,254 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 09 April 2009 - 11:10 PM

South Park repeat was in HD earlier.. forgot to check out wrestling on Spike. I did see black speckles on Comedy Central, so I guess they are working some glitches out of the system still.

-- !rotaredoM mA eM

What I do when I'm not here


#34 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 09 April 2009 - 11:14 PM

Looking forward to UFC on Spike.

#35 OFFLINE   Lincoln6Echo

Lincoln6Echo

    Godfather

  • Registered
  • 348 posts
Joined: Jul 11, 2007

Posted 09 April 2009 - 11:44 PM

Damn, here I am checking DBSTalk nearly everyday for new HD channels and stuff, and the day I didn't check it, new national channels go active.

Just saw these new channels Thursday night as I had had my guide set to All HD and watching VS-HD and saw MTV-HD, VH1-HD, and Spike-HD there on the same page.
END OF LINE

#36 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,626 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 10 April 2009 - 12:00 AM

Yeah, there they are. Get to substitute Comedy Central HD for Comedy Central SD in my favorites list. Big deal.

From what I understand from the posts so far is that Nick, MTV and VH1 aren't in the TurboHD packages? That can't be right as they are available in the Classic Bronze for the new customer six month introductory monthly price of $9.99 with HD added for $10.00 bring the total to $19.99. After six months it would be $44.99 as compared to TurboHD Bronze of $29.99. Hmmmm. Well, we'll see how this play out tomorrow.

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#37 OFFLINE   MarcusInMD

MarcusInMD

    Legend

  • Registered
  • 202 posts
Joined: Jan 06, 2005

Posted 10 April 2009 - 01:21 AM

I have seen more pixelation on just about every network I watch - FoodTV, History etc. Just a few months ago I thought that they had really improved on quality from a year ago but it was short lived. :(

#38 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 40,961 posts
  • LocationMichiana
Joined: Apr 17, 2003

Posted 10 April 2009 - 02:05 AM

From what I understand from the posts so far is that Nick, MTV and VH1 aren't in the TurboHD packages?

Many program providers require their channels to be bundled. Those channels are only available in packages that have the other channels Viacom wants sold together.

Thanks to Viacom's restrictions DISH cannot offer those HD channels without also providing the SD channels Viacom wants bundled. That restriction limits DISH to selling the channels only as part of a SD+HD package. The same situation applies to Fox News (a Classic Bronze+HD channel that is not in the Turbo packages).

It is one of the risks of offering a HD only package ... trying to get providers to allow the delivery of only the "HD" channels from a bundle. Sometimes a deal can be done.

#39 OFFLINE   kokomogator

kokomogator

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Apr 02, 2008

Posted 10 April 2009 - 04:22 AM

DIRECTV should be worried!


Why? Direct has had these channels for quite some time:) We also don't require an elite package to get all of them.

#40 OFFLINE   david_jr

david_jr

    Godfather

  • Registered
  • 462 posts
Joined: Dec 10, 2006

Posted 10 April 2009 - 05:50 AM

Many program providers require their channels to be bundled. Those channels are only available in packages that have the other channels Viacom wants sold together.

Thanks to Viacom's restrictions DISH cannot offer those HD channels without also providing the SD channels Viacom wants bundled. That restriction limits DISH to selling the channels only as part of a SD+HD package. The same situation applies to Fox News (a Classic Bronze+HD channel that is not in the Turbo packages).

It is one of the risks of offering a HD only package ... trying to get providers to allow the delivery of only the "HD" channels from a bundle. Sometimes a deal can be done.



It seems to me that it also makes sense for DISH to keep some channels out of the cheaper packages otherwise no one would subscribe to the higher tiers. Obviously they have to weave this around the agreements they make with the content provider. When you decide what package you are going to buy you decide if it is worth the upgrade and what channels you definitely want to have. Sometimes it is the cheapest package and sometimes it isn't. I don't think it's fair to ask DISH to put all HD in the cheapest packages.

#41 OFFLINE   lbhskier37

lbhskier37

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Feb 08, 2006

Posted 10 April 2009 - 06:23 AM

I don't think it's fair to ask DISH to put all HD in the cheapest packages.


Yeah but the package that you advertise as being the HD package should have your HD channels! I was told when I switched to Turbo that I would get the new channels when they come online. Why don't they call the package Some HD instead of Turbo HD. This is total crap and they are losing a good customer.

#42 OFFLINE   snowcat

snowcat

    Legend

  • Registered
  • 237 posts
Joined: May 29, 2007

Posted 10 April 2009 - 06:28 AM

I was seriously considering switching from Classic 250+Turbo Gold to just Turbo Silver if Nick-HD had been added to the Turbo-only packages, but I guess that won't be possible now. :(

Oh well, I am happy to get these HD channels. Better late than never.

#43 OFFLINE   tedb3rd

tedb3rd

    Godfather

  • Registered
  • 357 posts
Joined: Feb 02, 2006

Posted 10 April 2009 - 06:30 AM

I don't know what makes me happier:
-The fact that these HD channels are now on.
-The fact that all the complainers have to shut up.

#44 OFFLINE   snowcat

snowcat

    Legend

  • Registered
  • 237 posts
Joined: May 29, 2007

Posted 10 April 2009 - 06:40 AM

I would like to see how Dish is going to update their site with their HD lists. Right now, they aren't showing the new HD channels anywhere (at least anywhere that I see).

If they plan on being honest with their customers, they need to have two lists. One should show the channels that you get with a Classic+Turbo package, and one should show the channels you get with just a Turbo package.

So far, Dish hasn't done this.

#45 OFFLINE   miketorse

miketorse

    Icon

  • Registered
  • 647 posts
Joined: Jul 29, 2008

Posted 10 April 2009 - 06:49 AM

Congrats guys! Happy Festivus!
Mike

My system:

HR21
HR22 w/ AM21
R15
SWM-8
Slimline5 w/ no LOS to 119 Slimline3


#46 OFFLINE   DustoMan

DustoMan

    Godfather

  • Registered
  • 317 posts
Joined: Jul 16, 2005

Posted 10 April 2009 - 07:20 AM

Excellent. I'll be recording GameTrailersTV in HD tonight. :)
Dusto
dustoman at gmail dot com

Echostar customer since longer then I can remember.
SlingLOADED VIP922 on 1080p Panasonic HDTV
VIP222 on Windows 7 Pro PC

#47 OFFLINE   turey22

turey22

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,177 posts
Joined: Jul 30, 2007

Posted 10 April 2009 - 07:34 AM

Why? Direct has had these channels for quite some time:) We also don't require an elite package to get all of them.


:) I know...just saying that dish is getting more HD channels. Thats all. :)

#48 OFFLINE   Hunter Green

Hunter Green

    Legend

  • Registered
  • 209 posts
Joined: May 08, 2006

Posted 10 April 2009 - 07:39 AM

About the only SD I still watch is the CW now. Wonder if we'll ever see Reaper and Supernatural in HD out here.

#49 OFFLINE   ZBoomer

ZBoomer

    Icon

  • Registered
  • 529 posts
Joined: Feb 21, 2008

Posted 10 April 2009 - 07:53 AM

Hmm, I'm not convinced some of these channels are HD feeds at all. Been watching CMT/HD all morning, and have yet to see anything venture outside the 4x3 box on my 16x9 TV; they're showing videos now, all in glorious letterbox (16x9 programs with black on all sides which should really be HD and fill the screen.)

To me it appears Dish is passing on the SD version of this channel and flipping on the HD flag. I KNOW these videos should be HD, I see them on the late-night HD video show on Paladia.

Same thing on VH1 (I haven't watched the others yet.)

Anyone seen ANY HD on CMT or VH1?

Disappointing; a few months back someone posted that CMT was a high-percentage HD material now, but that's not what I'm seeing.
Hopper 2000, 2x Joey 1.0 Dish Receivers, "America's Everything pack" with PlatHD
Pioneer Kuro PDP-6010FD 60" Plasma Display on Hopper (me), Samsung 40" LCD on Joey #1 (wife), Dell ST2410 HD Monitor on Joey #2 (office.)
Pioneer VSX-1018AH-K AVR Receiver, PS3, Klipsch Reference-Series Speakers

#50 OFFLINE   tcatdbs

tcatdbs

    Icon

  • Registered
  • 572 posts
Joined: Jul 10, 2008

Posted 10 April 2009 - 08:12 AM

Absolute customer here, happy I'm getting extra channels, but what is the logic, or what determines which ones I get. At 1st I was expecting them ALL (when I subscribed), after being on this forum I was expecting NOTHING... now the extras I get:
CMT, Spike, Comedy
and the ones I don't get:
Nick, MTV, and VH1

This is almost a complaint, just want to know what gives? I don't think Dish knows what they're doing... what else is new.

Edited by tcatdbs, 10 April 2009 - 09:04 AM.





Protected By... spam firewall...And...