Jump to content

Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

WKRN (Nashville, TN ABC) off air


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   xmguy

xmguy

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,910 posts
Joined: Mar 26, 2008

Posted 22 June 2009 - 07:44 AM

I got up this morning only to see that Nashville based WKRN SD signal is out for me. I get my signal on the 101. Does anyone know what is going on with WRKN and who else is having this issue and for how long.
DirecTV Subscriber Since 3/24/2008 || HR44-500 - SWiM and DECA to Vizio 32" LCD 1080P HDTV (SV320XVT) via HDMI | MY SETUP IN DETAIL UPDATED 3/21/2012 (Q1 2013 | I'm On FACEBOOK! "Originally Posted by xmguy : OK. I need directions. (to Sixto's house) Lol ;) | Originally Posted by Sea bass : Head down to 99c, skip over to 103ca, next over to 103cb and you have arrived.:)":hurah:

#2 OFFLINE   SayWhat?

SayWhat?

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,563 posts
Joined: Jun 06, 2009

Posted 22 June 2009 - 07:51 AM

Dunno. I just swung my antenna around and I'm getting an abnormally solid lock on 4 & 5, but nothing on 2.
Help stamp out Twits and Twitterers!

HD, SchmacHD!! Just be glad you've got a picture at all.

#3 OFFLINE   xmguy

xmguy

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,910 posts
Joined: Mar 26, 2008

Posted 22 June 2009 - 07:58 AM

So you get OTA and it's out too. Strange!!?? I wonder if they are changing their SD signal to broadcast only in 16:9?
DirecTV Subscriber Since 3/24/2008 || HR44-500 - SWiM and DECA to Vizio 32" LCD 1080P HDTV (SV320XVT) via HDMI | MY SETUP IN DETAIL UPDATED 3/21/2012 (Q1 2013 | I'm On FACEBOOK! "Originally Posted by xmguy : OK. I need directions. (to Sixto's house) Lol ;) | Originally Posted by Sea bass : Head down to 99c, skip over to 103ca, next over to 103cb and you have arrived.:)":hurah:

#4 OFFLINE   xmguy

xmguy

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,910 posts
Joined: Mar 26, 2008

Posted 22 June 2009 - 10:10 AM

WKRN POSTED THIS ON TWITTER:

News 2 knocked off-air

Posted: June 22, 2009 10:44 AM

NASHVILLE, Tenn. - The Nashville Electric Service is experiencing a problem in the area where News 2's transmitter is located.

As a result, power is not being supplied to the transmitter and News 2 is unable to broadcast over the air.

The problem was recorded just before 4 a.m. Monday.

NES hopes to have power restored by 11:15 a.m.

No other information is available at this time.
DirecTV Subscriber Since 3/24/2008 || HR44-500 - SWiM and DECA to Vizio 32" LCD 1080P HDTV (SV320XVT) via HDMI | MY SETUP IN DETAIL UPDATED 3/21/2012 (Q1 2013 | I'm On FACEBOOK! "Originally Posted by xmguy : OK. I need directions. (to Sixto's house) Lol ;) | Originally Posted by Sea bass : Head down to 99c, skip over to 103ca, next over to 103cb and you have arrived.:)":hurah:

#5 OFFLINE   xmguy

xmguy

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,910 posts
Joined: Mar 26, 2008

Posted 22 June 2009 - 12:01 PM

After 8 hours of being off the air. WKRN JUST NOW, added this to their website:

Posted Image
UPDATE: Power is not being supplied to News 2's transmitter.
NES is working to correct the problem.
more >>

To add WKRN SAID it shouldv'e been back on by 11:15am. At 1pm now it's still off the air.

They SHOULD put their feed online for now, since their OTA and cable/satellite feeds are down.
DirecTV Subscriber Since 3/24/2008 || HR44-500 - SWiM and DECA to Vizio 32" LCD 1080P HDTV (SV320XVT) via HDMI | MY SETUP IN DETAIL UPDATED 3/21/2012 (Q1 2013 | I'm On FACEBOOK! "Originally Posted by xmguy : OK. I need directions. (to Sixto's house) Lol ;) | Originally Posted by Sea bass : Head down to 99c, skip over to 103ca, next over to 103cb and you have arrived.:)":hurah:

#6 OFFLINE   SayWhat?

SayWhat?

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,563 posts
Joined: Jun 06, 2009

Posted 22 June 2009 - 12:17 PM

First thought is 'generator', but I don't know if one could supply the necessary power.
Help stamp out Twits and Twitterers!

HD, SchmacHD!! Just be glad you've got a picture at all.

#7 OFFLINE   xmguy

xmguy

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,910 posts
Joined: Mar 26, 2008

Posted 22 June 2009 - 01:48 PM

First thought is 'generator', but I don't know if one could supply the necessary power.


I KNOW a generator could power their transmitter. I remember back in the mid 90's a tornado ripped though Nashville. Taking out WTVF's (News Channel 5) main transmitter. They then used a backup remote transmitter powered via generator. That was back when TV was ALL analog. With digital the power needed to send the SAME signal is much less.

At 2:49 PM. WKRN IS back up.
DirecTV Subscriber Since 3/24/2008 || HR44-500 - SWiM and DECA to Vizio 32" LCD 1080P HDTV (SV320XVT) via HDMI | MY SETUP IN DETAIL UPDATED 3/21/2012 (Q1 2013 | I'm On FACEBOOK! "Originally Posted by xmguy : OK. I need directions. (to Sixto's house) Lol ;) | Originally Posted by Sea bass : Head down to 99c, skip over to 103ca, next over to 103cb and you have arrived.:)":hurah:




spam firewall