Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Philly HDs not coming in (signal strengths posted)


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 OFFLINE   newsposter

newsposter

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,429 posts
Joined: Nov 12, 2003

Posted 23 June 2009 - 06:07 AM

the 119 is a tree issue so you can ignore that.

But until this morning, all the local HD was fine, was actually on live tv then all of a sudden started pixeling and just smearing all over the place. reboot didnt help and the wires run right from the dish to the receivers.

Strangely 12 and 17 are ok but 3 6 10 57 are not ok. So i'm hoping that may tell you something to help diagnose this?

Last time i had any strength issues no one knew exactly which xponders were which channels...is this still the case?

Satellite transponders (32 total at 101º)
  1-8   98 89 95 96 95 98 96 98
  9-16  95 02 96 97 95 100 95 100
  17-24 92 10 94 95 95 100 96 100
  25-32 95 96 97 35 97 100 95 100


Satellite transponders (3 total at 110º)
  1-8   NA NA NA NA NA NA NA 96
  9-16  NA 96 NA 97 NA NA NA NA


Satellite transponders (11 total at 119º)
  17-24 NA NA NA NA NA 46 51 43
  25-32 0 46 50 45 0 44 0 42


Satellite transponders (14 total at 99º(c or a))
  1-8   94 94 86 93 86 88 83 91
  9-16  87 85 83 89 91 89 NA NA


Satellite transponders (6 total at 99º(s or b))
  1-8   0 63 0 0 0 0 NA NA
  9-16  NA NA NA NA NA NA 54 96
  17-24 0 0 0 96 0 0 60 63


Satellite transponders (16 total at 103º(s or b))
  1-8   73 79 0 0 75 69 NA NA
  9-16  NA NA NA NA NA NA 94 100
  17-24 91 77 98 100 79 0 79 97


Satellite transponders (16 total at 103º(c or a))
  1-8   96 95 95 93 95 94 94 94
  9-16  94 93 94 94 95 92 NA NA
  17-24 na NA NA NA NA na NA NA

57 inch Hitachi 57F710S
Tivo Premiere
Panasonic E80 Dvd recorder
HR10-250 63 hrs w/DB8 antenna (parts :))
1/2 full Sony T60 (historical value)

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   eileen22

eileen22

    Godfather

  • Registered
  • 386 posts
  • LocationPhiladelphia, PA
Joined: Mar 24, 2006

Posted 23 June 2009 - 06:14 AM

I'm in the Philly market, and am having the same problem with the HD locals this morning. They are pixelating so much they are impossible to watch.

#3 OFFLINE   Mertzen

Mertzen

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,682 posts
Joined: Dec 08, 2006

Posted 23 June 2009 - 06:20 AM

658 WCAU 10 15 D10 @103W nbchd.ch
658 WPVI 6 15 D10 @103W abchd.ch
658 KYW 3 15 D10 @103W cbshd.ch
658 WPSG 57 15 D10 @103W wpsg.ch

It seems that the affected ones all come from xponder 15 on 103s, but it does like you have decent signal on that one.

658 WHYY 12 23 D10 @103W whyydt.ch
658 WPHL 17 23 D10 @103W wphldt.ch

Those are on xponder 23.

Check any outside connectors etc.

#4 OFFLINE   newsposter

newsposter

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,429 posts
Joined: Nov 12, 2003

Posted 23 June 2009 - 06:26 AM

I'm in the Philly market, and am having the same problem with the HD locals this morning. They are pixelating so much they are impossible to watch.


good to know i have company at least :) Hopefully it's a DTV issue and not a dish issue. The OTA comes in OK on my hdtivo so i know it's not a station issue. But i need the hr20 to get 6 in HD

It seems that the affected ones all come from xponder 15 on 103s, but it does like you have decent signal on that one.


Where did you get that information regarding what channel is on what xponder?
57 inch Hitachi 57F710S
Tivo Premiere
Panasonic E80 Dvd recorder
HR10-250 63 hrs w/DB8 antenna (parts :))
1/2 full Sony T60 (historical value)

#5 OFFLINE   Mertzen

Mertzen

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,682 posts
Joined: Dec 08, 2006

Posted 23 June 2009 - 06:34 AM

Where did you get that information regarding what channel is on what xponder?


http://www.dbstalk.c...ad.php?t=159419

#6 OFFLINE   dhhaines

dhhaines

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,239 posts
Joined: Nov 18, 2005

Posted 23 June 2009 - 06:48 AM

I've been having this same problem this morning. It's looking like it's a DirecTV problem at their end if others are having the same problems in the area. If it doesn't clear up within the hour I'll be making a call to DirecTV.

BTW I'm getting a 96% signal on 103(s) transponder 15
------------------------------------------------------------------------
I read a report that said the typical symptoms of stress were eating too much, drinking too much, impulse buying, and driving too fast. Who are they kidding? That's my idea of a perfect day.



Directv 3/1998-9/2011
now with Verizon FIOS and loving the faster DVR and being able to use both the external & internal drives at the same time

#7 OFFLINE   Scoot3r

Scoot3r

    Mentor

  • Registered
  • 42 posts
Joined: Apr 30, 2007

Posted 23 June 2009 - 07:13 AM

I also wanted to add that I am also having the same problem in the Philly market (zip 19348)

Signal strengths seem fine, but the HD locals were pixelating and sound was coming in & out.

Glad to see others having the same problem and it's likely not me. Hopefully DTV will resolve on their side soon.

#8 OFFLINE   joesigg

joesigg

    Legend

  • Registered
  • 138 posts
Joined: Feb 21, 2007

Posted 23 June 2009 - 10:38 AM

I had the same problem - fine until about 7:15, then it went nuts. Called after checking that it wasn't just me. Very painful to get to a tech without agreeing to reset your receiver. Took two calls to get to the techs. They said they'd look into it. I don't think they had a clue about the problem.
OLDengineer
46" Gateway Plasma / HR20-700S/ PS2/ Samsung DVD/Denon surround
42 Samsung 4253 Plasma/HR20-100S/Toshiba DVD/ Sony Stereo
27 Toshiba SD /HR22-100
Slimline/Zinwell68/Harmony676
Channelmaster 4228 w/7775 amp

#9 OFFLINE   n3ntj

n3ntj

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,717 posts
  • LocationLancaster, PA area
Joined: Dec 18, 2006

Posted 25 June 2009 - 01:19 PM

Funny thing.. I am trying to watch the Philly stations OTA and only get 771 on many of them. For example, I get a signal on 10.2, but only get the 771 message on 10.1. I also get 771 on my local channel 8.1 but can watch 8.2 no problem. These all come in fine thru the TV's tuner.

HD Snob - "Friends Don't Let Friends Watch Cable".
Electrical/RF Engineer & Inspector
DirecTV Equipment: HR24-200 (2), 5LNB Slimline, AM21, SWiM 8 installed (MRV), Cinema Kit (Wifi connection)
Configuration: Native OFF. Units OFF when not in use.
TVs: 2 Panasonic Plasma TV's each using HDMI (one 1080p/one 720p)
DirecTV customer since 1998. Plus HD DVR package w/ NHL Center Ice & MLB Extra Innings.
OTA Antenna: Homebrew UHF & VHF antennas w/ 30dB amplifier fed w/ RG-6 Quad-shield coax.


#10 OFFLINE   jodyguercio

jodyguercio

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,793 posts
Joined: Aug 16, 2007

Posted 25 June 2009 - 02:18 PM

Funny thing.. I am trying to watch the Philly stations OTA and only get 771 on many of them. For example, I get a signal on 10.2, but only get the 771 message on 10.1. I also get 771 on my local channel 8.1 but can watch 8.2 no problem. These all come in fine thru the TV's tuner.


Try re-doing your OTA setup. Also try refreshing your services on the directv site. Might be having a little guide hiccup that will clear with that.
A veteran - whether active duty, retired, national guard or reserve - is someone who, at one point in his life, wrote a blank check made payable to "The United States of America", for an amount of "up to and including my life." That is honor, and there are way too many people in this country who no longer understand it. -- Author Unknown

LIVE SIMPLE, LOVE GENEROUSLY , CARE DEEPLY, SPEAK KINDLY AND LEAVE THE REST TO GOD

#11 OFFLINE   n3ntj

n3ntj

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,717 posts
  • LocationLancaster, PA area
Joined: Dec 18, 2006

Posted 26 June 2009 - 04:04 PM

Try re-doing your OTA setup. Also try refreshing your services on the directv site. Might be having a little guide hiccup that will clear with that.


I re-did the OTA setup from scratch and also re-did my services via the D* website. Both to no avail. Weird that this is happening.. why on some channels and not on other channels (from the same TV signal).

HD Snob - "Friends Don't Let Friends Watch Cable".
Electrical/RF Engineer & Inspector
DirecTV Equipment: HR24-200 (2), 5LNB Slimline, AM21, SWiM 8 installed (MRV), Cinema Kit (Wifi connection)
Configuration: Native OFF. Units OFF when not in use.
TVs: 2 Panasonic Plasma TV's each using HDMI (one 1080p/one 720p)
DirecTV customer since 1998. Plus HD DVR package w/ NHL Center Ice & MLB Extra Innings.
OTA Antenna: Homebrew UHF & VHF antennas w/ 30dB amplifier fed w/ RG-6 Quad-shield coax.


#12 OFFLINE   newsposter

newsposter

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,429 posts
Joined: Nov 12, 2003

Posted 17 August 2009 - 04:01 PM

anyone having problems over the weekend..i had trouble with 6 last night and now 29..probably the other stations but i am not watching them..

reboot didnt fix anything

it's not even like pixelating, it's more ghosting..like a character's shadow freezes on the screen then a second later it stutters forward
57 inch Hitachi 57F710S
Tivo Premiere
Panasonic E80 Dvd recorder
HR10-250 63 hrs w/DB8 antenna (parts :))
1/2 full Sony T60 (historical value)

#13 OFFLINE   djedc

djedc

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: Oct 06, 2007

Posted 18 August 2009 - 07:30 AM

anyone having problems over the weekend..i had trouble with 6 last night and now 29..probably the other stations but i am not watching them..

reboot didnt fix anything

it's not even like pixelating, it's more ghosting..like a character's shadow freezes on the screen then a second later it stutters forward


I am having the same problems.
rebooting didn't help.
Signals are all good, low 90's
HR20-700 receiver locks up then has to be rebooted, then it starts
all over again.

#14 OFFLINE   newsposter

newsposter

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 1,429 posts
Joined: Nov 12, 2003

Posted 18 August 2009 - 08:00 AM

ok 'good' you are lol. I know it just cant be me but needed confirmation. I have no known lock ups nor reboots thankfully though. I wish they would figure this out since it's obviously a widespread problem.
57 inch Hitachi 57F710S
Tivo Premiere
Panasonic E80 Dvd recorder
HR10-250 63 hrs w/DB8 antenna (parts :))
1/2 full Sony T60 (historical value)

#15 OFFLINE   1kyardstare

1kyardstare

    AllStar

  • Registered
  • 72 posts
Joined: Jan 11, 2008

Posted 18 August 2009 - 08:16 AM

I am having issues as well, stuttering, pixelation. However for sometime now I have had 772 issues on clear days and have frequently gotten the "cannot reveive guide date warnings etc..."

I called support and after more troubleshooting (swapping B-Bands, reboots etc) they are sending a technician out tomorrow)

#16 OFFLINE   oldengineer

oldengineer

    Godfather

  • Registered
  • 455 posts
Joined: May 25, 2008

Posted 18 August 2009 - 05:46 PM

I'm also having the same problems noted by other posters.

2H/1J


#17 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,226 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 18 August 2009 - 05:50 PM

I am having issues as well, stuttering, pixelation. However for sometime now I have had 772 issues on clear days and have frequently gotten the "cannot reveive guide date warnings etc..."

I called support and after more troubleshooting (swapping B-Bands, reboots etc) they are sending a technician out tomorrow)

The "cannot receive guide data" warning is almost certainly because you have poor 119 signals. Only two solutions, get decent 119 signals by relocation the dish, or swap the SL5 LNB in your dish (I assume you have a Slimnline) for an SL3 LNB. The SL3 "fakes out" the receiver by sending the 101 guide data instead of 119 data.
If the tech tells you that you can solve this problem just by setting your dish type in satellite setup to SL3, you can't, it's an installer "urban legend". The SL3 is electrically different from the SL5. If you have an SL5 and tell the receiver you have an SL3, 110/119 will disappear but the receiver is still expecting 119 guide data when it is tuned to a channel on 103, and it won't be there.

#18 OFFLINE   1kyardstare

1kyardstare

    AllStar

  • Registered
  • 72 posts
Joined: Jan 11, 2008

Posted 19 August 2009 - 07:31 AM

The "cannot receive guide data" warning is almost certainly because you have poor 119 signals. Only two solutions, get decent 119 signals by relocation the dish, or swap the SL5 LNB in your dish (I assume you have a Slimnline) for an SL3 LNB. The SL3 "fakes out" the receiver by sending the 101 guide data instead of 119 data.
If the tech tells you that you can solve this problem just by setting your dish type in satellite setup to SL3, you can't, it's an installer "urban legend". The SL3 is electrically different from the SL5. If you have an SL5 and tell the receiver you have an SL3, 110/119 will disappear but the receiver is still expecting 119 guide data when it is tuned to a channel on 103, and it won't be there.

__________________
OK I think the dish shoud be in good position there are no obstructions (unless the dish got tilted somewhow). I want to make sure I understand (I am still learning the language...) I do have an SL5 Slimline. If it has a bad Low Noise Block (LNB) Converter it would be best to swich to a SL3 LNB. Is that a whole new dish or is the LNB a box that get's attached to the Dish?

Any clarification would be great.

#19 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 28,929 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 19 August 2009 - 01:18 PM

OK I think the dish shoud be in good position there are no obstructions (unless the dish got tilted somewhow). I want to make sure I understand (I am still learning the language...) I do have an SL5 Slimline. If it has a bad Low Noise Block (LNB) Converter it would be best to swich to a SL3 LNB. Is that a whole new dish or is the LNB a box that get's attached to the Dish?

Any clarification would be great.


An SL3 is just the LNB or the "Head" part of the dish. It's an easy swap out (as long as the dish is easy to reach).
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#20 OFFLINE   1kyardstare

1kyardstare

    AllStar

  • Registered
  • 72 posts
Joined: Jan 11, 2008

Posted 19 August 2009 - 04:03 PM

Thank you I will update the thread shortly the technician is due here within the hour...

The technician did some troubshooting and found it was a bad port on the multiswitch. It was replaced and all seems well at this time.

Edited by 1kyardstare, 20 August 2009 - 06:03 AM.





Protected By... spam firewall...And...