Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
* * * * * 1 votes

eSATA - DIRECTV recommended list


  • Please log in to reply
3164 replies to this topic

#2351 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,280 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 12 October 2012 - 11:18 AM

That's because of you, knucklehead, side with stupid sentences what are far away from real technical process/solutions. Or try to make a mess in one mesh potato dish. And pay no attention to details of following posts nor get into context of threading.

To you, if you so technically impaired, all the "little things" is DEFINE the functionality of DVR or any device. Get real. It's not your cup of tea if you don't see the DIFFERENCE, please refrain from posting your personal very limited level of technical knowledge.

...Ads Help To Support This Site...

#2352 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 20,499 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 14 October 2012 - 09:27 AM

tomato, tomaato....The data on the disk is pretty useless without the dvr that recorded it, the actual specifics are pretty much equally as useless.

The specifics are only useless if they cannot lead to an better understanding of whether or not the content is portable given changes to the DVR software.

To say that playing content recorded on another DVR is obviously (and for all time) impossible is very shortsighted if all you know is that it isn't currently supported.

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#2353 OFFLINE   Bruce M.

Bruce M.

    AllStar

  • Registered
  • 103 posts
Joined: Oct 31, 2009

Posted 14 October 2012 - 09:46 AM

Just got two brand new HR-24s and used the recommended 2TB WD and Thermaltake dock setup on both DVRs and cant be happier.


What kind of HR 24, if I may ask?

#2354 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 14 October 2012 - 10:18 AM

The specifics are only useless if they cannot lead to an better understanding of whether or not the content is portable given changes to the DVR software.

To say that playing content recorded on another DVR is obviously (and for all time) impossible is very shortsighted if all you know is that it isn't currently supported.


So many things in my lifetime have been "impossible", can't break the speed of sound, can't break the 4 minute mile, can't transplant organs, can't go to the moon, can't, can't, can't. Yet, it seems that anything we can imagine, we can do. Can't clone a human being? That's gotta be harder than allowing us to swap HDDs within an account, right? Just watch what happens over the next few years. If it hasn't happened already. I don't like the "can't" model.

Rich

#2355 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 14 October 2012 - 10:19 AM

What kind of HR 24, if I may ask?


I've tried all 3 models of 24s with that setup and they all work very well.

Rich

#2356 OFFLINE   Bruce M.

Bruce M.

    AllStar

  • Registered
  • 103 posts
Joined: Oct 31, 2009

Posted 15 October 2012 - 08:13 AM

I've tried all 3 models of 24s with that setup and they all work very well.

Rich


I'm confused. External drives with an HR24-500 work well? We had a colloquy a few weeks back in which I thought I understood you to say the opposite? Even with a Thermaltake enclosure.....

#2357 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 15 October 2012 - 09:34 AM

I'm confused. External drives with an HR24-500 work well? We had a colloquy a few weeks back in which I thought I understood you to say the opposite? Even with a Thermaltake enclosure.....


You're right, sorry. I have had problems with the 24-500s and external drives. Don't know what I was thinking when I posted that. Befuddled I am, at times... :lol:

Rich

#2358 OFFLINE   rb5505

rb5505

    Legend

  • Registered
  • 205 posts
Joined: Dec 23, 2004

Posted 25 October 2012 - 10:34 AM

the wd20earx is currently at $99.

now $89.

http://www.amazon.co...g=5336432741-20

Edited by rb5505, 25 October 2012 - 10:53 AM.


#2359 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 25 October 2012 - 10:59 AM

the wd20earx is currently at $99.

now $89.

http://www.amazon.co...g=5336432741-20


Of course it is. I paid $128 for the last one I bought a couple months ago. Just my luck.

Rich

#2360 OFFLINE   rb5505

rb5505

    Legend

  • Registered
  • 205 posts
Joined: Dec 23, 2004

Posted 25 October 2012 - 08:19 PM

Of course it is. I paid $128 for the last one I bought a couple months ago. Just my luck.

Rich


just to be sure, does the wd20earx drive with a Thermaltake BlacX ST0005U work with a hr24-100?

#2361 OFFLINE   Drew2k

Drew2k

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,370 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 25 October 2012 - 08:25 PM

Well, my original HR24 drive crashed, so I ordered a 2TB WD20EURS drive from Amazon and it gets here tomorrow. I'm going to attempt my first dive on replacing a DIRECTV drive ... :D

#2362 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 26 October 2012 - 10:49 AM

just to be sure, does the wd20earx drive with a Thermaltake BlacX ST0005U work with a hr24-100?


Works on my 24-100. The only 24 you might have problems with when installing an external drive is the 24-500. They are kinda picky about what you put on them. I've had problems with both the TT docks and the MX-1s. Not to say you can't get one working on a 500, but you might have problems with it.

Rich

#2363 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 26 October 2012 - 10:51 AM

Well, my original HR24 drive crashed, so I ordered a 2TB WD20EURS drive from Amazon and it gets here tomorrow. I'm going to attempt my first dive on replacing a DIRECTV drive ... :D


Uh oh. Which model is it? The 500s are easy, the 100s are more complicated and the 200s are really difficult if you don't want to use the ty-wrap method.

Rich

#2364 OFFLINE   Drew2k

Drew2k

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,370 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 26 October 2012 - 06:10 PM

Uh oh. Which model is it? The 500s are easy, the 100s are more complicated and the 200s are really difficult if you don't want to use the ty-wrap method.

Rich

The 500, and you're right- it's very easy to get to the drive. I've got the cover off but I've been swamped today so I haven't done anything yet, but I'm going to try to do a disk scan/repair on the bad drive on my PC and if it can fix anything, see if I can copy the recordings to the new 2TB drive. I have so much stuff to do in the meantime, so I'm not sure when I'm going to get to it...

#2365 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 27 October 2012 - 07:13 AM

The 500, and you're right- it's very easy to get to the drive. I've got the cover off but I've been swamped today so I haven't done anything yet, but I'm going to try to do a disk scan/repair on the bad drive on my PC and if it can fix anything, see if I can copy the recordings to the new 2TB drive. I have so much stuff to do in the meantime, so I'm not sure when I'm going to get to it...


I've never tried to copy content, have so many HRs I've got multiple backups of everything. Be interesting to see how you make out. I gotta do that one of these days.

Rich

#2366 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 17,394 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 27 October 2012 - 11:47 AM

I've never tried to copy content, have so many HRs I've got multiple backups of everything. Be interesting to see how you make out. I gotta do that one of these days.

Rich


I did it not to long ago, actually went to a smaller drive one of my units. (Long story). And it worked great. I will say you have to follow the right instructions and use the right glared to make it easy though.

#2367 OFFLINE   mocarob

mocarob

    Legend

  • Registered
  • 228 posts
Joined: Jul 26, 2007

Posted 27 October 2012 - 01:35 PM

The 500, and you're right- it's very easy to get to the drive. I've got the cover off but I've been swamped today so I haven't done anything yet, but I'm going to try to do a disk scan/repair on the bad drive on my PC and if it can fix anything, see if I can copy the recordings to the new 2TB drive. I have so much stuff to do in the meantime, so I'm not sure when I'm going to get to it...


What tools will you be using to scan/repair your drive?
How did it crash?

#2368 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,280 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 27 October 2012 - 01:46 PM

See that 'Copy ..." threads: xfstools

#2369 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 27 October 2012 - 02:45 PM

I did it not to long ago, actually went to a smaller drive one of my units. (Long story). And it worked great. I will say you have to follow the right instructions and use the right glared to make it easy though.


Don't understand???

Rich

#2370 OFFLINE   Drew2k

Drew2k

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,370 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 27 October 2012 - 04:37 PM

I've never tried to copy content, have so many HRs I've got multiple backups of everything. Be interesting to see how you make out. I gotta do that one of these days.

Rich

It ended up just being a drive swap, putting the new 2TB WD20EURS drived into my owned HR24-500. After restarting it only took a minute or two to format the drive after recognized new storage was found. I couldn't do the copy because ...

What tools will you be using to scan/repair your drive?
How did it crash?

I had to reboot my HR24-500 last Monday night and after restarting it took almost 45 minutes to get back to live TV, sitting at running receiver self-check for a long time. I decided to restart to see if it would repeat, and at that point it reported an internal storage error was detected, but then it froze and would not respond to remote commands or front-panel buttons. I had to leave it powered down for over 10 hours and then restarted and it went to the disk scan automatically, but found so many errors (rolling up and over 65K, returning to 0, and repeating) that I finally just pulled the plug.

In my case the original internal drive was a Seagate Pipeline HD.2, so I installed Seatools on my PC and tried to scan and repair it there, but it failed the Basic and Long Tests, and when repair started, came back that too many bad sectors were found. The drive was toast.

So I lost what was on the DVR, but now I've got 4x the storage I had before and it's just waiting for me to fill it up with recordings...

#2371 OFFLINE   inkahauts

inkahauts

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 17,394 posts
Joined: Nov 13, 2006

Posted 27 October 2012 - 09:34 PM

Don't understand???

Rich


Darn auto correct. I meant Gparted.

I used this thread...

http://www.dbstalk.c...ad.php?t=167440

This post is important for sure..

http://www.dbstalk.c...388#post2260388

and this is the post with the details on the hard part. (to me, I never have sued linux in my life)

http://www.dbstalk.c...390#post2260390

That is exactly what I used and it worked great. The key was to use gparted 0.3.7.7 Newer versions don't work as well, you have to do more stuff, so I just used that old version and it was easy. Just make sure you pay attention to all the spaces in the commands.

The old posts are still perfect for today.

#2372 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 28 October 2012 - 09:06 AM

It ended up just being a drive swap, putting the new 2TB WD20EURS drived into my owned HR24-500. After restarting it only took a minute or two to format the drive after recognized new storage was found. I couldn't do the copy because ...


I had to reboot my HR24-500 last Monday night and after restarting it took almost 45 minutes to get back to live TV, sitting at running receiver self-check for a long time. I decided to restart to see if it would repeat, and at that point it reported an internal storage error was detected, but then it froze and would not respond to remote commands or front-panel buttons. I had to leave it powered down for over 10 hours and then restarted and it went to the disk scan automatically, but found so many errors (rolling up and over 65K, returning to 0, and repeating) that I finally just pulled the plug.

In my case the original internal drive was a Seagate Pipeline HD.2, so I installed Seatools on my PC and tried to scan and repair it there, but it failed the Basic and Long Tests, and when repair started, came back that too many bad sectors were found. The drive was toast.

So I lost what was on the DVR, but now I've got 4x the storage I had before and it's just waiting for me to fill it up with recordings...


Make sure you save that bad Pipeline.

Rich

#2373 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,640 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 28 October 2012 - 09:08 AM

Darn auto correct. I meant Gparted.

I used this thread...

http://www.dbstalk.c...ad.php?t=167440

This post is important for sure..

http://www.dbstalk.c...388#post2260388

and this is the post with the details on the hard part. (to me, I never have sued linux in my life)

http://www.dbstalk.c...390#post2260390

That is exactly what I used and it worked great. The key was to use gparted 0.3.7.7 Newer versions don't work as well, you have to do more stuff, so I just used that old version and it was easy. Just make sure you pay attention to all the spaces in the commands.

The old posts are still perfect for today.


Got it, thanx. I tried so many ways to make a word out of "glared" that made sense in the context of the post, I damn went blind... :lol:

Rich

#2374 OFFLINE   Drew2k

Drew2k

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,370 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 29 October 2012 - 05:04 PM

Make sure you save that bad Pipeline.

Rich

I do still have it, but I'm curious ... what would I do with it?

#2375 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,280 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 29 October 2012 - 05:08 PM

When its time come to return it; would you give the 2 TB 'gift' to someone ? Or (I think) to that tech who doing referb process at DTV facility ?




Protected By... spam firewall...And...