Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV2PC v5514 - Issues & Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
253 replies to this topic

#1 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 28,929 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 28 July 2009 - 05:02 PM

Important Note:

Please, DO NOT CALL CUSTOMER SUPPORT about this beta version.
Your cooperation in this matter is greatly appreciated.

The Contents of this Download: (Differences based on last National Release)

Download v5514
Download DIRECTV2PC Playback Advisor

New features
  • Dual Monitor Support (Extension mode)
  • Always on Top
  • Codec download
  • Windows 7 Support

Improved/Updated
  • Activation
  • DVR Friendly Names
  • Trickplay
  • Parental controls

Notes
  • Please use your existing DIRECTV2PC key .. If you do not have one, please complete the Beta Download process @ http://www.directv.com/directv2pc
  • New Codecs may be download & installed as part of the setup/activation process after installation.

DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   daniellee

daniellee

    Legend

  • Registered
  • 234 posts
Joined: Jun 15, 2006

Posted 28 July 2009 - 05:56 PM

Wow!!! I have three monitors and 2 display cards and it works great. I can now drag the playback window to any monitor I want and it plays just fine.

Thank you DirecTV.
-Danny

AU9S Slimline Dish -> SWM-16
(1) HR20-700, (1) HR20-100, (1) HR21-100, (1) HR21-200, (1) HR21-700 (all DECA network with internet connection)
See my kitchen wall cabinet setup here

#3 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 28 July 2009 - 06:01 PM

Just wondering if it will ever support Areo..
other than that it seems to work..
volume slider reacts slow..

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#4 OFFLINE   gottahavit

gottahavit

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
Joined: Dec 24, 2004

Posted 28 July 2009 - 06:38 PM

have not tried yet but WOW that's great news, two biggest features in my mind. this might actually make this software useable.
will try shortly and post results.

been meaning to try this software again since I now have a HTPC hooked to the same tv as my DVR, be interesting to compare the picture even though this isn't where I would normally use this software.

#5 OFFLINE   spidey

spidey

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,299 posts
Joined: Aug 31, 2006

Posted 28 July 2009 - 07:00 PM

I am getting unable to access content errors for anything in HD from my receiver, claism audio driver needs updating.

#6 OFFLINE   gottahavit

gottahavit

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
Joined: Dec 24, 2004

Posted 28 July 2009 - 07:11 PM

observations from installer:

does not recognize location name on one of my two hdvrs(hr20-100). Does the other(hr21-700)

codec download slow and takes a long time to get to any status indicator.

Usage:

First attempt still using FFDShow audio decoder when enabled.
MUCH faster UI(very nice)

will post more after I figure out how to disable ffdshow without crippling my other apps.

#7 OFFLINE   WERA689

WERA689

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,717 posts
  • LocationCanton, GA
Joined: Oct 14, 2006

Posted 28 July 2009 - 07:14 PM

For the first time, I'm unable to install this version! Every time I try to uninstall, whether from the program or from the "Add/Remove Programs" screen, the process starts, then fails after a few seconds with the error message "Error! The Product Definitation File Lost"...the misspelling is reproduced here as it appears each time. The old version still runs, but it will not allow the use of the "home" button, so that I might see the version number. I think it's v.5313, but it is whichever version preceded this one.

Any suggestions out there, guys?

Edited by WERA689, 28 July 2009 - 08:04 PM.

link to my system specs: http://www.dbstalk.c...d/#entry3298344

My wonderful cat, Kawie, passed away on 11/23/08. He had a remarkable soul, and I miss him deeply. Thank you, my buddy, for sharing your life with me.


#8 OFFLINE   jmf243

jmf243

    Legend

  • Registered
  • 155 posts
Joined: Sep 06, 2004

Posted 28 July 2009 - 07:15 PM

Still unusable because it states my graphics card needs updating so that it can turn off screen capture. My graphics card has its latest driver.

#9 OFFLINE   slimoli

slimoli

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,979 posts
Joined: Jan 27, 2005

Posted 28 July 2009 - 07:21 PM

Working fine with 3 HR22-100 and external monitor (Samsung 40" LCD) . Graphics card is a Gforce 8800 GTS and looks great ! No dropouts from a N adapter and a 200mbps powerlink. Great job!
Codecs took 40 seconds to download.

#10 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,929 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 28 July 2009 - 07:28 PM

I am getting unable to access content errors for anything in HD from my receiver, claism audio driver needs updating.


Try disabling your system's Digital Audio

http://www.dbstalk.c...=1&d=1248830858

I had the same problem until I made the change above.

Attached Thumbnails

  • ScreenShot026.png

DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#11 OFFLINE   Mike Bertelson

Mike Bertelson

    6EQUJ5 WOW!

  • Moderators
  • 13,954 posts
Joined: Jan 24, 2007

Posted 28 July 2009 - 07:28 PM

Wow, that's the best yet. It ran a lot smoother then v5313.

Mike

Edited by Mike Bertelson, 28 July 2009 - 07:56 PM.

µß
Since it costs 2.4¢ to produce a penny, my 2¢ worth is really 4.8¢ worth.  That 4.8¢ is my own and not the 4.8¢ of DIRECTV, Dish, or anyone else for that matter.


#12 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,929 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 28 July 2009 - 07:28 PM

Still unusable because it states my graphics card needs updating so that it can turn off screen capture. My graphics card has its latest driver.


An Advisor dump would be helpful ;)
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#13 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,929 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 28 July 2009 - 07:29 PM

Wow, that's the best yet. It ran a lot smoother then v5513.

Mike


you mean v5313, right :)
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#14 OFFLINE   Mike Bertelson

Mike Bertelson

    6EQUJ5 WOW!

  • Moderators
  • 13,954 posts
Joined: Jan 24, 2007

Posted 28 July 2009 - 07:55 PM

you mean v5313, right :)

Probably...if I was paying attention. :grin

µß
Since it costs 2.4¢ to produce a penny, my 2¢ worth is really 4.8¢ worth.  That 4.8¢ is my own and not the 4.8¢ of DIRECTV, Dish, or anyone else for that matter.


#15 OFFLINE   gottahavit

gottahavit

    Legend

  • Registered
  • 168 posts
Joined: Dec 24, 2004

Posted 28 July 2009 - 08:06 PM

ok dual monitor support does not work for me. keeps giving the capture card support for screen capture error when I try to play somehting with multiple monitors. Works fine on either monitor if I disable the other.

Dell 1720 laptop with nvidia 8600M GT, 24" HP external monitor. I have the latest drivers installed.

Major bummer. Don't have dual monitor on my HTPC so can't try there.

Always on top works great.
still get frequent hung d2pc.exe sitting out there when closing.
network over wifi from my wired dvr seems better than last build.
FFWD is very snappy and responsive.

all in all if dual monitor worked this would be awesome, given that it doesn't it's still fairly worthless.

#16 OFFLINE   WERA689

WERA689

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,717 posts
  • LocationCanton, GA
Joined: Oct 14, 2006

Posted 28 July 2009 - 08:09 PM

No help for me, fellas? (see post #7)

link to my system specs: http://www.dbstalk.c...d/#entry3298344

My wonderful cat, Kawie, passed away on 11/23/08. He had a remarkable soul, and I miss him deeply. Thank you, my buddy, for sharing your life with me.


#17 OFFLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,066 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 28 July 2009 - 08:18 PM

No help for me, fellas? (see post #7)

Will your last version re-install?

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup 

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#18 OFFLINE   houskamp

houskamp

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,636 posts
Joined: Sep 14, 2006

Posted 28 July 2009 - 08:22 PM

redownload?

AKA: SMOKE
MRV was all that's left on my wishlist (wishlist done) :D


#19 OFFLINE   MasterChef

MasterChef

    Godfather

  • Registered
  • 274 posts
Joined: Mar 31, 2008

Posted 28 July 2009 - 08:25 PM

Installed fine on my laptop. No joy with my second monitor for this configuration. It appears my second monitor is not HDCP compliant since it is giving the error message that the monitor does not support playing protected content when I move the panel over to that screen and is briefly showing the picture and on the laptop's screen and then a green overlay with a brief period of sound playing.

In prior versions I've disabled the external monitor to get it to work. I have a docking bay with the external monitor connected via DVI. I'll keep working with it later.
Slimline Dish, SWiM-16
2 - HR21-700 + AM-21, 2 - HR22-100
4 - H24-100, Whole Home DVR
D* since 2001

#20 OFFLINE   ohills

ohills

    Godfather

  • Registered
  • 312 posts
Joined: Sep 15, 2006

Posted 28 July 2009 - 08:28 PM

I am getting unable to access content errors for anything in HD from my receiver, claims audio driver needs updating.


This is happening to me also. This is the first version that I'm unable to play.

Sony 55EX500, Vizio 47", Sony 40EX400 Samsung un46eh6000 all via HDMI, HR 34, HR24, HR20, HR22
16ch SWM, Denon 3312ci and Yamaha 2300 receivers Klipsch Reference Series Speakers, HSU VTF2 MK-3 SUB
21.5 2011 imac mountain lion





Protected By... spam firewall...And...