Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

No signal on 103(c) Even


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 12:13 PM

DirecTV installed a Slimline 5 at our vacation home which is our primary residence with Direct. After the installer left, I found he did a half-assed job and didn't mount the dish level resulting in sat 119 not being available at all. I fixed that today, but have another problem. I am not getting any signal at all on 103©, even transponders. This occurs on multiple receivers. It continues if I remove all coax to the lnb and reconnect it. The coax from the receiver is connected directly to the dish lnb. I do not use an external multiswitch. All signal strengths from all satellites is above 90.

Problem has to be with the lnb unit, right? Is there anything inside that is user serviceable or do I just have to replace the lnb? I know I should have Direct come back out and swap it, but we are here so infrequently that would be a hassle. I just want to make sure that is my only option.

Edited by vfr781rider, 08 November 2009 - 04:12 PM.


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,637 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 08 November 2009 - 12:17 PM

It might be the BBC also. How are your 99c levels?
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 12:36 PM

Oh yeah, I forgot to mention 3 different base band converters. 99C ranges from 90 to 96.

#4 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,907 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 08 November 2009 - 12:41 PM

It might be the BBC also. How are your 99c levels?


Since the OP mentioned this occurring on "multiple receivers," I don't think it could be "the BBC."

What message do the receivers display on test channel 481?

#5 OFFLINE   kevinwmsn

kevinwmsn

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,345 posts
Joined: Aug 19, 2006

Posted 08 November 2009 - 01:29 PM

When did the installer install the dish?
my setup here

#6 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 02:15 PM

Since the OP mentioned this occurring on "multiple receivers," I don't think it could be "the BBC."

What message do the receivers display on test channel 481?


Searching for signal 771

#7 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 02:24 PM

When did the installer install the dish?


It was a year ago :( It was never really a problem as the only channel it affected that I watch was Speed HD. I'd watch it in SD, so it never was a show stopper.

#8 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,907 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 08 November 2009 - 02:52 PM

Searching for signal 771


Pretty sure it's a problem with the integrated multiswitch in the dish LNB then in responding to a 18 vdc + 22 KHz tone control signal, since it's happening on multiple receivers all connected directly to it.

But just for additional confirmation how does test channel 493 read on the receivers?

#9 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 03:34 PM

Pretty sure it's a problem with the integrated multiswitch in the dish LNB then in responding to a 18 vdc + 22 KHz tone control signal, since it's happening on multiple receivers all connected directly to it.

But just for additional confirmation how does test channel 493 read on the receivers?


Test 4 SAT B (119) Even Txp 18V

#10 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,637 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 08 November 2009 - 03:35 PM

Test 4 SAT B (119) Even Txp 18V

Kind of looks like a bad LNB.
A.K.A VOS

#11 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 03:48 PM

Kind of looks like a bad LNB.


Do they sell that as a seperate part that I can swap myself?

#12 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,907 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 08 November 2009 - 04:13 PM

Do they sell that as a seperate part that I can swap myself?


Yes;

A "SL-3" or "SL-5" LNB. Just be careful not to order the SWiM type

For example here:

http://www.solidsign... Dishes&sku=SL3

Or here:

http://www.solidsign... Dishes&sku=SL5

#13 OFFLINE   vfr781rider

vfr781rider

    Legend

  • Topic Starter
  • Registered
  • 143 posts
Joined: Jan 14, 2007

Posted 08 November 2009 - 05:01 PM

Thanks guys!




spam firewall