Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Remote Code needed


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 OFFLINE   shedberg

shedberg

    Icon

  • Registered
  • 522 posts
Joined: Jan 20, 2007

Posted 01 December 2009 - 08:03 AM

I am looking for a remote code for a D* RC34 remote to operate the on/off and volume for a Toshiba TV model 27A44. I tried all of the codes in the receiver plus some on the D* site as well as some from a search of the forums. Any ideas?

Edited by shedberg, 01 December 2009 - 08:42 AM.


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Shades228

Shades228

    Hall Of Fame

  • Banned User
  • 5,914 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 01 December 2009 - 01:49 PM

I am looking for a remote code for a D* RC34 remote to operate the on/off and volume for a Toshiba TV model 27A44. I tried all of the codes in the receiver plus some on the D* site as well as some from a search of the forums. Any ideas?


There is not an RC34 there is a RC24, RC64 or a RC32.

You can get the codes on the website or through your receiver.

You can try
11656 10156 11356 10003 11256 10845

#3 OFFLINE   jdspencer

jdspencer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,558 posts
Joined: Nov 07, 2003

Posted 01 December 2009 - 01:52 PM

Will member Edmund answer the white courtesy phone. :)

He's the master on all things remote here.:D
DirecTV since '96, Waivers for ABC, CBS, NBC, & Fox, HR23-700 & HR24-500/AM21, using ethernet based MRV.

#4 OFFLINE   Kapeman

Kapeman

    Godfather

  • Registered
  • 413 posts
Joined: Dec 22, 2003

Posted 01 December 2009 - 03:28 PM

I hope so.

I too am having trouble with a Toshiba. I was programming it for my folks and I can get it to mute, volume up/down and even change input.

The problem is that the one button DVR/TV power buttons aren't working for the TV.


The TV is only 2-3 years old.

This wouldn't be the first time Edmund bailed me out!!! :)

#5 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 18,372 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 01 December 2009 - 04:04 PM

There is not an RC34 there is a RC24, RC64 or a RC32.

Just so you know, there was an RC34 remote. Several have likened it to the RC32RF.

According to the remote control applet, 11656 is an exact match for the 27A44.

#6 OFFLINE   RobertE

RobertE

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 8,024 posts
Joined: Jun 09, 2006

Posted 01 December 2009 - 05:14 PM

A good number of Toshiba Tvs do not work with the side on/of buttons with all the RC remotes up through the RC64. However, I have had pretty good results with the RC65 using 12006 so far.
Have an Error or Diagnostic code? Find out what it means and how to fix it here: Click Me
Having issues with your HD locals? Report them here: Click Me
Is your receiver compatible with MRV? Check Here

#7 OFFLINE   HIGHWAY

HIGHWAY

    Legend

  • Registered
  • 129 posts
  • Locationnorth east pa
Joined: Apr 11, 2007

Posted 01 December 2009 - 05:21 PM

i have an rc34 remote are they rare.

#8 OFFLINE   Kapeman

Kapeman

    Godfather

  • Registered
  • 413 posts
Joined: Dec 22, 2003

Posted 01 December 2009 - 07:26 PM

Never mind...

Edited by Kapeman, 01 December 2009 - 07:36 PM.


#9 OFFLINE   gomezma1

gomezma1

    Godfather

  • Registered
  • 460 posts
Joined: Mar 28, 2006

Posted 01 December 2009 - 07:32 PM

Try the code for the Chyphong TV. I don't think I spelled it right but look for it. I had same problem with my Toshiba TV and it worked. Someone responded to my problem and it worked. try it and ley me know.

#10 OFFLINE   gomezma1

gomezma1

    Godfather

  • Registered
  • 460 posts
Joined: Mar 28, 2006

Posted 03 December 2009 - 12:36 PM

did you try the code for the brand of tv to use for tyour toshiba

#11 OFFLINE   Edmund

Edmund

    Remote Master

  • DBSTalk Club
  • 1,754 posts
  • LocationSouthern Ca
Joined: Apr 17, 2003

Posted 03 December 2009 - 06:45 PM

Perhaps if you had the right brand the OP would, its Changhong, and the code is 10765. Actually the first day of this thread I was PMed by the OP and relayed that code to them, I didn't get feedback on whether it worked or not. Like usually. :)
aka Tivoburkee

#12 OFFLINE   ThomasM

ThomasM

    RF Engineer

  • DBSTalk Club
  • 4,317 posts
  • LocationMilwaukee, WI
Joined: Jul 20, 2007

Posted 04 December 2009 - 08:17 PM

I've read a lot of posts from folks with Toshiba TV's having remote compatibility problems. I'm happy to report that the Toshiba Regza 42" HDTV I bought this past summer works great with the DirecTV remotes. Even the TV INPUT function key works....!

3LNB Phase III Dish * 2-R15-300 * R22-200 * D12-100 * DirecTV Subscriber since Y2K


#13 OFFLINE   shedberg

shedberg

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 522 posts
Joined: Jan 20, 2007

Posted 24 December 2009 - 04:13 PM

Hi all. Thanks for all the help. I have not reported back because I needed the code for my sister's TV and I am just getting back for Christmas. I had no luck with any of the codes. Her current remote controls the volume but not the power on/off. I was trying to get a second remote working because the current one is coming apart. I might just be getting her a universal remote or see if a different remote of mine might work. Sorry Edmund I did not get back with you!

#14 OFFLINE   JACKIEGAGA

JACKIEGAGA

    N.Y. FOOTBALL GIANTS

  • DBSTalk Club
  • 5,139 posts
Joined: Dec 11, 2006

Posted 26 December 2009 - 03:42 PM

I have a VIZIO VX240M and a D10-300 receiver Im having problems programming the remote to turn on and off the tv and for the volume.

JACK,
 
 


#15 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 18,372 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 26 December 2009 - 07:06 PM

JACKIEGAGA:

Did you try 11758?

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#16 OFFLINE   Edmund

Edmund

    Remote Master

  • DBSTalk Club
  • 1,754 posts
  • LocationSouthern Ca
Joined: Apr 17, 2003

Posted 26 December 2009 - 08:15 PM

Through a PM I had him try 10056, 10178, and 11758, 10056 worked.
aka Tivoburkee




spam firewall