Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Several channels pixelated


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   rbautch

rbautch

    Cool Member

  • Registered
  • 10 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 25 January 2010 - 01:27 PM

The programming on all my SD Dtivos are experiencing intermittent pixelation, and it's steadily getting worse. I think it's a dish alignment issue, but before I call someone to fix it, I wanted to see if there's anything else it could be? My HD receiver is not affected, and I notice the problem mostly on the USA network.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,264 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 25 January 2010 - 06:06 PM

Is the pixelation during live TV or during recordings? If the latter, it can be an indicator of a failing harddrive. If the former, it's a good indication that the dish needs to aligned.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#3 OFFLINE   rbautch

rbautch

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 25 January 2010 - 09:24 PM

It's on live TV. I have my doubts that alignment is the culprit because my signal strengths are mostly in the 80s and 90's, except for a few stragglers:

101(a)
92 91 92 0 87 94 84 94 87 90 92 0 89 95 82 94 77 100 81 10 89 94 81 92 78 98 79 91 91 94 97 94
110(b)
94 35 90 94 95 95 94 92 96 0 95
110(c)
91 92 94

Could they be the problem?

#4 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,616 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 26 January 2010 - 12:23 AM

Those signal readings look great. Time to explore other causes ....
* Overheating. Is your Tivo in an enclosed cabinet?
* Dying hard drive.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#5 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • Registered
  • 10,264 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 26 January 2010 - 06:58 AM

I'd agree with litzdog there. You could also look at swapping locations of your Dtivo with another receiver and see if the issue follows the receiver or stays in the same location. That will help narrow down the issue to the receiver or the cabling/multi-switch..

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#6 OFFLINE   rbautch

rbautch

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 10 posts
Joined: Mar 18, 2008

Posted 26 January 2010 - 09:08 AM

The problem is happening with all 3 of my SD tivos so I don't think it is a local hardware issue. I checked the connections on my Zinwell 6x8 multiswitch, and everything looks solid. I have an old 4x8 multiswitch, so I'll swap that in to see if it makes a difference.

#7 OFFLINE   jdspencer

jdspencer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,571 posts
Joined: Nov 07, 2003

Posted 26 January 2010 - 12:16 PM

Those three TPs in the upper 70s on 101 are suspect. They shouldn't be the problem, but I'd look into getting those up a bit anyway.

You should also bypass the multiswitch as a test.
DirecTV since '96, Waivers for ABC, CBS, NBC, & Fox, HR23-700 & HR24-500/AM21, using ethernet based MRV.




Protected By... spam firewall...And...