Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Dish Network FAQ Thread


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#41 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 09 February 2011 - 07:57 AM

Seems like the TV2 receiver should have been designed to default to SD by design as HD pictures will not display properly on TV2. They are cropped on the sides. :scratch:


Hit your * button.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


...Ads Help To Support This SIte...

#42 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 06 October 2011 - 07:53 AM

Added the Split Arc bit. Thanks to Scooper for the nudge.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


#43 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,918 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 06 October 2011 - 11:20 AM

There is a timing circuit in the LNB that allows the LNB to "lock on" to the signals coming from the satellite. If capacitors in that circuit start to fail, the timing circuit will "drift" and eventually the LNB won't be able to maintain a signal lock.


You'll need to change this - LNBF (ALL dishes using LNBF, not a LNB) a) doesn't do 'lock' B) capacitors doesn't 'fail' c) drift - it's a frequency changes , not timing circuit.

The drift is a term using to describe changes (deviation) of LOF (local oscillator's frequency) inside of the LNBF. Actually DP and DPP LNBFs has two LOFs.
Post a screenshot(s) with the diagnostics and we will explain each number on it.

#44 OFFLINE   normang

normang

    Icon

  • Registered
  • 1,012 posts
Joined: Nov 14, 2002

Posted 07 October 2011 - 03:04 PM

ETF should be in the glossary, unless I missed it.
Norm


#45 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 04 March 2012 - 08:02 AM

Added Hopper/Joey info.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


#46 OFFLINE   jsk

jsk

    Icon

  • Registered
  • 726 posts
Joined: Dec 26, 2006

Posted 04 March 2012 - 09:43 AM

Should you also add BB (Blockbuster) in the list of acronyms? That confused me at first.
Dish Player DVR 722K with OTA module connected to the Eastern Arc

#47 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,136 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 12 March 2012 - 11:31 AM

Seems like the TV2 receiver should have been designed to default to SD by design as HD pictures will not display properly on TV2. They are cropped on the sides. :scratch:


I have a 722 which controls a 720 TV in my bedroom. There black bars on the top & bottom.

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#48 OFFLINE   joetex

joetex

    Cool Member

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Mar 28, 2007

Posted 09 July 2012 - 01:35 PM

Hi, still crunching out some monthly fees before I make a commitment to HD.

What are the advantages/disadvantages of buying as opposed to leasing a receiver?

Ditto for the DVR. What fees are associated with leasing?

Can I still use my old 301 (the one that I am currently using) on one of my older Non HDTV sets when I sign up for HD?

Thanks for any help,

#49 OFFLINE   n-spring

n-spring

    Legend

  • Registered
  • 221 posts
Joined: Mar 05, 2007

Posted 10 July 2012 - 06:41 AM

Second question needs an edit. It says "whole-hole DVR".
DISH subscriber since March 2012
1000.2 HD dish antenna with Solo Node
Living room: XiP813 Hopper (S238) to Visio XVT553SV via HDMI; connected to 100Base-TX LAN
Home theatre: XiP110 Joey (S286) to Anthem Statement D2 via HDMI, then to Panasonic TC-P65VT50 via HDMI
Bedroom: XiP110 Joey (S286) to Sony KDL-26M3000 via HDMI
Internet access: Comcast 10Mb/s; Dynamic IP; NAT on Linksys E3200 router

#50 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 10 July 2012 - 08:58 AM

Second question needs an edit. It says "whole-hole DVR".


:eek2:

Thanks.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


#51 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 10 July 2012 - 08:59 AM

Hi, still crunching out some monthly fees before I make a commitment to HD.

What are the advantages/disadvantages of buying as opposed to leasing a receiver?

Ditto for the DVR. What fees are associated with leasing?

Can I still use my old 301 (the one that I am currently using) on one of my older Non HDTV sets when I sign up for HD?

Thanks for any help,


The only 'advantage' to buying over leasing is that you're not in a contract. The cost is the same regardless.

Using your 301 depends on whether or not you're in an Eastern Arc market; the 301 would be upgraded if you are.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


#52 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 06 August 2012 - 08:36 PM

Added how to enable bridging on the Hoppa.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.


#53 OFFLINE   LouF_Dish

LouF_Dish

    Guest

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Nov 30, 2011

Posted 09 August 2012 - 03:49 PM

What's the secondary per month fee on the 922? I thought it was 19 but I don't know for sure.


If the 922 is the primary or only receiver on a Dish account, there is a $6/month account level DVR fee, and a $10/month DVR fee for the 922, effective 1Aug12.

Thanks for asking!
:flag: Olympic Gold! GO USA!!! :flag:
Lou F.
Social Media Representative
Tues-Sat 14:45 - 23:15

#54 OFFLINE   joetex

joetex

    Cool Member

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Mar 28, 2007

Posted 26 September 2012 - 09:21 AM

Upgraded to a 722 and 211 and have an old 2800 receiver to dispose of. Is it ok to leave it with my trash collection & leave the smart card in it?

#55 OFFLINE   lamp525

lamp525

    AllStar

  • Registered
  • 99 posts
Joined: Nov 03, 2006

Posted 30 October 2012 - 05:05 PM

I have hopper and 2 joeys 2hdtv and 1 sd..any advantage to swapping out the sd to hd..able to record more shows?

#56 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 19,918 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 30 October 2012 - 05:22 PM

if you changing TVs (am I right ?), then no difference; all hoppers/joeys are capable deliver HD to your TV (if you subscribed to HD channels).

#57 OFFLINE   lamp525

lamp525

    AllStar

  • Registered
  • 99 posts
Joined: Nov 03, 2006

Posted 31 October 2012 - 08:08 AM

thank you

#58 OFFLINE   Satnovice

Satnovice

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Dec 08, 2012

Posted 09 December 2012 - 06:51 AM

Can DP 34 Switch work with Dish 1000.2 Dish?

#59 OFFLINE   boba

boba

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,580 posts
Joined: May 23, 2003

Posted 09 December 2012 - 07:36 AM

Can DP 34 Switch work with Dish 1000.2 Dish?

Yes a DP34 can work with a 1000.2 dish but you would lose 1 output. 1000.2 uses DPP technology and would allow connecting 3 dual tuner receivers. The DP34 takes the dish backwards one generation of product and requires 2 cables to each dual tuner so it can support only 2 receivers. Why don't you go back to the DISH forum and ask what you really want to do?

#60 OFFLINE   RasputinAXP

RasputinAXP

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3,135 posts
Joined: Jan 23, 2008

Posted 21 December 2012 - 01:00 PM

Added the pricing info for 2013.

"Belligerent and numerous."

Sometimes I update the Dish Network FAQ

AT200, Hopper & 360 via HDMI to Onkyo 505 to basement 42" Westy, Hopper via Comp-over-Cat5 to living room 42" Vizio with a Roku 3, Joey to Toshiba 32" LCD with a Logitech Revue. You want fries with that? Pull up to the 2nd window.





Protected By... spam firewall...And...