Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Loss of signal (771 message) on HD and local channels


  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 02 May 2010 - 02:27 PM

I wake up this morning and all of a sudden I get the 771 searching for signal message on all the local HD channels and most of the national HD channels.
ESPN, HBO, and a few other HD channels come in just fine.
Nothing has changed since yesterday.
No bad weather, no trees blocking the dish, nothing.
All the cables are still plugged in.
I just got off the phone with D* and they are sending a technician on Tuesday.
I was hoping some of the experts on here could help solve the problem before then.

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,058 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 02 May 2010 - 02:35 PM

Post your signal strengths on all the sats....

#3 OFFLINE   dpeters11

dpeters11

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,535 posts
  • LocationCincinnati
Joined: May 30, 2007

Posted 02 May 2010 - 02:48 PM

Using Grentz's tool may help in filling out the strengths.

http://signal.dvrdns.org/

#4 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 02 May 2010 - 03:30 PM

SL3/SL3s Tuner Number 1


Satellite transponders (32 total at 101º)
1-8 97 96 98 0 98 100 98 100
9-16 98 100 99 100 100 100 99 100
17-24 98 0 98 100 98 100 98 100
25-32 97 86 94 100 90 100 93 100


Satellite transponders (14 total at 99º(c or a))
1-8 89 95 88 91 91 92 91 90
9-16 93 92 93 92 95 95 NA NA


Satellite transponders (6 total at 99º(s or B))
1-8 77 0 78 0 80 0 NA NA
9-16 NA NA NA NA NA NA 0 0
17-24 98 0 0 0 0 0 0 0


Satellite transponders (16 total at 103º(s or B))
1-8 0 0 0 0 0 0 NA NA
9-16 NA NA NA NA NA NA 0 0
17-24 0 0 0 0 0 0 0 0


Satellite transponders (16 total at 103º(c or a))
1-8 0 0 0 0 0 0 0 0
9-16 0 0 0 0 0 0 NA NA
17-24 NA NA NA NA NA NA NA NA


SWM
1-8
9-16 NA NA NA NA NA NA NA


Satellite transponders (7 total at 95º)
1-8 NA NA NA NA NA NA
9-16 NA NA NA NA
17-24 NA NA NA NA NA NA NA

#5 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 02 May 2010 - 04:58 PM

Looks like all the channels are back.
Not sure what happened. :confused:

#6 OFFLINE   teebeebee1

teebeebee1

    Godfather

  • Registered
  • 413 posts
Joined: Dec 11, 2006

Posted 02 May 2010 - 08:49 PM

been having some weirdness all around the country, channels say searching for signal and then all come back; dtv is messing with something i say

#7 OFFLINE   rbpeirce

rbpeirce

    Godfather

  • Registered
  • 431 posts
Joined: Feb 23, 2006

Posted 03 May 2010 - 06:43 AM

I lost local channel 4 and ONLY that channel last night. The channel was coming in fine OTA so I called DTV. They suggested a reboot, which solved the problem, but they had no explanation of why only one channel would go out.

#8 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 03 May 2010 - 07:01 AM

How were my signals?
Were they fine or no?
Might this have something to do with the new HD channels that are supposed to be coming this month?

#9 OFFLINE   jodyguercio

jodyguercio

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,793 posts
Joined: Aug 16, 2007

Posted 03 May 2010 - 08:51 AM

If you were showing 0s across the board on 103© that would explain why you were not getting ESPN. Things to check:

  • BBCs (if you have them, if you are on a SWM or the unit is a HR23 you don't need them)
  • connections inside and out
  • you said no trees so that's out
  • the obvious one, dish alignment which will be checked tomorrow (this is probably your issue)

Let us know how it goes.
A veteran - whether active duty, retired, national guard or reserve - is someone who, at one point in his life, wrote a blank check made payable to "The United States of America", for an amount of "up to and including my life." That is honor, and there are way too many people in this country who no longer understand it. -- Author Unknown

LIVE SIMPLE, LOVE GENEROUSLY , CARE DEEPLY, SPEAK KINDLY AND LEAVE THE REST TO GOD

#10 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 03 May 2010 - 08:54 AM

If you were showing 0s across the board on 103© that would explain why you were not getting ESPN. Things to check:

  • BBCs (if you have them, if you are on a SWM or the unit is a HR23 you don't need them)
  • connections inside and out
  • you said no trees so that's out
  • the obvious one, dish alignment which will be checked tomorrow (this is probably your issue)

Let us know how it goes.


I was getting ESPN. It was the other channels I was not getting.
The problem (whatever it was) seems to be fixed now.
I have already canceled the appointment for tomorrow.
I'm not sure how it could have been a dish alignment issue.
We have not had any bad weather or high winds.

#11 OFFLINE   jodyguercio

jodyguercio

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,793 posts
Joined: Aug 16, 2007

Posted 03 May 2010 - 09:01 AM

Glad to see that it's working now. Misread your original post where you said it was your locals not the nationals. That's what happens when you post before drinking the required 3 cups of coffee. :lol:
A veteran - whether active duty, retired, national guard or reserve - is someone who, at one point in his life, wrote a blank check made payable to "The United States of America", for an amount of "up to and including my life." That is honor, and there are way too many people in this country who no longer understand it. -- Author Unknown

LIVE SIMPLE, LOVE GENEROUSLY , CARE DEEPLY, SPEAK KINDLY AND LEAVE THE REST TO GOD

#12 OFFLINE   reubenray

reubenray

    Godfather

  • Registered
  • 454 posts
Joined: Jun 26, 2002

Posted 04 May 2010 - 06:49 PM

I had the same issue in La Porte, so it is not our satellite strengths!!!!! I could pull in my OTA from my antenna, but not through D*. I have had D* since 2001, but lately it is getting worse and worse.

#13 OFFLINE   jodyguercio

jodyguercio

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,793 posts
Joined: Aug 16, 2007

Posted 04 May 2010 - 07:24 PM

I had the same issue in La Porte, so it is not our satellite strengths!!!!! I could pull in my OTA from my antenna, but not through D*. I have had D* since 2001, but lately it is getting worse and worse.


Reuben just because your OTA is working fine doesn't mean that your sat signals are too. Are your locals on a spot beam? I ask because I don't know.
A veteran - whether active duty, retired, national guard or reserve - is someone who, at one point in his life, wrote a blank check made payable to "The United States of America", for an amount of "up to and including my life." That is honor, and there are way too many people in this country who no longer understand it. -- Author Unknown

LIVE SIMPLE, LOVE GENEROUSLY , CARE DEEPLY, SPEAK KINDLY AND LEAVE THE REST TO GOD

#14 OFFLINE   RVD26

RVD26

    Godfather

  • Topic Starter
  • Registered
  • 356 posts
  • LocationHouston
Joined: Oct 12, 2007

Posted 05 May 2010 - 07:17 AM

Reuben just because your OTA is working fine doesn't mean that your sat signals are too. Are your locals on a spot beam? I ask because I don't know.


I have no idea if the locals here in the Houston area are on a spot beam or not.

#15 OFFLINE   reubenray

reubenray

    Godfather

  • Registered
  • 454 posts
Joined: Jun 26, 2002

Posted 05 May 2010 - 06:40 PM

Reuben just because your OTA is working fine doesn't mean that your sat signals are too. Are your locals on a spot beam? I ask because I don't know.


What are the chances of two D* subscribers on opposite sides of Houston having the exact same problem occur at the same time. Next to NONE!!!! I had two recordings setup for Channel 11 and 13 and did not get either one of them due to SOMETHING happening with D*!!!!

I don't know if they are on a spot beam or not.

#16 OFFLINE   chevy0

chevy0

    Cool Member

  • Registered
  • 20 posts
Joined: Apr 17, 2005

Posted 05 May 2010 - 11:04 PM

i am in houston too and have been getting signal problems

#17 OFFLINE   reubenray

reubenray

    Godfather

  • Registered
  • 454 posts
Joined: Jun 26, 2002

Posted 06 May 2010 - 04:37 AM

This morning Channel 13 had the 771 error. The OTA feed into my HD20-100 worked fine. I did not get any of my scheduled recordings. This now has happened on several nights this week. I do not know what happens during the daytime. My wife did not get her American Idol nor Dancing With the Stars and she is p*****.

#18 OFFLINE   reubenray

reubenray

    Godfather

  • Registered
  • 454 posts
Joined: Jun 26, 2002

Posted 06 May 2010 - 06:01 AM

This morning all of my local HD channels was not working on the HR20. The OTA feed into the HR20 was working. On my H23 channels 2 and 11 worked, but channels 8 and 13 had a message from D*. The message basically said D* was having technical difficulties and was working on the problems.

#19 OFFLINE   RJRGator

RJRGator

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Aug 17, 2007

Posted 06 May 2010 - 07:57 AM

Tuesday night from 8:15pm to 8:56pm EDT I lost CBS and directv put up a message on the screen about technical difficulties.
I have also been seeing a lot of 771 messages flash on the screen lately so I agree something is going on at Directv....most likely it involves changes between sats but that is just a guess.

#20 OFFLINE   reubenray

reubenray

    Godfather

  • Registered
  • 454 posts
Joined: Jun 26, 2002

Posted 06 May 2010 - 08:27 AM

It looks like I may speed up my purchase of the Dual HD Homerun to connect to my HTPC. I am losing to many scheduled recordings due to D* problems.




Protected By... spam firewall...And...