Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Enable MRV using your home networking


  • This topic is locked This topic is locked
439 replies to this topic

#151 OFFLINE   bishop1424

bishop1424

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Dec 22, 2007

Posted 17 May 2010 - 08:41 AM

No instructions or guidance needed for me. Simply said I was part of the beta and wanted Whole Home DVR Services without DECA. I was placed on hold for about 5 minutes and he came back and said I was all set. About 30 seconds later I logged in to my account and it shows being enabled. Thanks Doug for making this thread with the heads up (and to everyone else that provided input)!


I have the Total Choice Plus with locals and HD Extra Pack programming, called in this moring, waited on hold for about 15 minutes, spoke with rep named Diane who had just taken care of another customer looking to add the service. She asked if I was in the beta, put me on hold for less than 5 minutes after which she asked me to confirm the service was enabled.

I had been logged into my account and the Whole-Home DVR Service option was greyed out with the call to activate button; I logged out and back in and the service now reads Currently Activated.

I'll confirm tonight, but I expect all to be well.

Let's go Blackhawks!

- cb

UPDATE: just 2 hours later I received a Programming & Service Update email; programming package is still the same.

UPDATE: all was working well last night

Edited by bishop1424, 18 May 2010 - 08:03 AM.
confirmation at home


#152 OFFLINE   tonyd79

tonyd79

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 12,949 posts
  • LocationColumbia, MD
Joined: Jul 24, 2006

Posted 17 May 2010 - 08:52 AM

Great! Just called. Got a very nice woman who had me walk her through the whole thing quickly then put me on hold. She verified she could do it the first time then hold again while she got it done. She made sure I knew that I would not get debugging support.

After I hung up, my Beta status disappeared from my DVRs.

Thanks to everyone!

(I'll probably get DECA installed later this year but just don't have the cash this month.)
LR: HR34-700, H24-200, Fios DVR, BD350 Blu Ray, Roku Netflix Player, Chromecast, Sony 65w850 TV
BR: HR21-200, Viso 32LX, DB350 Blu Ray
Dish: Slimline, SWM8
Other: genieGo

#153 OFFLINE   ShinKen

ShinKen

    Cool Member

  • Registered
  • 11 posts
Joined: Apr 11, 2007

Posted 17 May 2010 - 09:37 AM

Just got my email response and they activated the service. Big thank you to this site and everyone participating here, it was very helpful.
http://www.shugenkai.org
My Equipment
3 - HR21-700 and SWM-8

#154 OFFLINE   hobbes

hobbes

    Godfather

  • Registered
  • 289 posts
Joined: Oct 11, 2006

Posted 17 May 2010 - 09:55 AM

Had no luck going the phone route. The reps kind of knew where to go (with my guidance thanks to Doug's instructions), but the unsupported option wasn't coming up for my account.

Tried 3 times because the first 2 transfers from CSR to supervisor dropped. The third one sent me to a Protection Plan CSR. She insisted I had to have DECA. I told her to hold off and I'd try again later in the week in case their systems got updated by then.

In the meantime, I have sent an e-mail using most of Robert's language. Wish me luck.

h

#155 OFFLINE   Ric

Ric

    Godfather

  • Gold Members
  • 474 posts
Joined: Apr 26, 2002

Posted 17 May 2010 - 10:01 AM

ok - 3rd attempt. Yesterday's supposedly activation didnt take so called back today. First CSR seemed to know what I was talking about but said tech support was needed. Tech support just couldnt get it activated so sent to "Internet support". They immediately seem to know what's going on but said I need to go DECA. explained Beta program and process from DBSTalk that would enable this. Was told "yes, I am familiar with DBSTalk and unfortunately there are many users and former employees there that just don't know what they are talking about".....wow!

So still on hold with internet support and supposedly he is still moving forward with process.....

Now on hold hearing Elvis sing Return to Sender - ironic :)

Oops - process completed but they say it just won't take. Flagged account and to call back in a couple of days if I dont see it activated. Nice!!!:flaiming:bang

#156 OFFLINE   CKNAV

CKNAV

    Godfather

  • Registered
  • 320 posts
Joined: Dec 26, 2005

Posted 17 May 2010 - 10:16 AM

Just made my call and had it activated in 5 minutes. I got very nice CSR. I read her instructions from first post which she followed and it worked no problem.

I expected a lot more trouble based on feedback here.
2 HR20-700
1 HR21-700
1 HR21-200
1 SWM8

#157 OFFLINE   STEVED21

STEVED21

    Godfather

  • Registered
  • 328 posts
Joined: Feb 06, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:28 AM

Anybody being told it's $99 for this upgrade? I'm waiting for a supervisor

#158 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,930 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:28 AM

Oops - process completed but they say it just won't take. Flagged account and to call back in a couple of days if I dont see it activated. Nice!!!:flaiming:bang


This sounds like you have the legacy package 'Choice Xtra plus HDDVR' package. You cannot activate whole home DVR service if you have this package. If you have this package, you will need to either call or go online and change your package to Choice Xtra and then add HD Service and DVR Service. The net cost per month will be $1 more if you do this. There currently is no way around that problem, but there may be a fix in the next few days. I simply have not heard back one way or the other.

If you make the change above, since the flag is already set for you, you should also be able to add whole home DVR service online once the package has been changed.

Hope this helps.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#159 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,930 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:30 AM

Anybody being told it's $99 for this upgrade? I'm waiting for a supervisor


The $99 is for getting an installer to come out and set up DECA networking for you. Enabling MRV to use your existing home network does not entail any additional cost which is generally the reason why folks want to go this route.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#160 OFFLINE   STEVED21

STEVED21

    Godfather

  • Registered
  • 328 posts
Joined: Feb 06, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:30 AM

I tried, but she insists.

#161 OFFLINE   Getteau

Getteau

    Icon

  • Registered
  • 818 posts
  • LocationHouston
Joined: Dec 19, 2007

Posted 17 May 2010 - 10:38 AM

It took about 15 minutes, but I just got it added to mine. She must have been reading from DORRIS as I was telling her Doug's steps, because they pretty much matched up exactly.

The issue I ran into was the total choice + DVR + HD package. She was able to set the account attribute to u, but couldn't add the service until she changed my package. Once she changed my package, she was able to add the service.

Thanks,
Rich

HR44-500 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR24-100 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR23-700 - HDMI to Insignia 42" Plasma
HR22-100 - HDMI to LG 32" LCD
HR21-700 - WD 1T Green Power drive - HDMI to Toshiba 65HM167 65" rear projection

R22-200 - Component to Insignia 42" Plasma
R15 - svideo to Toshiba 32" tube tv


#162 OFFLINE   Rakul

Rakul

    Slacker

  • Registered
  • 623 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 17 May 2010 - 10:39 AM

I tried, but she insists.


Looks like this is going to be hit or miss for awhile now unfortunately.
All on SWMLine:
HR22-100 > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-100S > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-700 > HDMI > Insignia NS-LCD26-09 LCD [Networked]
HR21-100 > HDMI > Samsung 26B360 LCD [Networked]
Full Setup

#163 OFFLINE   pecocus

pecocus

    DBSTalk Club Member

  • Registered
  • 268 posts
Joined: Feb 13, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:42 AM

Looks like this is going to be hit or miss for awhile now unfortunately.


Yeah... put me in the miss section. I tried for almost an hour and wasn't able to get anyone who could both make it happen and knew that you didn't need DECA.
Paul


- HR34 in the family room hooked via HDMI to a Sharp 70" LCD via Onkyo AVR
- HR24 in the den hooked via HDMI to a Vizio 47" LCD
- HR21 in master bedroom hooked via HDMI to a Vizio 32" LCD
- H21 hooked up via HDMI to a Vizio 32" in the craft room
- HR-24 via HDMI to a Vizio 32" in the bonus room
- SWM16 multiswitch
- Slimline SWM3 dish

#164 OFFLINE   STEVED21

STEVED21

    Godfather

  • Registered
  • 328 posts
Joined: Feb 06, 2006

Posted 17 May 2010 - 10:42 AM

Even supervisor said he did not have access. Hung up, will try again.

#165 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 32,411 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 17 May 2010 - 10:44 AM

Even supervisor said he did not have access. Hung up, will try again.

You may get better results if you read this post, then call again with that information:

http://www.dbstalk.c...&postcount=1394
DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#166 OFFLINE   Rakul

Rakul

    Slacker

  • Registered
  • 623 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 17 May 2010 - 10:49 AM

You may get better results if you read this post, then call again with that information:

http://www.dbstalk.c...&postcount=1394


Unfortunately it still depends on the CSR you get, I've talked to a couple that want to help but can't figure it out even with this and the script from Doug. Others just plain don't want to listen and it's DECA or go away... At this point I might even consider DECA at a reduced cost just to get MVR working once Thursday comes but I am not going to pay $150 for something that is nominally better than my network right now.
All on SWMLine:
HR22-100 > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-100S > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-700 > HDMI > Insignia NS-LCD26-09 LCD [Networked]
HR21-100 > HDMI > Samsung 26B360 LCD [Networked]
Full Setup

#167 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 32,411 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 17 May 2010 - 10:53 AM

Unfortunately it still depends on the CSR you get, I've talked to a couple that want to help but can't figure it out even with this and the script from Doug. Others just plain don't want to listen and it's DECA or go away... At this point I might even consider DECA at a reduced cost just to get MVR working once Thursday comes but I am not going to pay $150 for something that is nominally better than my network right now.

I agree that the rollout is early and some CSRs are not up to speed - but after speaking with 6 different CSRs the past 3 days myself - for my location and two other folks requesting help - all 6 of those CSRs were fully versed on this and had no problem.

I'd recommend another try.
DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#168 OFFLINE   Rakul

Rakul

    Slacker

  • Registered
  • 623 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 17 May 2010 - 10:57 AM

I will, have tried via E-mail on Friday (no response) got a DM on Twitter today that someone will contact me, if nothing soon I will call again as well.
All on SWMLine:
HR22-100 > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-100S > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-700 > HDMI > Insignia NS-LCD26-09 LCD [Networked]
HR21-100 > HDMI > Samsung 26B360 LCD [Networked]
Full Setup

#169 ONLINE   prushing

prushing

    Icon

  • Registered
  • 771 posts
Joined: Feb 14, 2007

Posted 17 May 2010 - 10:57 AM

No luck again today, I have the Choice Xtra + HDDVR.

Today they said it was because I supposedly don't have swim dish, which I do. So they are going to try and add that on the account. Going to try the email route also.

Edited by prushing, 17 May 2010 - 11:23 AM.


#170 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 32,411 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 17 May 2010 - 10:58 AM

Unfortunately it still depends on the CSR you get, I've talked to a couple that want to help but can't figure it out even with this and the script from Doug. Others just plain don't want to listen and it's DECA or go away... At this point I might even consider DECA at a reduced cost just to get MVR working once Thursday comes but I am not going to pay $150 for something that is nominally better than my network right now.

You might want to read the response post above yours...post #167 to be exact. This one appears to be a repeat of your earlier post.
DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#171 OFFLINE   jello2594

jello2594

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Aug 05, 2007

Posted 17 May 2010 - 11:01 AM

I called and spoke to a CSR who asked me, "Do you want the additional equipment for VOD?" I said, "No thank you. I don't need any additional equipment."

I asked her if she would like me to walk her through the steps, and she said, "Nope. Someone called earlier and talked me through it.... OK, you should have it now.. give it a try."

"Yup, it's working now. Thanks!"

That was it.

#172 OFFLINE   hjones4841

hjones4841

    Legend

  • Registered
  • 148 posts
Joined: Aug 18, 2006

Posted 17 May 2010 - 11:17 AM

I called and spoke to a CSR who asked me, "Do you want the additional equipment for VOD?" I said, "No thank you. I don't need any additional equipment."

I asked her if she would like me to walk her through the steps, and she said, "Nope. Someone called earlier and talked me through it.... OK, you should have it now.. give it a try."

"Yup, it's working now. Thanks!"

That was it.


Glad that we are doing DirecTV's training for them:). Shouldn't that qualify for a free something??:D

#173 OFFLINE   Rakul

Rakul

    Slacker

  • Registered
  • 623 posts
Joined: Sep 03, 2007

Posted 17 May 2010 - 11:23 AM

You might want to read the response post above yours...post #167 to be exact. This one appears to be a repeat of your earlier post.


Yeah that was work getting in the way of posting on the forum :rolleyes:

Now for the good news at some point in the last 20 minutes DirecTV activated it sence the BETA flag is gone from my boxes. Though my web account says it is not, stills says call to activate, guess I will give it another day, on recent activity I see a charge and a reversal:

05/17/2010 XXXXXXXX0123 DIRECTV Whole-Home DVR Service - Disconnect Adj ($2.20) ($0.11)
05/17/2010 XXXXXXXX0123 DIRECTV Whole-Home DVR Service - Charge $2.20 $0.11
All on SWMLine:
HR22-100 > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-100S > HDMI > Samsung 4665 LCD [Networked]
HR20-700 > HDMI > Insignia NS-LCD26-09 LCD [Networked]
HR21-100 > HDMI > Samsung 26B360 LCD [Networked]
Full Setup

#174 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,930 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 17 May 2010 - 11:28 AM

It took about 15 minutes, but I just got it added to mine. She must have been reading from DORRIS as I was telling her Doug's steps, because they pretty much matched up exactly.

The issue I ran into was the total choice + DVR + HD package. She was able to set the account attribute to u, but couldn't add the service until she changed my package. Once she changed my package, she was able to add the service.


I don't recall there being a bundled 'Total Choice w/ HDDVR' package .. Probably you had 'Choice Xtra w/ HDDVR' and that one has been problematic.

The easy way for you to check online is to look under services and check for 'HD Access'

If you see this image (activated) then you are most likely OK to add whole home DVR Service
http://www.dbstalk.c...=1&d=1274117176

If you see this image (not activated) then you are DEFINITELY not going to be able to add whole home DVR service
http://www.dbstalk.c...=1&d=1274117184

Attached Thumbnails

  • ScreenShot118.png
  • ScreenShot119.png

DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#175 OFFLINE   Getteau

Getteau

    Icon

  • Registered
  • 818 posts
  • LocationHouston
Joined: Dec 19, 2007

Posted 17 May 2010 - 11:33 AM

I don't recall there being a bundled 'Total Choice w/ HDDVR' package .. Probably you had 'Choice Xtra w/ HDDVR' and that one has been problematic.

The easy way for you to check online is to look under services and check for 'HD Access'


yep, it was that one. I keep calling it Total Choice from when I had that package many moons ago.

Thanks,
Rich

HR44-500 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR24-100 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR23-700 - HDMI to Insignia 42" Plasma
HR22-100 - HDMI to LG 32" LCD
HR21-700 - WD 1T Green Power drive - HDMI to Toshiba 65HM167 65" rear projection

R22-200 - Component to Insignia 42" Plasma
R15 - svideo to Toshiba 32" tube tv





Protected By... spam firewall...And...