Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Record any show on any DVR from 1 screen..


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 OFFLINE   texasmoose

texasmoose

    Icon

  • Registered
  • 677 posts
Joined: May 24, 2007

Posted 18 May 2010 - 11:59 PM

I'm not seeing this............Is this because it's not in any of the firmwares yet or will be forthcoming? Or maybe the last NR didn't have this? Maybe the most current CE does?

Posted Image
HR34-700(leased)
HR24-100 x 2(1 leased, 1 owned)
Fios QIP7232 hd-dvr

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   matt

matt

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,858 posts
Joined: Jan 11, 2010

Posted 19 May 2010 - 12:01 AM

You will see that on an H21/23/24 receiver when you have multiple HR20/21/22/23/24 receivers.

You don't see it between multiple HR receivers unfortunately (yet?)
Slimline 5 with SWM-16
Wireless DECA
HR34-700!
R22-200 Leased
Owned H25-700 and H24-700 off and packed for the move.

DIRECTV subscriber since Nov. 2009

#3 OFFLINE   HRJustin

HRJustin

    Godfather

  • Registered
  • 433 posts
Joined: Mar 05, 2009

Posted 19 May 2010 - 03:09 AM

I'm not seeing this............Is this because it's not in any of the firmwares yet or will be forthcoming? Or maybe the last NR didn't have this? Maybe the most current CE does?

Posted Image


It actually says "non-DVRs" allow you to schedule recordings on DVRs on the bottom of the image you have in your original post.:P;)

Attached Thumbnails

  • non-dvr.JPG

**Living Room - H24-x00** **My Room - HR22-100** **Master Bedroom - R22-100**
***I am in a 72.5 local swap market I do not subscribe to HD access***

**Complete Setup Here**

#4 OFFLINE   madgame

madgame

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Feb 07, 2008

Posted 19 May 2010 - 09:50 AM

You will see that on an H21/23/24 receiver when you have multiple HR20/21/22/23/24 receivers.

You don't see it between multiple HR receivers unfortunately (yet?)


Is this laid out somewhere? I haven't ordered yet, but this is a big feature. A buddy of mine did order. He has one DVR and one H series. Says he can't do this and is pretty disappointed about this missing feature.

#5 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,990 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 19 May 2010 - 09:58 AM

Is this laid out somewhere? I haven't ordered yet, but this is a big feature. A buddy of mine did order. He has one DVR and one H series. Says he can't do this and is pretty disappointed about this missing feature.

He must not be doing something correctly.
The "H series" means anything other than the H20, which doesn't work with MRV. The H21/23/24 does do this. I go into the guide, see a show and press the record button. Since I have more than one DVR, it asks which one to record. I can then setup a single recording or a series link "just like" I was doing this on the DVR.
A.K.A VOS

#6 OFFLINE   Steve

Steve

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 22,664 posts
Joined: Aug 22, 2006

Posted 19 May 2010 - 10:07 AM

[...] You don't see it between multiple HR receivers unfortunately (yet?)

A work-around for that is to use m.directv.com or the "grid guide" scheduler on directv.com. Either offers you the ability to pick which DVR you'd like the show to record on, though it won't immediately let you know if there is a conflict. You can, however, designate the show as "must record".
/steve

#7 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 19 May 2010 - 10:35 AM

DirecTV please give us this option for our HR series.

Yes, I know.... like a broken record. :D
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#8 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 19 May 2010 - 10:36 AM

@texasmoose

In looking at your .sig I see you don't have an "H" series receiver (non DVR). Its those units that have the menu in the picture you posted.
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#9 OFFLINE   madgame

madgame

    New Member

  • Registered
  • 9 posts
Joined: Feb 07, 2008

Posted 19 May 2010 - 11:10 AM

He must not be doing something correctly.
The "H series" means anything other than the H20, which doesn't work with MRV. The H21/23/24 does do this. I go into the guide, see a show and press the record button. Since I have more than one DVR, it asks which one to record. I can then setup a single recording or a series link "just like" I was doing this on the DVR.


He just confirmed, it's working now. He thinks that maybe it wasn't working during the beta??? Which is when it was installed (several weeks ago). Actually still in beta, so I'm not sure. Anyway, thanks for the help.

Now they just need to make this work with multiple DVR's. That's a bit disappointing.

#10 OFFLINE   texasmoose

texasmoose

    Icon

  • Topic Starter
  • Registered
  • 677 posts
Joined: May 24, 2007

Posted 19 May 2010 - 01:15 PM

@texasmoose

In looking at your .sig I see you don't have an "H" series receiver (non DVR). Its those units that have the menu in the picture you posted.


Yes, it was apparent, I didn't look @ the whole pic. I was getting wifey aggro & thus lost the ability to take in the full picture. My wife, who is the D* account holder, got an e-mail about this & was misunderstood.

Still it would be nice to be able to take advantage of this, even with just HRs aboard, wife doesn't like having to go @ the D* website, as it's as slow as our HR20:D. She is just too lazy to walk into the MBR to set-up a recording there. She wants the flexibility, which is understandable.

Edited by texasmoose, 19 May 2010 - 01:58 PM.

HR34-700(leased)
HR24-100 x 2(1 leased, 1 owned)
Fios QIP7232 hd-dvr

#11 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 19 May 2010 - 01:54 PM

Anyone by now should know this is a feature I feel should be in place ASAP.

C'mon DirecTV. Make the HR's have the same option as the H's. I want to tell what receiver to record to from any receiver, not just a non-dvr. ;)
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#12 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,990 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 19 May 2010 - 01:56 PM

Anyone by now should know this is a feature I feel should be in place ASAP.

C'mon DirecTV. Make the HR's have the same option as the H's. I want to tell what receiver to record to from any receiver, not just a non-dvr. ;)

While I'd say we'd all like this, if you're at a DVR then you know what DVR is going to record it.
Not being at a DVR needs to have what it does today.
A.K.A VOS

#13 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 19 May 2010 - 02:04 PM

While I'd say we'd all like this, if you're at a DVR then you know what DVR is going to record it.
Not being at a DVR needs to have what it does today.


Don't make me make a new thread. :lol:
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#14 OFFLINE   Herdfan

Herdfan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,082 posts
  • LocationTeays Valley, WV
Joined: Mar 18, 2006

Posted 19 May 2010 - 03:05 PM

While I'd say we'd all like this, if you're at a DVR then you know what DVR is going to record it.


Just because I know, doesn't mean I want it there. :rolleyes:

#15 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,990 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 19 May 2010 - 03:26 PM

Just because I know, doesn't mean I want it there. :rolleyes:

Well when I was a kid, I was my parents remote control.
Yeah, right now you do have to get up and move over to where "you want it". :lol:
A.K.A VOS

#16 OFFLINE   Herdfan

Herdfan

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,082 posts
  • LocationTeays Valley, WV
Joined: Mar 18, 2006

Posted 19 May 2010 - 06:42 PM

Well when I was a kid, I was my parents remote control.


My grandmother had one of the remotes that was actually a "clicker", hence where that term came from. No volume control, just the ability to rotate through the channels.




Protected By... spam firewall...And...