Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

MRV connectivity working sporadically


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   ReachTwo

ReachTwo

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: May 19, 2010

Posted 19 May 2010 - 11:32 PM

Had MRV/DECA installed this Saturday with 2 HR-24 DVRs. No other DVRs or receivers in my house. Install went well and MRV was working well . A few hours later, noticed that the DVRs were both losing connectivity with each other.

Here is the pattern.

Family room DVR displays the integrated playlist but does not allow a program from the bedroom DVR to play. Instead, it gives an error message stating " Playback failed. No audio/video data packets received from server".

Meanwhile, the bedroom DVR eventually stops displaying an integrated playlist. Under info&test>more system info>Network>>, both DVRs still display " coax connected".

MRV starts working after I restart both DVRs. This works for a few hours to an entire day and then the problem begins again. Somewhat tiring having to restart the DVRs over and over. I have checked all the connections from the dish to the wiring involved. SWM LNB on dish to splitter. From splitter, 1 cable each to both DVRs ( HR24 has built in DECAs) and 1 cable to the DECA located in my entertainment center. DECA is plugged into a powersupply and a CAT5 cable plugs into my router/switch for internet connectivity. It appears that the technician installed everything correctly. I am suspecting that one of the HR-24 units might have a defective DECA.

Very frustrating. Contacted DirecTV and they will be sending a tech out sometime next week to diagnose and fix the problem.

Anyone else experienced a similar problem and if so, any ideas on fixing it?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   hobie346

hobie346

    Icon

  • Registered
  • 677 posts
Joined: Feb 23, 2007

Posted 20 May 2010 - 07:13 AM

You have, I believe a 90 day warranty where DirecTV will fix/replace any part of the system. I would call them immediately.




spam firewall