Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Encore (channel 340) missing from my program guide


  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#26 OFFLINE   l8er

l8er

    Icon

  • Registered
  • 624 posts
Joined: Jun 18, 2004

Posted 08 June 2010 - 09:48 AM

From the channel listing pdf available here, Encore (east) is listed with the Starz channels, while all of the Encore channels are listed with "America's Top 250 with HD".
-GA

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   dishwater

dishwater

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
Joined: May 29, 2009

Posted 08 June 2010 - 10:08 AM

The dish website still lists Encore in the 250 HD package. http://www.dishnetwo...v/customer.aspx

#28 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 08 June 2010 - 10:22 AM

From the channel listing pdf available here, Encore (east) is listed with the Starz channels, while all of the Encore channels are listed with "America's Top 250 with HD".


That pdf also shows Encore E, included in AT 250/HD package, on the 2nd page.
Dish's website also shows Encore E in the AT 250 with HD. Really wierd.
Doesn't explain why some have it like always, and why some don't.


America’s Top 250
with HD +
America’s Top 250 includes all of America’s
Top 200 and the channels listed below.
indicates channels available in both standard
and high defnition. (HD-only indicates
channels not available in standard defnition.)
Biography Channel 119
Bloomberg Television 203
Boomerang SAP 175
Chiller 199
CNBC World 207
Discovery Kids 179
DIY 111
Encore (E) -HD only 340
Encore (W) SAP 341
Encore Action 343
Encore Drama 345
Encore Love 346
Encore Mystery 344
Encore Wam 347
Encore Westerns 342
BIO
BITV
BOOM
CHILR
CNBCW
DKIDS
DIY
ENCOR
ENCRW
EACTN
EDRAM
ELOVE
EMYST
EWAM
EWSTN

#29 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 41,403 posts
  • LocationMichiana
Joined: Apr 17, 2003

Posted 08 June 2010 - 12:17 PM

There is something odd going on with some people's accounts.

Encore East has been part of the Starz package for years.
Encore West was part of the AT250 package (and still is).
http://www.dishnetwo...de/default.aspx

Since the day Encore East was added as a HD channel DISH provided it to BOTH the "Starz! Super Pack" subscribers (and AEP customers) who pay for Encore East and the AT250 customers who pay for Encore West. A nice bonus as in effect they get Encore East without it being in the base SD package.

Perhaps that is what got lost when DISH rebuilt their packages last week. HD East being included with SD West at the AT250/HD250 level.

#30 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 08 June 2010 - 12:26 PM

There is something odd going on with some people's accounts.

Encore East has been part of the Starz package for years.
Encore West was part of the AT250 package (and still is).
http://www.dishnetwo...de/default.aspx

Since the day Encore East was added as a HD channel DISH provided it to BOTH the "Starz! Super Pack" subscribers (and AEP customers) who pay for Encore East and the AT250 customers who pay for Encore West. A nice bonus as in effect they get Encore East without it being in the base SD package.

Perhaps that is what got lost when DISH rebuilt their packages last week. HD East being included with SD West at the AT250/HD250 level.

It still shows Encore(E)HD, included as part of the AT250 w/HD, in every reference. Really wierd anybody with AT250 w/HD would lose it, and how its only effecting a few(at least so far) users.

#31 OFFLINE   tsmacro

tsmacro

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2,323 posts
  • LocationEast Central Indiana
Joined: Apr 28, 2005

Posted 08 June 2010 - 12:33 PM

I was prepared to just accept that Encore (E) HD was just no longer included with my package but after seeing further evidence here that it should be including per Dish's own website it looks like i'll have to make another call and play another round of csr roulette.


"The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong it usually turns out to be impossible to get at or repair." - Douglas Adams

"Who would rule a nation when he could have easier work, such as carrying water uphill in a sieve?" - Robert Jordan


#32 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 41,403 posts
  • LocationMichiana
Joined: Apr 17, 2003

Posted 08 June 2010 - 12:34 PM

It still shows Encore(E)HD, included as part of the AT250 w/HD, in every reference. Really wierd anybody with AT250 w/HD would lose it, and how its only effecting a few(at least so far) users.

DISH added a "regional restriction" to Encore HD (and a few other channels) when making some changes on June 2nd that will affect Alaska and Hawaii. Perhaps that is what is not matching up.

#33 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,222 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 08 June 2010 - 12:40 PM

Ok just got off the phone and was told that the reason that I don't have Encore is because it's part of the the Starz package. I asked when that changed and I was told it has always been that way. I explained that I had Dish for over 6 1/2 years and that whenever I had subscribed to the top 250 or the Encore movie package I had always received it and that it had just recently disappeared over the weekend. I was told that I had must have been receiving it accidentally and that I should consider myself lucky that I got an extra channel that I hadn't been paying for. I pressed again and told him that you mean over all these years and all the times i've upgraded and downgraded my service, upgraded my equipment and not once in all those times it was ever noticed that my account was getting a channel I wasn't supposed to and my receiver kept authorizing me to receive it? Once again I asked are you sure this didn't recently change when they made the new changes at the end of last week. He assured me that it had always been this way and that the Encore movie package only included Encore West, Encore Western, Encore Action, Encore Mystery, Encore Drama and Encore Love (he didn't mention Encore WAM) and that Encore itself is part of the Starz package.


The CSR is right. You must subscribe to STARZ to get ENCORE channel 340 in HD.. I know it sound nuts.

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#34 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 08 June 2010 - 12:44 PM

DISH added a "regional restriction" to Encore HD (and a few other channels) when making some changes on June 2nd that will affect Alaska and Hawaii. Perhaps that is what is not matching up.

To be honest, I would have to defer to people like you, as I would have no idea. tsmarco, geographicly is pretty close to you, well at least on the longitude he is. Its just strange a AT250 w/HD user would lose Encore HD(I will say Encore HD from now on, as Encore West isn't HD, currently)

#35 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 08 June 2010 - 12:49 PM

The CSR is right. You must subscribe to STARZ to get ENCORE channel 340 in HD.. I know it sound nuts.

No I don't think the CSR is right at all. I only have AT 250 w/HD and get Encore, and have for years. Every Dish site, shows Encore E HD only, still included in AT 250 w HD.

#36 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,222 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 08 June 2010 - 12:54 PM

You know it would've been ok (well I would've been disappointed over losing a channel but I would've accepted the answer) if he had just told me that according to his current info that Encore is part of the Starz package and when I questioned when that happened if he just told me he wasn't sure but that's how it is now I would've been satisfied. For him to insist that is the way its always been though just sorta irked me.


You can watch some ENCORE movies on RETROPLEX HD because STARZ also owns RETROPLEX HD, INDIEPLEX HD and MOVIEPLEX HD.

http://www.starz.com...plex/retroplex/

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#37 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,714 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 08 June 2010 - 07:27 PM

Has anyone dropped a note to ceo@ since this seems to be more than a problem for a single subscriber?

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#38 OFFLINE   tsmacro

tsmacro

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2,323 posts
  • LocationEast Central Indiana
Joined: Apr 28, 2005

Posted 08 June 2010 - 09:06 PM

Ok just got off the phone and it took the CSR plenty of time of doing "research" while I waited on hold. This time I got told that I was indeed supposed to get the HD version of Encore E but not the SD version. Ok fine with me, it was only the HD version I cared about. Now she attempted to send a hit to my receiver but it wasn't working and ended up having her ask for my receiver #, smart card # and software version and told me she was referring my issue to engineering and that I should be expecting a call within 24 hours with and update.


"The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong it usually turns out to be impossible to get at or repair." - Douglas Adams

"Who would rule a nation when he could have easier work, such as carrying water uphill in a sieve?" - Robert Jordan


#39 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 08 June 2010 - 09:26 PM

Ok just got off the phone and it took the CSR plenty of time of doing "research" while I waited on hold. This time I got told that I was indeed supposed to get the HD version of Encore E but not the SD version. Ok fine with me, it was only the HD version I cared about. Now she attempted to send a hit to my receiver but it wasn't working and ended up having her ask for my receiver #, smart card # and software version and told me she was referring my issue to engineering and that I should be expecting a call within 24 hours with and update.


Well at least they understand you SHOULD be getting Encore HD. Hope it gets resolved soon.

#40 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,222 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 09 June 2010 - 01:25 PM

It still shows Encore(E)HD, included as part of the AT250 w/HD, in every reference. Really wierd anybody with AT250 w/HD would lose it, and how its only effecting a few(at least so far) users.


Before 2008 & HD I had AT 200 which didn't have ENCORE you could order it ala cart for $5 per month. For
some reason ENCORE/WAM wasn't included. I always thought it was odd.

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#41 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 09 June 2010 - 02:08 PM

Before 2008 & HD I had AT 200 which didn't have ENCORE you could order it ala cart for $5 per month. For
some reason ENCORE/WAM wasn't included. I always thought it was odd.


For as long as Encore east has been HD, Channel 340 has been included with the AT250 w/HD. You recieved all the Encore's that way.

#42 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,222 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 10 June 2010 - 09:33 AM

For as long as Encore east has been HD, Channel 340 has been included with the AT250 w/HD. You recieved all the Encore's that way.


Don't you have AT 200? Or am I mistaken? Just curious.:)

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#43 OFFLINE   GrumpyBear

GrumpyBear

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,233 posts
Joined: Feb 01, 2006

Posted 10 June 2010 - 09:47 AM

Don't you have AT 200? Or am I mistaken? Just curious.:)


No I have AT250, have for sometime. I add HBO and Showtime every so often, but drop them often too. I don't think I have referenced anything but AT250 anywere in this thread, if I did it was a fat finger, mistake.

#44 OFFLINE   tsmacro

tsmacro

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2,323 posts
  • LocationEast Central Indiana
Joined: Apr 28, 2005

Posted 10 June 2010 - 10:21 AM

So they said they'd call me back in 24 hours it's now over 36 and still no Encore HD and no they haven't gotten back to me. Well if I don't hear back by tonight it might be time to give that ceo e-mail a try. It's ceo@dishnetwork.com, right?


"The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong it usually turns out to be impossible to get at or repair." - Douglas Adams

"Who would rule a nation when he could have easier work, such as carrying water uphill in a sieve?" - Robert Jordan


#45 OFFLINE   phrelin

phrelin

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,714 posts
  • LocationNorthern California Redwoods
Joined: Jan 18, 2007

Posted 10 June 2010 - 10:36 AM

So they said they'd call me back in 24 hours it's now over 36 and still no Encore HD and no they haven't gotten back to me. Well if I don't hear back by tonight it might be time to give that ceo e-mail a try. It's ceo@dishnetwork.com, right?

Right, and be sure to include both the phone number associated with the account and a daytime phone number, and you might want to refer them to this DBSTalk thread to indicate that there are many who have this problem. (I've hyperlinked the blue text so all you need to do is copy and paste).

"In a hundred years there'll be a whole new set of people."
"Always poke the bears. They sleep too much for their own good."

"If you're good enough, they'll talk about you." - Tom Harmon
A GEEZER who remembers watching TV in 1951 and was an Echostar customer from 1988 to 2008, now a Dish Network customer.
My AV Setup
My Slingbox Pro HD Experience
My Blog: The Redwood Guardian


#46 OFFLINE   tsmacro

tsmacro

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2,323 posts
  • LocationEast Central Indiana
Joined: Apr 28, 2005

Posted 10 June 2010 - 10:52 AM

Right, and be sure to include both the phone number associated with the account and a daytime phone number, and you might want to refer them to this DBSTalk thread to indicate that there are many who have this problem. (I've hyperlinked the blue text so all you need to do is copy and paste).



Thanks, will do.


"The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong it usually turns out to be impossible to get at or repair." - Douglas Adams

"Who would rule a nation when he could have easier work, such as carrying water uphill in a sieve?" - Robert Jordan


#47 OFFLINE   Paul Secic

Paul Secic

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,222 posts
Joined: Dec 16, 2003

Posted 10 June 2010 - 11:24 AM

No I have AT250, have for sometime. I add HBO and Showtime every so often, but drop them often too. I don't think I have referenced anything but AT250 anywere in this thread, if I did it was a fat finger, mistake.


I've got AEP now since September. That's probably why I get ENCORE ch 240 HD. I read a few months ago STARZ will add ENCORE West ch 241 HD at some point.

Enjoying AT 250 HBO, 

 

Equipment: VIP 722 reciever


#48 OFFLINE   tsmacro

tsmacro

    Hall Of Fame

  • Topic Starter
  • Registered
  • 2,323 posts
  • LocationEast Central Indiana
Joined: Apr 28, 2005

Posted 11 June 2010 - 08:37 AM

Ok well I never did hear back from anyone at Dish, but the important thing is that as of this am Encore HD is back! :)


"The major difference between a thing that might go wrong and a thing that cannot possibly go wrong is that when a thing that cannot possibly go wrong goes wrong it usually turns out to be impossible to get at or repair." - Douglas Adams

"Who would rule a nation when he could have easier work, such as carrying water uphill in a sieve?" - Robert Jordan


#49 OFFLINE   willymac

willymac

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
Joined: Feb 15, 2010

Posted 11 June 2010 - 03:57 PM

still no encore HD for me, i guess I'll chat in again later on this evening

#50 OFFLINE   willymac

willymac

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
Joined: Feb 15, 2010

Posted 11 June 2010 - 06:01 PM

Well after chatting in, they rehit my receiver and now I have it once agian. They tried to do it about a week ago or so and it was unsucessful. Now if I could just get my local Fox station to come on, I'd be set, but thats a different subject.




Protected By... spam firewall...And...