Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Dish set-top boxes to provide ratings data


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   HarveyLA

HarveyLA

    Legend

  • Registered
  • 137 posts
Joined: Jun 08, 2006

Posted 16 June 2010 - 10:21 AM

http://www.mediapost...&art_aid=130241

partial quote:

Rentrak will begin offering ratings culled from set-top boxes in approximately 17 million homes starting next month. That's when it fully integrates data garnered from satellite provider Dish Network into its system.

The data will power both its national and local-market ratings products as it looks to trump Nielsen with ratings from more homes nationally and provide commercial ratings locally.

While most of the estimated 17 million homes will be served by Dish, data from AT&T U-verse (telco TV) and Charter Communications (cable) will be melded in for the full universe.

Both Rentrak's TV Essentials (national) and StationView Essentials (local) services offer second-by-second data, including commercial ratings, but only at the household level. There are no demographic breakdowns.


...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   FarmerBob

FarmerBob

    Godfather

  • Registered
  • 545 posts
Joined: Nov 27, 2002

Posted 17 June 2010 - 12:07 AM

I'd be happy with just a picture and the correct listing in the guide.

#3 OFFLINE   Dave

Dave

    Icon

  • Registered
  • 864 posts
Joined: Jan 28, 2003

Posted 17 June 2010 - 03:02 PM

Anyone have any knowledge on when this huge download of software will occur?
This is a huge code rewrite for all of Dishes boxes in order to do this.

#4 OFFLINE   DustoMan

DustoMan

    Godfather

  • Registered
  • 317 posts
Joined: Jul 16, 2005

Posted 17 June 2010 - 03:16 PM

Heh, I always assumed that all my DVR activity was communicated back to the mothership for ratings purposes...
Dusto
dustoman at gmail dot com

Echostar customer since longer then I can remember.
SlingLOADED VIP922 on 1080p Panasonic HDTV
VIP222 on Windows 7 Pro PC

#5 OFFLINE   ShapeShifter

ShapeShifter

    Godfather

  • Registered
  • 359 posts
Joined: Apr 21, 2008

Posted 22 June 2010 - 02:45 PM

Anyone have any knowledge on when this huge download of software will occur?
This is a huge code rewrite for all of Dishes boxes in order to do this.

Actually, I think the code has been there for a while. I seem to recall some discussion about this ability being added a year or so ago? Does anybody remember this?

Note that the press release indicates that next month is when the data from Dish will be fully integrated, implying to me that the data is already available, just not fully tied into their statistics.

AT250, Locals, Platinum HD
Dish 500 (110 & 119) plus wing dish (61.5)
Living room: ViP612 to Yamaha receiver and JVC 42" 1080i 16:9 plasma
Bedroom: ViP612 to JVC 32" 1080i 16:9 CRT
Motorhome: ViP722, to Sharp 32" 1080i 16:9 LCD (TV1) and SD 4:3 CRT (TV2)


#6 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 22 June 2010 - 04:12 PM

And yet they dropped the requirement for phone or broadband connection. How do they propose to collect this data?
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#7 OFFLINE   scooper

scooper

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,729 posts
  • LocationYoungsville NC
Joined: Apr 22, 2002

Posted 22 June 2010 - 04:31 PM

I guess they will collect only on those they are getting data from. My subbed receiver's modem doesn't work ...
You CAN put antennas on your owned and/or controlled property...

http://www.fcc.gov/mb/facts/otard.html

#8 OFFLINE   plasmacat

plasmacat

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
Joined: Mar 14, 2007

Posted 23 June 2010 - 10:56 AM

And yet they dropped the requirement for phone or broadband connection. How do they propose to collect this data?


Is this really so? First time I've heard of it. Can I unplug my phone line from my 622 without an annoying message about no phone connection?

#9 OFFLINE   Jim5506

Jim5506

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,459 posts
Joined: Jun 07, 2004

Posted 23 June 2010 - 09:18 PM

They have been collecting the data for years, just not selling it to anybody.
Tuners: Hopper 2000; Hopper w/Sling; 3 Joeys; Samsung SIR-T351; Accurian 6000;2 X HD TiVo; 2 X TiVo Series 2 Stand alone; Panasonic Showstopper 2000
Dish 1000.2 @ 110, 119, 129; dish 500 @ 61.5
Antennas - CM4228; RS U75-R; coathanger; Funke PSP.1922 (stillin the box); paperclip
Displays: Sony VPH D50Q with HD Fury HDMI input; Hitachi 57F59; Sony Bravia LCD;Sanyo 32" LCD; Panasonic 42" plasma
Sony 80GB PS3; Toshiba HD-DVD

Give me a Finco colinear array and I'll rule the world - HA-HA-HA-HA!

#10 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 23 June 2010 - 09:20 PM

Is this really so? First time I've heard of it. Can I unplug my phone line from my 622 without an annoying message about no phone connection?


Yes.
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009




spam firewall