Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

ViP622/ViP722 - L6.29 Software Experiences/Bugs Discuss


  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#1 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Registered
  • 20,058 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 01 July 2010 - 12:39 PM

New version is spooling:
@110W tp21
PID=08B3h
 DownloadID:66KC
 Upgrading parts of new FW with filters: [2]
 L629:'L100'-'L628','X100'-'X628','AAA1'-'EAA0'
 L629:'L100'-'L628','X100'-'X628','AAA1'-'EAA0'
 New FW:'L629'
 List of BootStraps and BuildConfigs and SN: [16/16]
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RBD.': 	{ViP622} R0080000000-R0080325900 R0076004201-R0076004201
'1[0-8]3[0-1]'&'RBD.': 		{ViP622} R0080000000-R0080325900 R0076004201-R0076004201
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RBE.': 	{ViP622} R0080000000-R0080143215 R0074498295-R0074498295
'1[0-8]3[0-1]'&'RBE.': 		{ViP622} R0080000000-R0080143215 R0074498295-R0074498295
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RBG.': 	{ViP622} R0080000000-R0081413900
'1[0-8]3[0-1]'&'RBG.': 		{ViP622} R0080000000-R0081413900
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RJ[2KWX].': 	{ViP722} R0083649000-R0083835000 R0085349000-R0085498000 R0086761350-R0086761350
'1[0-8]3[0-1]'&'RJ[2KWX].': 	{ViP722} R0083649000-R0083835000 R0085349000-R0085498000 R0086761350-R0086761350
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RJ[NQ].': 	{ViP722} R0085332904-R0085598270 R0086600000-R0086678000 R0089887674-R0089887674
'1[0-8]3[0-1]'&'RJ[NQ].': 	{ViP722} R0085332904-R0085598270 R0086600000-R0086678000 R0089887674-R0089887674
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RJ3.': 	{ViP722} R0085471000-R0085600000 R0079258905-R0079258905
'1[0-8]3[0-1]'&'RJ3.': 		{ViP722} R0085471000-R0085600000 R0079258905-R0079258905
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RJU.': 	{ViP722} R0000000001-R4000000000
'1[0-8]3[0-1]'&'RJU.': 		{ViP722} R0000000001-R4000000000
'1[0-8][13][A-G0-8]'&'RB..': 	{ViP622} [163] 
'1[0-8][13][A-G0-8]'&'RJ..': 	{ViP722} [235]

Edited by P Smith, 01 July 2010 - 12:53 PM.


...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 284 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 13 July 2010 - 03:50 PM

L629 was loaded on my 622 this morning...so maybe it's really starting to spool.

I did not see any menu changes....was looking for the audio-leveling option, but nada.

Will see tonight if this version fixes the bug introduced in L627 that caused a black screen to appear when the unit was turned on during a timer recording in process. This is the bug that could be overcome by using the PIP controls...
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp

#3 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Topic Starter
  • Registered
  • 20,058 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 13 July 2010 - 04:27 PM

"so maybe it's really starting to spool" - Oh, so nice of you. Thank you. :D

#4 OFFLINE   skriefal

skriefal

    New Member

  • Registered
  • 8 posts
Joined: Feb 11, 2008

Posted 13 July 2010 - 10:59 PM

Pressing the guide button multiple times no longer cycles immediately between all channels, all subscribed, all HD, etc. It now pops up a menu with these options. This might be more newbie-friendly, but is otherwise a bad change IMO. Not that I do this frequently, but it's still an annoying change.

#5 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,909 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 13 July 2010 - 11:41 PM

Pressing the guide button multiple times no longer cycles immediately between all channels, all subscribed, all HD, etc. It now pops up a menu with these options. This might be more newbie-friendly, but is otherwise a bad change IMO. Not that I do this frequently, but it's still an annoying change.


This has been an option available for a while... and you can configure the receiver either to display the menu OR cycle through the lists. I forget the exact menu sequence to get there, though...

I think what happens is that sometimes firmware updates "reset" settings to defaults, but you should still be able to change this setting back to disable the menu again.

-- Respect the S.H.I.E.L.D.


#6 OFFLINE   FarmerBob

FarmerBob

    Godfather

  • Registered
  • 572 posts
Joined: Nov 27, 2002

Posted 14 July 2010 - 12:15 AM

So it just happens that my reciever number sequence is not on the list. So any updated listing, or as I know it will be posted when available? I'm anxious and scared at the same time. But I am over the 627 issues and could go for some new ones.

#7 OFFLINE   kcolg30

kcolg30

    Godfather

  • Registered
  • 255 posts
Joined: May 11, 2010

Posted 14 July 2010 - 06:04 AM

Have the 722's been hit with this.

#8 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 284 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 14 July 2010 - 06:31 AM

I did confirm that L629 fixed the problem that started with L625...the black screen when turning the receiver on while a recording is in progress. Now works normally and no longer need to use the PIP controls to return the receiver to normal operational mode.
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp

#9 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 284 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 14 July 2010 - 06:39 AM

"so maybe it's really starting to spool" - Oh, so nice of you. Thank you. :D


Well, it was a "tongue-in-cheek" comment...after all, the original post announcing the spooling was two weeks old and no one had reported seeing it since that post.:rolleyes:

I have one of the original 622's that first came out and have always been in the first tier of receiving updates...seems for some reason Dish started, then stopped the distribution for almost two weeks...:confused:
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp

#10 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Topic Starter
  • Registered
  • 20,058 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 July 2010 - 10:22 AM

If you post your Sysinfo screen I will tell you if first batch cover it or not;
I didn't check perhaps new spool came last week.

#11 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 284 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 14 July 2010 - 11:55 AM

If you post your Sysinfo screen I will tell you if first batch cover it or not;
I didn't check perhaps new spool came last week.


My 622 is R0075085113-29.

My receiver has always been updated within 2 days after the spool starts, which led me to believe Dish stopped spooling for a longer-than-normal time period.:)
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp

#12 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Topic Starter
  • Registered
  • 20,058 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 July 2010 - 11:59 AM

Not enough, need more info - bootstarp version, build config id also.

Actually, for sure your R00 doesn't belong to that first batch - check by yourself in first post.

"My receiver has always been updated within 2 days after the spool starts, which led me to believe Dish stopped spooling for a longer-than-normal time period" sorry, past spools doesn't count here - each new one has OWN criteria.

#13 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 284 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 14 July 2010 - 04:45 PM

Thanks for the offer, but it is not that important to me...I'm sure others would appreciate you posting receiver numbers that are scheduled for the update.

The main point I wanted to make is this roll-out is different from the previous 5 or 6 updates. After posting news of the initial spooling on the previous 5 or 6 updates, many, many members here would report that they have it within the first week of roll-out. This roll-out took almost 2 weeks before very many started to see the update.

This just led me to believe maybe Dish has taken a more cautious, and slower, approach to the update, just to make sure some other major bug is not introduced before rolling it out to the masses...

As one of their original 622 beta-testers I used to get an early update and an email from Dish asking for certain features or options to be tested...they probably are still doing this with newer receivers and select customers...which, I think, is a good thing...better to roll it out slowly than have a buggy update released to the multitudes..
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp

#14 OFFLINE   P Smith

P Smith

    Mr. FixAnything

  • Topic Starter
  • Registered
  • 20,058 posts
  • LocationMediterranean Sea
Joined: Jul 25, 2002

Posted 14 July 2010 - 10:42 PM

Found other spool with same FW L6.29 on 110W:
PID=08B3h
 DownloadID:69KC
 Upgrading parts of new FW with filters: [2]
 L629:'L100'-'L628','X100'-'X628','AAA1'-'EAA0'
 L629:'L100'-'L628','X100'-'X628','AAA1'-'EAA0'
 New FW:'L629'
 List of BootStraps and BuildConfigs and SN: [4/4]
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RB[BDEGHK-NPS].': 	{ViP622} R0073174765-R0078960021
'1[0-8]3[0-1]'&'RB[BDEGHK-NPS].': 	{ViP622} R0073174765-R0078960021
'1[0-8]1[A-G0-8]'&'RJ[BCHJ-LNP-Z2-5].': {ViP722} R0082163432-R0085381505 R0079258948-R0079258948 R0087323808-R0087323808
'1[0-8]3[0-1]'&'RJ[BCHJ-LNP-Z2-5].': 	{ViP722} R0082163432-R0085381505 R0079258948-R0079258948 R0087323808-R0087323808


#15 OFFLINE   Henry

Henry

    Retired Member

  • DBSTalk Club
  • 3,276 posts
  • LocationPine, CO
Joined: Nov 15, 2007

Posted 15 July 2010 - 09:15 AM

Got it. Don't know what it does, but I got it. It's a bit strange to get an update so early in the spooling process. My 622 is usually queued 1 1/2 to 2 weeks into it.
VIP722kDVR (Living Room)
VIP211 (Bedroom)
VIP622DVR (Art Room)

DMA 18 (Denver)

#16 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,419 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 15 July 2010 - 09:42 AM

It's a bit strange to get an update so early in the spooling process. My 622 is usually queued 1 1/2 to 2 weeks into it.

What part of 14 days doesn't fall late in the 1-1/2 to 2 week range?

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#17 OFFLINE   Henry

Henry

    Retired Member

  • DBSTalk Club
  • 3,276 posts
  • LocationPine, CO
Joined: Nov 15, 2007

Posted 15 July 2010 - 09:47 AM

What part of 14 days doesn't fall late in the 1-1/2 to 2 week range?


If the spooling just got started, then my 622 got it much faster than usual. If, OTOH, it started long ago, then I'm right on time.

Simple enough for ya? :rolleyes:
VIP722kDVR (Living Room)
VIP211 (Bedroom)
VIP622DVR (Art Room)

DMA 18 (Denver)

#18 OFFLINE   plasmacat

plasmacat

    Legend

  • Registered
  • 215 posts
Joined: Mar 14, 2007

Posted 15 July 2010 - 09:48 AM

I was surprised to find I got L629 on my 622 already. Usually I am one of the last to get an update.

#19 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 19,419 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 15 July 2010 - 09:56 AM

Looking at the most recent information that P Smith offered yesterday in post #14, it would appear that pretty much all ViP622s and ViP722s should be updated/updating now.

My ViP622 wasn't in the first post, but it did appear in the subsequent regex (REGular EXpression).

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#20 OFFLINE   bnborg

bnborg

    Icon

  • Registered
  • 616 posts
Joined: Jun 03, 2005

Posted 15 July 2010 - 02:21 PM

Looking at the most recent information that P Smith offered yesterday in post #14, it would appear that pretty much all ViP622s and ViP722s should be updated/updating now.

My ViP622 wasn't in the first post, but it did appear in the subsequent regex (REGular EXpression).


My 722 does not have it yet, still at L627. :confused:
Dish Network VIP722k - Gold 250 + HD/Platinum
110,119, and 129 on Dish 1000.2
Dynex (BestBuy) 42" HDTV, Onkyo TX-SR303 Receiver




Protected By... spam firewall...And...