Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Does Esata Force a Reformat


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 OFFLINE   chefwong

chefwong

    Legend

  • Registered
  • 241 posts
Joined: Jan 25, 2008

Posted 23 July 2010 - 06:10 PM

I have a HR21 with a bad hard drive. If I plug in a hard drive via esata, will the firmware format the drive via Esata or I'm still SOL and will need to get a replacement.....

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Manctech

Manctech

    Icon

  • Registered
  • 542 posts
Joined: Jul 05, 2010

Posted 23 July 2010 - 06:17 PM

Yes. It formats the internal and sets up the external for use. Or so I was told.

TWC Technician (Huntersville, Cornelius, Davidson Area)


#3 OFFLINE   jdspencer

jdspencer

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,542 posts
Joined: Nov 07, 2003

Posted 23 July 2010 - 06:49 PM

I don't think it formats the internal drive. Just formats the external for first time use. Otherwise, you wouldn't be able to disconnect the external and be able to view the shows recorded on the internal.

Which does the OP no good if he has a bad internal drive, other than get the DVR operational.
DirecTV since '96, Waivers for ABC, CBS, NBC, & Fox, HR23-700 & HR24-500/AM21, using ethernet based MRV.

#4 OFFLINE   jgriffin104

jgriffin104

    Mentor

  • Registered
  • 38 posts
Joined: Sep 21, 2006

Posted 23 July 2010 - 07:14 PM

A quick fix if you want to keep the unit is replace the hard drive with the drive in the ESATA enclosure.

#5 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,371 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 23 July 2010 - 07:18 PM

A quick fix if you want to keep the unit is replace the hard drive with the drive in the ESATA enclosure.


+1
HR20-700(2.0TB)>Sony XBR-55HX929
HR20-700>Sony KDL40V2500
OTA RS outdoor ant
Hardwire networked to Cysco Router 6.0 AT&T DSL
MRV enabled
R15-500>Samsung LNT2342H
DirecTV customer since 1997

#6 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 19,412 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 24 July 2010 - 10:14 AM

I have a HR21 with a bad hard drive. If I plug in a hard drive via esata, will the firmware format the drive via Esata or I'm still SOL and will need to get a replacement.....


What do you mean by "bad hard drive"?

Rich




spam firewall