Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

3D TV .. What doesn't work (Hardware)


  • Please log in to reply
316 replies to this topic

#261 OFFLINE   skylab

skylab

    Legend

  • Registered
  • 117 posts
Joined: Dec 05, 2007

Posted 02 September 2011 - 02:03 PM

I'm not sure I have a hardware issues or not. I just got a 3D TV a couple of weeks ago. The first real show I watched in 3D was last night's Badger UNLV game on ESPN. For me, the sound was out of sync the entire game. Did anyone else happen to watch? Just wondering if it was an ESPN problem or a ME problem.

I have a WD-82738 Mits direct HDMI attached to an H21. I have coax digital sound from the Mits to a Pioneer Elite receiver (sorry, don't remember the model number). I have not seen any other sound sync issues other than ESPN 3D. However, I've not watched enough 3D channels to know if I might be having the issues on all 3D channels.



I had this same sync problem as well last night. Edit: My receiver takes the audio directly from the DirecTV box via coax.

Edited by skylab, 02 September 2011 - 02:12 PM.


...Ads Help To Support This SIte...

#262 ONLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,065 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 02 September 2011 - 02:29 PM

So this espn 3D fix to change from the unrequired 720p SbS to 1080i, we're talking about seeing actual programming and not just the D logo?

Not that it matters that much to me as I'd already replaced my VSX-1020 with a Denon receiver. Guess I'd have the flexibility to switch it back in.

I wonder what they were thinking in the first place outputting an optional format.

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup 

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#263 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,084 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 02 September 2011 - 02:32 PM

So this espn 3D fix to change from the unrequired 720p SbS to 1080i, we're talking about seeing actual programming and not just the D logo?


ESPN 3D went to be carried 24x7 a few weeks ago, but a lot of the programming is repeats. Check http://espn.go.com/3d/schedule.html for when there is live programming.

See post My Setup for configuration info.


#264 OFFLINE   I WANT MORE

I WANT MORE

    CowboySooner

  • Registered
  • 1,168 posts
  • LocationNorthern plains
Joined: Oct 03, 2006

Posted 02 September 2011 - 02:52 PM

SR did ask us to have a little faith. I hope you didn't rip it apart too much. :grin: Its nice to have all my devices going through my Pioneer 1020. That ESPN 720pSBS was the only quirk I ever experienced doing it that way.

I sure hope the industry retires that format!


I know but after shelling out a lot of $$$$ for the system I couldn't justify waiting for a fix so I did the route directly to tv fix. I'll just have to get in there and run it through the AVR again. It is a good thing.
Perhaps I Misremembered.

#265 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,495 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 02 September 2011 - 03:04 PM

Still can't get 3D on my Mits w/adapter. Worked fine a few months ago, but now, whenever I tune to a 3D station the audio is there, but just a black picture. HR21 to Mits adapter to display with audio from HR21 to Pio 1020 via optical.

3D works fine out of the Blu Ray player.

Been like this for over a month. Might be an issue with the converter/adapter, but don't have a spare one handy to check.

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000

#266 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,566 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 02 September 2011 - 03:36 PM

So this espn 3D fix to change from the unrequired 720p SbS to 1080i, we're talking about seeing actual programming and not just the D logo?

Not that it matters that much to me as I'd already replaced my VSX-1020 with a Denon receiver. Guess I'd have the flexibility to switch it back in.

I wonder what they were thinking in the first place outputting an optional format.


There's no more dead-air logos. Its full time now and it will work through your VSX-1020. SatRacer was kind enough to elude that the fix was underway about 6 weeks or so ago. He wasn't in a position to tell us for sure, since I guess things could change. To me, it also sounded like ESPN 3D had a role in the 720p broadcasting issue.

Kudo's to DirecTV to providing the fix, when Pioneer wouldn't even entertain the issue and just wanted us to buy their 2011 model. Kudos to SatRacer for letting us know to have faith, instead of re-wiring or replacing our AVR systems.

I wonder if those who were watching content 720p notice an improvement now that its 1080i?

#267 ONLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,065 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 02 September 2011 - 04:09 PM

Thanks for the info. Now the old VSX-1020 is much more usable.

I wonder just when did they make the change and how?

I'll for sure be watching Arizona @ OK State next Thursday in 3D. :)

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup 

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#268 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,566 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 02 September 2011 - 04:32 PM

Thanks for the info. Now the old VSX-1020 is much more usable.

I wonder just when did they make the change and how?

I'll for sure be watching Arizona @ OK State next Thursday in 3D. :)


As for when, I THINK today.
As for how, ESPN 3D (and DTV) are now sending their signal in 1080i instead of the 720p/SBS that was giving our VSX-1020s problems.

#269 OFFLINE   spartanstew

spartanstew

    Dry as a bone

  • Registered
  • 12,495 posts
  • LocationWylie, Texas
Joined: Nov 16, 2005

Posted 02 September 2011 - 04:59 PM

Still can't get 3D on my Mits w/adapter. Worked fine a few months ago, but now, whenever I tune to a 3D station the audio is there, but just a black picture. HR21 to Mits adapter to display with audio from HR21 to Pio 1020 via optical.

3D works fine out of the Blu Ray player.

Been like this for over a month. Might be an issue with the converter/adapter, but don't have a spare one handy to check.


Duh.

It had been so long that I had forgotten I had a dedicated activity button on my Harmony for 3D.

What I was attempting to do was watch 3D via the adapter but using the TV input that's connected to the A/V Receiver.

Working good now.

I'm sure Directv can't wait to get their hands on your unit.

 
Directv customer since 2000

#270 ONLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • DBSTalk Club
  • 4,065 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 02 September 2011 - 05:37 PM

As for when, I THINK today.
As for how, ESPN 3D (and DTV) are now sending their signal in 1080i instead of the 720p/SBS that was giving our VSX-1020s problems.

Don't you need to update your setup?

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup 

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#271 OFFLINE   HiDefRev

HiDefRev

    Cool Member

  • Registered
  • 24 posts
  • LocationWaycross, GA
Joined: Jan 15, 2007

Posted 03 September 2011 - 12:11 PM

OK, I rearranged my system this morning, and ESPN 3D is most definitely coming through my Onkyo with no problems !! YIPPEE !! . BUT - the 3D PPV channel is still stating that my 1080p Panny plasma cannot do 1080p/24 ( Give me a break !! ). So when is D* going to fix THAT problem ????? Until they do, I'll continue to order my 3D PPV movies from HULU where they're $1 cheaper than D* anyway !! . WAKE UP, Directv !!! . :rant:

THEATER ROOM
Samsung PN69F55000 60" 3D Plasma HDTV, Samsung BD-F5900 3D Blu-ray Player, DirecTv HR44 Genie System, Onkyo TX-NR626 7.2  3D AV Receiver, BIC DV84 Front Tower Speakers, BIC DV62si Side and Surround Speakers, BIC DV62CLR-S Center Channel Speaker, BIC RtR EV1200 Subwoofers x2, Monoprice Cables


#272 OFFLINE   jmpfaff

jmpfaff

    AllStar

  • Registered
  • 56 posts
Joined: Dec 12, 2004

Posted 04 September 2011 - 10:27 AM

Is it possible that the signal on ESPN3D is now 1080i? I see boxing (2:25 pm ET) through my Pioneer VSX-1020 and my TV is saying its in 1080i, not the problematic 720pSBS.


Does anyone know if ESPN is actually originating the signal in 1080i vs DirecTV converting it to 1080i?

I saw some stuff a couple of months ago about ESPN buying equipment such that they could provide source material in 1080p...so I'm wondering if they might be changing their main channels up to a 1080 variant in the near future.

#273 OFFLINE   itzme

itzme

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,566 posts
Joined: Jan 17, 2008

Posted 04 September 2011 - 12:53 PM

I believe the signal is being sent to DTV as 1080 now. On a related note, does anyone actually notice the higher res?

#274 OFFLINE   mcl77

mcl77

    AllStar

  • Registered
  • 105 posts
Joined: Nov 25, 2008

Posted 07 September 2011 - 07:11 AM

just got a panasonic 3d plasma with 2 free glasses.
running that with hdmi to my hd dvr.

Must say the 3d looks amazing.
The tv came with a pair of free glasses and was only 999. No brainer for me.

Just had to run the software update on the tv in order for the 3d channel to come in.

#275 OFFLINE   Raddle

Raddle

    Cool Member

  • Registered
  • 12 posts
Joined: Feb 02, 2011

Posted 07 September 2011 - 09:08 AM

Here on the west coast ESPN 3D has been missing for a couple weeks. It is still missing this morning. Does anyone on the west coast have ESPN 3D?

#276 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,084 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 07 September 2011 - 09:12 AM

Here on the west coast ESPN 3D has been missing for a couple weeks. It is still missing this morning. Does anyone on the west coast have ESPN 3D?


Since east and west coast all use the same satellite have you tried to reboot the receiver to see if it comes back in the guide? ALso check your signal reading on satellite 103(ca) transponder 13 which is where ESPN 3D is located.

See post My Setup for configuration info.


#277 OFFLINE   Raddle

Raddle

    Cool Member

  • Registered
  • 12 posts
Joined: Feb 02, 2011

Posted 07 September 2011 - 10:14 AM

Thanks, RAD. I reset the receiver using the menu reset command but the channel is still missing. The only 3D channels I get are 103 and 104. The signal strength on satellite 103(ca) transponder 13 is 77%.

#278 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,084 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 07 September 2011 - 10:26 AM

Thanks, RAD. I reset the receiver using the menu reset command but the channel is still missing. The only 3D channels I get are 103 and 104. The signal strength on satellite 103(ca) transponder 13 is 77%.

What about ch 107 (3net) you don't see that either? Are you using a Favorites list that doesn't have 106 and 107 in it?

See post My Setup for configuration info.


#279 OFFLINE   Raddle

Raddle

    Cool Member

  • Registered
  • 12 posts
Joined: Feb 02, 2011

Posted 07 September 2011 - 11:34 AM

Well, it's possible though I don't think I made any changes before channels 105 - 107 disappeared two weeks ago. I will check when I get home.

I went to the online guide at the DirecTV web site. I can see the other channels there. I scheduled a recording of an ESPN 3D show. If I can see that when I get home then I guess I can receive the channel one way or another.

#280 OFFLINE   RAD

RAD

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 16,084 posts
  • LocationDripping Springs, TX
Joined: Aug 05, 2002

Posted 07 September 2011 - 11:44 AM

You can also try going to the My Equipment section on the DIRECTV web site, click on the Reauthorized My Receiver tab and select the STB that's having the problem.

As for the favorites list, sometimes channels that you have in the list might drop off, especially after any software updates done to the receiver.

See post My Setup for configuration info.





Protected By... spam firewall...And...