Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

HR-24/TV Remote Code problem


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   Parsonsbri

Parsonsbri

    Cool Member

  • Registered
  • 11 posts
Joined: Oct 26, 2006

Posted 08 August 2010 - 10:16 AM

I am totally perplexed. I have an HR24 in a room with a Norcent LT3222 television. When I use the on screen menu set up the remote code for the TV, a screen comes up and asks you to press vol+ to check if it works. When I do this, the volume works. Then I press "it worked" to go back to normal operation. When I do so, the remote no longer controls volume. I have tried moving the switch on the top to TV, but still nothing.
The remote is the RC-65RX.

I would appreciate any feedback.

Thanks.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   WestDC

WestDC

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,475 posts
Joined: Feb 09, 2008

Posted 08 August 2010 - 10:43 AM

Try this:

Move the switch to TV

press mute, select untill the green lite winks twinks twice under the TV switch

press 991,1 ponit the remote at the TV -press the channel up button untill the TV turns off

Press select then press mute select again then type in 960 for the tv inpiut option.

press the power button and the tv should turn on.
"Let's Have Some Fun!"

#3 OFFLINE   Edmund

Edmund

    Remote Master

  • DBSTalk Club
  • 1,749 posts
  • LocationSouthern Ca
Joined: Apr 17, 2003

Posted 08 August 2010 - 10:54 AM

Memorize the code that worked, turn off the receiver and program the remote directly:

1. tv
2. press and hold MUTE & SELECT, wait for two blinks, release
3. enter tv code

If the volume still does work, try the following:

1. tv
2. press and hold MUTE & SELECT, wait for two blinks, release
3. enter 9 9 3
4. press SELECT

if still doesn't work, this next:

1. tv
2. press and hold MUTE & SELECT, wait for two blinks, release
3. enter 9 6 3
4. press CH UP
aka Tivoburkee

#4 OFFLINE   Parsonsbri

Parsonsbri

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 11 posts
Joined: Oct 26, 2006

Posted 09 August 2010 - 07:04 AM

here's the thing. The new HR 24 does not tell you what the code is. It just shows up as the model number for the TV. It does it automatically.

#5 OFFLINE   TheRatPatrol

TheRatPatrol

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 6,665 posts
  • LocationPhoenix, AZ
Joined: Oct 01, 2003

Posted 09 August 2010 - 07:35 AM

Try codes 11591, 11365, 11589, 11590, 10824, 11089

#6 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 17,840 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 09 August 2010 - 07:43 AM

The new HR 24 does not tell you what the code is. It just shows up as the model number for the TV. It does it automatically.

This is almost certainly why Edmund recommended turning off the receiver when programming the remote.

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#7 OFFLINE   Edmund

Edmund

    Remote Master

  • DBSTalk Club
  • 1,749 posts
  • LocationSouthern Ca
Joined: Apr 17, 2003

Posted 09 August 2010 - 10:08 AM

Try codes 11591, 11365, 11589, 11590, 10824, 11089


add 10748 to the list.
aka Tivoburkee




spam firewall