Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV2PC v7028 - Issues & Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
220 replies to this topic

#201 OFFLINE   rahchgo

rahchgo

    Godfather

  • Registered
  • 295 posts
  • LocationChicago, IL
Joined: Feb 02, 2007

Posted 25 May 2011 - 05:34 PM

Just got my first new laptop since 2004. So, I tried DIRECTV2PC. I even found my old key but I had to get a new one for the new OS. (Windows 7 64bit Professional) I had no problems installing, but my graphics card is the Intel HD Graphics 3000. I can play SD content, but HD content plays audio but shows no video, just a green window with no error messages.

Hoping that this new Intel HD Graphics Family is supported in future. Disappointed.
Rich - Chicago, IL (Tri-Taylor neighborhood) HR44-500

...Ads Help To Support This SIte...

#202 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 25 May 2011 - 05:39 PM

Just got my first new laptop since 2004. So, I tried DIRECTV2PC. I even found my old key but I had to get a new one for the new OS. (Windows 7 64bit Professional) I had no problems installing, but my graphics card is the Intel HD Graphics 3000. I can play SD content, but HD content plays audio but shows no video, just a green window with no error messages.

Hoping that this new Intel HD Graphics Family is supported in future. Disappointed.

As seems to be too common, laptops don't use the best video chips.
Seems like the Intel® GMA X4500HD should have been used.
http://www.intel.com...45-overview.htm
A.K.A VOS

#203 OFFLINE   edenkers

edenkers

    Mentor

  • Registered
  • 32 posts
Joined: Dec 17, 2007

Posted 08 June 2011 - 11:59 AM

Just got my first new laptop since 2004. So, I tried DIRECTV2PC. I even found my old key but I had to get a new one for the new OS. (Windows 7 64bit Professional) I had no problems installing, but my graphics card is the Intel HD Graphics 3000. I can play SD content, but HD content plays audio but shows no video, just a green window with no error messages.

Hoping that this new Intel HD Graphics Family is supported in future. Disappointed.


I find that to be odd that the newer laptops can't playback video. I have an older Acer laptop (about 2 years old) and it has an Intel GM45 Express chipset and it plays both SD and HD content fine. It has the Intel Core 2 Duo T6400 processor and 4 GB RAM and Intel WiFi Link (wireless-N).

Just curious, does your laptop have one of those i3 or i5 processors?

#204 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 08 June 2011 - 12:30 PM

I find that to be odd that the newer laptops can't playback video. I have an older Acer laptop (about 2 years old) and it has an Intel GM45 Express chipset and it plays both SD and HD content fine. It has the Intel Core 2 Duo T6400 processor and 4 GB RAM and Intel WiFi Link (wireless-N).

Just curious, does your laptop have one of those i3 or i5 processors?

It's not the processor [CPU] but the GPU that is the problem.
Your GM45 Express chipset is why yours works and the Intel Graphics 3000 doesn't.
A.K.A VOS

#205 OFFLINE   dxtarl

dxtarl

    New Member

  • Registered
  • 1 posts
Joined: Jun 09, 2011

Posted 09 June 2011 - 06:01 PM

As stated above my pc frezzes when starting playback of anything on my reciver any advise would be greatly apperciated.

Here is the saved log from playback advisor

Check Item PC Playback Ready? Info
CPU : AMD Athlon™ 64 Processor 3000+ Unknown More Info
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = AMD Athlon™ 64 Processor 3000+
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 2010
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 15, dwLibModel=12, dwLibStepping=2
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 1, dwLibNumCorePerPackage=1, dwLibNumLogicalPerCore=1
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 1, dwLibTotalLogicals=1
__dwItemID=1006__ : szWMIName=AMD Athlon™ 64 Processor 3000+
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=AuthenticAMD
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=2009
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=0
__dwItemID=1010__ : szGuess=Athlon 64
GPU (Hardware acceleration) : NVIDIA GeForce 8400 GS Yes
System Memory : 1280 MB Yes
Operating System : Windows 7 Yes
Graphics Card : NVIDIA GeForce 8400 GS Yes
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: NVIDIA
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: GeForce 8400 GS
Screen Capture Protection : Yes Yes
__dwItemID=1304__ : NVAPI RGBOverlay=Yes
__dwItemID=1305__ : GPUDetectPass Yes
Graphics card video memory : 512 MB
Graphics Card Driver : 8.17.12.7533 Yes
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=8.17.12.7533
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
Video Connection Type : Analog Yes
Network Adapter : ETHERNET: NVIDIA nForce Networking Controller Yes
Program version : 1.0.0.1525
System language : 0409 ENU English English
Time : Thu Jun 09 19:50:41 2011
Computer : Desktop
System Name : DAVID-PC

#206 OFFLINE   rahchgo

rahchgo

    Godfather

  • Registered
  • 295 posts
  • LocationChicago, IL
Joined: Feb 02, 2007

Posted 09 June 2011 - 09:02 PM

Seems to me that a video chip that can handle HBO2Go and Netflix should work with DirecTV2PC. Is the software too demanding of the chip or is there a technical weakness is the non-supported chips?
Rich - Chicago, IL (Tri-Taylor neighborhood) HR44-500

#207 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 09 June 2011 - 09:12 PM

Seems to me that a video chip that can handle HBO2Go and Netflix should work with DirecTV2PC. Is the software too demanding of the chip or is there a technical weakness is the non-supported chips?

Unlike HBO2GO & Netflix, DirecTV2PC is streaming at full bandwidth/bit-rates, so there is more decoding needed in the video chip.
A.K.A VOS

#208 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 423 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 13 June 2011 - 09:33 AM

Just got my first new laptop since 2004. So, I tried DIRECTV2PC. I even found my old key but I had to get a new one for the new OS. (Windows 7 64bit Professional) I had no problems installing, but my graphics card is the Intel HD Graphics 3000. I can play SD content, but HD content plays audio but shows no video, just a green window with no error messages.

Hoping that this new Intel HD Graphics Family is supported in future. Disappointed.


Try updating your drivers, maybe that could make a difference. Does the DirecTV2PC compatibility test pass or fail? If you just got a new lap top that seems inadequate already, I would probably just return it and get a slightly better model.

#209 OFFLINE   rahchgo

rahchgo

    Godfather

  • Registered
  • 295 posts
  • LocationChicago, IL
Joined: Feb 02, 2007

Posted 15 June 2011 - 05:51 PM

I have the current driver for my Intel HD Graphics 3000. It's interesting to note that Cyberlink (DIRECTV2PC developer) is actively bragging about its support for Intel HD Graphics in the news archive on their website. Perhaps D* isn't paying them enough to support it. Here's my report from the advisor:

DIRECTV2PC Playback AdvisorCheck ItemPC Playback Ready?Info
CPU : Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHzUnknownMore Info
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = Intel® Core™ i5-2520M CPU @
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 2494
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 6, dwLibModel=42, dwLibStepping=7
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 4, dwLibNumCorePerPackage=8,
dwLibNumLogicalPerCore=0
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 8, dwLibTotalLogicals=16
__dwItemID=1006__ : szWMIName=Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=GenuineIntel
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=2501
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=1
__dwItemID=1010__ : szGuess=
GPU (Hardware acceleration) : Intel® HD Graphics FamilyYes
System Memory : 3968 MBYes
Operating System : Windows 7 Service Pack 1Yes
Graphics Card : Intel® HD Graphics FamilyUnknownMore Info
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: Intel Corporation
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: Intel® HD Graphics Family
Screen Capture Protection : NoNoMore Info
__dwItemID=1304__ : IntelNewSCD=No
__dwItemID=1304__ : IntelOldSCD=No
__dwItemID=1305__ : GPUDetectPassUnknown
Graphics card video memory : 1840 MB
Graphics Card Driver : 8.15.10.2321NoMore Info
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=8.15.10.2321
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
Video Connection Type : Internal connectionYes
Network Adapter : IEEE80211: Microsoft Virtual WiFi Miniport
AdapterUpgrade RecommendedMore Info
Network Adapter : IEEE80211: 1x1 11b/g/n Wireless LAN PCI Express Half
Mini Card AdapterUpgrade RecommendedMore Info
Network Adapter : ETHERNET: Realtek PCIe GBE Family ControllerYes
Program version : 1.0.0.1525
System language : 0409 ENU English English
Time : Wed Jun 15 17:42:38 2011
Computer : Notebook
System Name : THINKPAD
Rich - Chicago, IL (Tri-Taylor neighborhood) HR44-500

#210 OFFLINE   ejjames

ejjames

    Icon

  • Registered
  • 896 posts
Joined: Oct 02, 2006

Posted 16 June 2011 - 03:14 AM

I have the current driver for my Intel HD Graphics 3000. It's interesting to note that Cyberlink (DIRECTV2PC developer) is actively bragging about its support for Intel HD Graphics in the news archive on their website. Perhaps D* isn't paying them enough to support it. Here's my report from the advisor:

DIRECTV2PC Playback AdvisorCheck ItemPC Playback Ready?Info
CPU : Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHzUnknownMore Info
__dwItemID=1001__ : szLibCPUName = Intel® Core™ i5-2520M CPU @
__dwItemID=1002__ : dwLibClockRate = 2494
__dwItemID=1003__ : dwLibFamily = 6, dwLibModel=42, dwLibStepping=7
__dwItemID=1004__ : dwLibNumPhysicalProc = 4, dwLibNumCorePerPackage=8,
dwLibNumLogicalPerCore=0
__dwItemID=1005__ : dwLibCorePerPackage = 8, dwLibTotalLogicals=16
__dwItemID=1006__ : szWMIName=Intel® Core™ i5-2520M CPU @ 2.50GHz
__dwItemID=1007__ : szWMIManufacturer=GenuineIntel
__dwItemID=1008__ : dwWMIMaxClockSpeed=2501
__dwItemID=1009__ : bBatteryExist=1
__dwItemID=1010__ : szGuess=
GPU (Hardware acceleration) : Intel® HD Graphics FamilyYes
System Memory : 3968 MBYes
Operating System : Windows 7 Service Pack 1Yes
Graphics Card : Intel® HD Graphics FamilyUnknownMore Info
__dwItemID=1301__ : Adapter Compatibility: Intel Corporation
__dwItemID=1302__ : VideoProcessor: Intel® HD Graphics Family
Screen Capture Protection : NoNoMore Info
__dwItemID=1304__ : IntelNewSCD=No
__dwItemID=1304__ : IntelOldSCD=No
__dwItemID=1305__ : GPUDetectPassUnknown
Graphics card video memory : 1840 MB
Graphics Card Driver : 8.15.10.2321NoMore Info
__dwItemID=1501__ : 2D Driver=8.15.10.2321
__dwItemID=1502__ : COPP=Yes
__dwItemID=1504__ : DEVICE=N/A
Video Connection Type : Internal connectionYes
Network Adapter : IEEE80211: Microsoft Virtual WiFi Miniport
AdapterUpgrade RecommendedMore Info
Network Adapter : IEEE80211: 1x1 11b/g/n Wireless LAN PCI Express Half
Mini Card AdapterUpgrade RecommendedMore Info
Network Adapter : ETHERNET: Realtek PCIe GBE Family ControllerYes
Program version : 1.0.0.1525
System language : 0409 ENU English English
Time : Wed Jun 15 17:42:38 2011
Computer : Notebook
System Name : THINKPAD


In my experience while shopping for a new desktop or laptop, it's sets off my internal warning system when I see "intel integrated graphics". I made sure that the new desktop I bought a few weeks auho had a dedicated video card.
Former USSB uplink operator.

USSB from '95 to '99

DirecTv since '95

#211 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 423 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 20 June 2011 - 08:12 AM

When my receiver is downloading video on demand, I am unable to use directv2 pc on on my home computer. When the downloading is over, it goes back to normal and I can watch the dvr content on my pc.

Is this normal? any solutions to this?

And is it true that there are not going to be any updated versions of DTV2PC?

#212 OFFLINE   dennisj00

dennisj00

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 8,184 posts
  • LocationLake Norman, NC
Joined: Sep 27, 2007

Posted 22 June 2011 - 05:03 PM

No, you should be able to download VOD and watch a Directv2PC episode with no problem.

Give us a little more details about your network.

And there doesn't seem to be a future for Directv2pc upgrades.

Spending to stimulate the economy as fast as the credit cards will allow!

My Setup / Weather at Lake Norman!/ Boathouse BEES
DLB, MRV, nomad, HDGUI are HERE! . . . We're DONE!


#213 OFFLINE   thebigeazy

thebigeazy

    Cool Member

  • DBSTalk Club
  • 48 posts
  • LocationSouth Louisiana
Joined: May 12, 2006

Posted 26 June 2011 - 12:53 PM

I have run the Directv2PC advisor and it tells me that my CPU is slow and my graphics card doesn't have enough memory. Where can download Directv2PC to see if it can works on my computer before I opt for a new graphics board or buying a new computer?

The DirecTV site will not allow me to get past the download advisor screen.:confused:

Thanks

#214 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 26 June 2011 - 01:18 PM

I have run the Directv2PC advisor and it tells me that my CPU is slow and my graphics card doesn't have enough memory. Where can download Directv2PC to see if it can works on my computer before I opt for a new graphics board or buying a new computer?

The DirecTV site will not allow me to get past the download advisor screen.:confused:

Thanks

There are two places/ways:

  • use the link in the first post of this thread
  • cancel the advisor download on the DirecTV site and fill in the name and email info.

A.K.A VOS

#215 OFFLINE   gio12

gio12

    Icon

  • Registered
  • 836 posts
Joined: Jul 31, 2006

Posted 26 June 2011 - 02:20 PM

No matter what version i run, I get the too many streams open error. Any ideas? I am Using Win7 on a iMac with parallels.

#216 OFFLINE   thebigeazy

thebigeazy

    Cool Member

  • DBSTalk Club
  • 48 posts
  • LocationSouth Louisiana
Joined: May 12, 2006

Posted 27 June 2011 - 08:38 AM

Thanks, I did as you suggested and I can see the Directv menu. It runs, but I have audio and no video. Could this be from the slow video card or am I missing something?

The receiver is hard-wired into my router. I'm running Win7.

#217 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 27 June 2011 - 09:03 AM

Thanks, I did as you suggested and I can see the Directv menu. It runs, but I have audio and no video. Could this be from the slow video card or am I missing something?

The receiver is hard-wired into my router. I'm running Win7.

from this "I have run the Directv2PC advisor and it tells me that my CPU is slow and my graphics card doesn't have enough memory", the question maybe should be what these are.
A.K.A VOS

#218 OFFLINE   thebigeazy

thebigeazy

    Cool Member

  • DBSTalk Club
  • 48 posts
  • LocationSouth Louisiana
Joined: May 12, 2006

Posted 29 June 2011 - 08:45 AM

from this "I have run the Directv2PC advisor and it tells me that my CPU is slow and my graphics card doesn't have enough memory", the question maybe should be what these are.

Here is the summary.


CPU
Intel Celeron 351
Cores 1
Threads 1
Name Intel Celeron 351
Code Name Prescott
Package Socket 775 LGA
Technology 90nm
Specification Intel® Celeron® CPU 3.20GHz
Family F
Extended Family F
Model 4
Extended Model 4
Stepping 9
Revision G1
Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, Intel 64
Virtualization Unsupported
Hyperthreading Not supported
Bus Speed 130.6 MHz
Rated Bus Speed 522.2 MHz
Stock Core Speed 3200 MHz
Stock Bus Speed 133 MHz
Caches
L1 Data Cache Size 16 KBytes
L1 trace cache 12 Kuops
L2 Unified Cache Size 256 KBytes
Core 0
Core Speed 3115.1 MHz
Multiplier x 24.0
Bus Speed 130.6 MHz
Rated Bus Speed 522.2 MHz
Thread 1
APIC ID 0
-----------------------------------------------------------
RAM
Memory slots
Total memory slots 2
Used memory slots 2
Free memory slots 0
Memory
Type DDR2
Size 2048 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 266.5 MHz
CAS# Latency (CL) 4 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 4 clocks
RAS# Precharge (tRP) 4 clocks
Cycle Time (tRAS) 12 clocks
Physical Memory
Memory Usage 50 %
Total Physical 1.94 GB
Available Physical 998 MB
Total Virtual 2.00 GB
Available Virtual 1.88 GB
SPD

----------------------------------------------------------
Graphics
Monitor
Name HP S2031 on ATI RADEON XPRESS 200 Series
Current Resolution 1600x900 pixels
Work Resolution 1600x860 pixels
State enabled, primary, output devices support
Monitor Width 1600
Monitor Height 900
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 60 Hz
Device \\.\DISPLAY1\Monitor0
ATI RADEON XPRESS 200 Series
GPU RC410
Device ID 1002-5A61
Subvendor HP (103C)
Current Performance Level Level 1
DirectX Support 9.0
DirectX Shader Model 2.0
OpenGL Support 2.0
Bios Core Clock 300.00
Bios Mem Clock 266.00
Driver atiumdag.dll
Driver version 7.14.10.0503
ROPs 2
Shaders Vertex 2/Pixel 2
Count of performance levels : 1
Level 0

Thanks.

#219 OFFLINE   CCarncross

CCarncross

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 7,058 posts
  • LocationJackson
Joined: Jul 19, 2005

Posted 29 June 2011 - 09:00 AM

Based on that, the message you get is correct, it is not enough to run it. Is that a laptop?

#220 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,638 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 29 June 2011 - 09:15 AM

Here is the summary.


CPU
Intel Celeron 351

Intel® Celeron® CPU 3.20GHz
Hyperthreading Not supported

Memory
Type DDR2
Size 2048 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 266.5 MHz

Graphics

ATI RADEON XPRESS 200 Series
GPU RC410
Device ID 1002-5A61
Subvendor HP (103C)
Driver atiumdag.dll
Driver version 7.14.10.0503

Thanks.

I'm not sure about your CPU. I've used a similar Pentium, but the Celeron doesn't have the same performance. So :shrug:
You haven't listed your graphics memory.
My guess is you have one of these:
http://www.google.co...ved=0CGUQ8wIwAA

Now if I was trying to get this to work, I might go to a local store that has video cards and a good return policy and try a card.
I think any one of these would work if the CPU isn't the problem:
http://www.newegg.co...h=1&srchInDesc=
A.K.A VOS




spam firewall