Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV2PC v7028 - Issues & Discussion


  • This topic is locked This topic is locked
220 replies to this topic

#26 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,608 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 14 January 2011 - 07:12 PM

Facing lots of issues here.
Had to manually uninstall older version 5717, it wouldn't do it automatically.

After uninstalling, installed new version OK.
It takes 3+ minutes to check for updates and looking at the modem, its doing nothing for about the first 2 minutes of it. Its not pinging the internet.
After installing it, it accepted by 2008 key ok and then downloaded additional drivers.

Then had to relaunch it and put the key in again and it was OK. Checking for updates over 3 minutes.

Found my receivers but won't play anything.
Gives me the message "The video content stopped playing because because your monitor or driver does not support the playback of the protected content......."

Exited the application and got a pop up that my Display was reset to Win7 Basic Drivers.
Haven't yet rebooted to try again so I could log all of this.

PC is running Win7 64 Bit Home Edition
Quad 4 Intel 2.4Ghz, 4GB memory.

PS: After having WHDVR for so long, the Directv2PC GUI interfaces that were an annoyance before are much more of an annoyance now. Like not seeing a Unified playlist. Suggest Directv not only worry about IE9 but put some efforts into this application to be similar to the home expierience.

Edited by NR4P, 14 January 2011 - 07:14 PM.
Corrected old version nbr


...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   loudo

loudo

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,590 posts
  • LocationCentral Maine
Joined: Mar 24, 2005

Posted 14 January 2011 - 07:41 PM

Downloaded and installed it using my previous key. Working fine and finding both of my receivers.
H44-200 - Samsung 1080p 46" LED - HDMI
C41-100 - Samsunbg 32" LED - HDMI
C41-100 - Mitsubishi 1080p 57" DLP - HDMI - Pioneer Home Theater Sound

LG 20 LCD" & Viewsonic 17" HDTV LCD - Component via Cat 6 baluns from HR44-200
Slimline w/ SWM3 LNB. OTA master antenna system to all sets.

#28 OFFLINE   VLaslow

VLaslow

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,287 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 14 January 2011 - 08:38 PM

The new version uninstalled the old one and installed the new one with no issues. Odd, however, that it seemed to install codecs twice. It is working fine on my desktop.

#29 OFFLINE   The Merg

The Merg

    1*

  • DBSTalk Club
  • 10,282 posts
  • LocationNorthern VA
Joined: Jun 24, 2007

Posted 14 January 2011 - 09:03 PM

Improved/Updated

  • IE9 Activation


Woohoo!

Will give it a try after this weekend.

- Merg

Today's problems don't worry me, I haven't solved yesterday's yet.

SlimLine-3 Dish w/ SWM16 (HD Service / WHDVR) / Full Setup
HR34-700 / Panasonic TC-P50G25 HDTV / HDMI / Networked - DECA / Family Room
HR44-700 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom

HR24-100 / Samsung HCM5525W HDTV / Component / Networked - DECA / Bedroom


#30 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 14 January 2011 - 09:25 PM

All good now. It came down to a router issue.
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#31 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,608 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 14 January 2011 - 09:39 PM

Rebooted my PC.
Still getting this when I try to play any content: "The video content stopped playing because because your monitor or driver does not support the playback of the protected content......."

Video Driver Card is ATI2900XT with DVI Connection to Dell 22" monitor.

All worked under version 5717.

#32 OFFLINE   waynebtx

waynebtx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,477 posts
  • LocationKingsville,Texas
Joined: Dec 24, 2006

Posted 14 January 2011 - 10:20 PM

The new version uninstalled the old one and installed the new one with no issues. Odd, however, that it seemed to install codecs twice. It is working fine on my desktop.


Seemed to do the same thing on mine but plays back great.

Wayne

Slimline dish SWIM16
Sharp LC-60E78UN
HR34-700/AM21 w/ Harmony 880.
1 C31-700

HR44-700

HR24-100

2 H25-100

Denon AVR-X2000

All Wired Networked
Xbox 360

Xboxone

IMAC 21.5

50 meg internet speed
retired USN , retired Boeing, retired L3COM, just plain tired


#33 OFFLINE   ejjames

ejjames

    Icon

  • Registered
  • 896 posts
Joined: Oct 02, 2006

Posted 14 January 2011 - 11:13 PM

I don't use IE9, so what does this version do?
Former USSB uplink operator.

USSB from '95 to '99

DirecTv since '95

#34 OFFLINE   ersmith

ersmith

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: Dec 16, 2006

Posted 15 January 2011 - 10:44 AM

All good now. It came down to a router issue.

barryb - What was the router issue? I'm having the same problem.

#35 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,158 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 15 January 2011 - 11:40 AM

barryb - What was the router issue? I'm having the same problem.

In Barry's case, it needed to be connected. :lol:
A.K.A VOS

#36 OFFLINE   ub1934

ub1934

    Icon

  • Registered
  • 518 posts
  • LocationUpState NY
Joined: Dec 30, 2005

Posted 15 January 2011 - 12:31 PM

Rebooted my PC.
Still getting this when I try to play any content: "The video content stopped playing because because your monitor or driver does not support the playback of the protected content......."

Video Driver Card is ATI2900XT with DVI Connection to Dell 22" monitor.

All worked under version 5717.


Same thing for me , it used to play back ok NCIS , CSI ,ect. but now can not even play back HDN color test bars .:mad:

#37 OFFLINE   SParker

SParker

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,559 posts
Joined: Apr 27, 2002

Posted 15 January 2011 - 03:01 PM

The last version of this always seemed to crash my network on the PC while playing. Now it seems to work fine while playing.

#38 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 473 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 15 January 2011 - 09:53 PM

I would recommend that people not install this new version of DirecTV2PC unless there is something wrong with your existing set-up. If it ain't broke, don't fix it.

This new version adds nothing and will just cause you frustration if you are already up and working properly.

#39 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 5,608 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 15 January 2011 - 10:06 PM

I would recommend that people not install this new version of DirecTV2PC unless there is something wrong with your existing set-up. If it ain't broke, don't fix it.

This new version adds nothing and will just cause you frustration if you are already up and working properly.


Its OK if you choose not to partipate.

I am happy to answer the request of the Moderator to give this a test run before being released to the general public. If it is frustrating, its not difficult to roll back.

#40 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 473 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 15 January 2011 - 10:20 PM

If people want to act as guinea pigs for an experiment, that is fine. But nowhere does it say that we are testing this software for DTV.

#41 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,158 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 15 January 2011 - 10:51 PM

If people want to act as guinea pigs for an experiment, that is fine. But nowhere does it say that we are testing this software for DTV.

:confused: Who do you think "gave us" this software and why they did?
Like so many things, "we the willing", are "allowed to" see things early and give feedback as to how they work before they go national.

If you don't want to play, fine, but for those that do, don't rain on their parade.
I've tested EVERY VERSION since May '08.
Some are winners and some "not so much".
A.K.A VOS

#42 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 16 January 2011 - 12:09 AM

barryb - What was the router issue? I'm having the same problem.


It was actually fairly easy to resolve.

First I spent a few hours trying to reset my IP addys, then tried some router settings. It would have gone a lot smoother had I of just plugged in the DECA internet dongle the last time I was fiddling around. :rolleyes:
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#43 OFFLINE   ejjames

ejjames

    Icon

  • Registered
  • 896 posts
Joined: Oct 02, 2006

Posted 16 January 2011 - 01:45 AM

My new version worked fine for about a day. Now it loads, gives the proper space free percentage, but says no programs recorded. I've rebooted PC and DVR,and even reinstalled v7028.

I guess I shouldn't have updated. Can I go back to the previous version?
Former USSB uplink operator.

USSB from '95 to '99

DirecTv since '95

#44 OFFLINE   ejjames

ejjames

    Icon

  • Registered
  • 896 posts
Joined: Oct 02, 2006

Posted 16 January 2011 - 02:40 AM

Well, I think I found my problem. While downloading VOD content, no programs showed up in the playlist. As soon as one was finished, and I deleted the pending recording, they returned.

Excuse me if this has been reported before.
Former USSB uplink operator.

USSB from '95 to '99

DirecTv since '95

#45 OFFLINE   Leo_R

Leo_R

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 10, 2011

Posted 16 January 2011 - 11:52 AM

For what it's worth, I cannot activate this version either. There must be some kind of conflict with something on my PC because I've never been able to activate going back to early 2010. I've tried many things and if you wish to read about it you can check my earlier post - http://www.dbstalk.c...ad.php?t=188756

The above post does not show everything that I've tried, but I've been reading various posts here and on DTV forum - http://forums.direct...095&channelID=1 The DTV forum mentions other things I've tried.

#46 OFFLINE   dbs442

dbs442

    New Member

  • Registered
  • 2 posts
Joined: Oct 28, 2009

Posted 16 January 2011 - 02:01 PM

Does anyone think upgrading my 4gb ram to 8 woulkd stop the stuttering? Sorry if this is not the proper place to ask.

#47 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,158 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 16 January 2011 - 02:20 PM

Does anyone think upgrading my 4gb ram to 8 woulkd stop the stuttering? Sorry if this is not the proper place to ask.

No.
Not sure why yours is doing this, but I've run this app on as little as 500 Megs with XP, 1 GB with Vista, and now 4 GB with Win7 64.
A.K.A VOS

#48 OFFLINE   mitchflorida

mitchflorida

    Godfather

  • Registered
  • 473 posts
Joined: May 18, 2009

Posted 17 January 2011 - 09:25 AM

I had stuttering on my playback and it turned out the network card in the receiver was faulty.

#49 OFFLINE   tbolt

tbolt

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
Joined: Aug 22, 2009

Posted 17 January 2011 - 02:00 PM

For what it's worth, I cannot activate this version either. There must be some kind of conflict with something on my PC because I've never been able to activate going back to early 2010. I've tried many things and if you wish to read about it you can check my earlier post - http://www.dbstalk.c...ad.php?t=188756

The above post does not show everything that I've tried, but I've been reading various posts here and on DTV forum - http://forums.direct...095&channelID=1 The DTV forum mentions other things I've tried.


Try this and report back to us:

Right click on the Directv2pc shortcut - Select Run as Administrator.
See if it will activate now

#50 OFFLINE   swaff

swaff

    Hail to the Redskins

  • DBSTalk Club
  • 447 posts
  • LocationCentral Illinois
Joined: Feb 15, 2009

Posted 17 January 2011 - 06:29 PM

I'm getting a message that says "Activation key usage limit reached"

Do I need to get a new key?

I still have the key that I received back in 2009.

Where did I get that is the question?

Thanks

Slimline 3
Living Room - HR44-500 - DECA Connected
Master Bedroom - HR21-200 - DECA Connected

Basement - HR22-100 - DECA Connected

 

My Complete Setup





Protected By... spam firewall...And...