Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

no signal using the slimline sl3 swim lnb


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 01:44 PM

ive installed my slimline au9 sl3 swim light is on at the power inserter but not getting any signal what so ever i can put my old phase 3 lnb and get a 98% signal on the 101 i made sure the reciever was set on swim-r-16 and getting 21v to the swim lnb

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 4,697 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 22 January 2011 - 01:51 PM

ive installed my slimline au9 sl3 swim light is on at the power inserter but not getting any signal what so ever i can put my old phase 3 lnb and get a 98% signal on the 101 i made sure the reciever was set on swim-r-16 and getting 21v to the swim lnb


:welcome_s to dbstalk.

First off, lets ensure you have the right connections at the Power Inserter.
One side goes to the LNB, the other to the receiver/splitters.

Have you verified the connections are correct as marked on the PI?
Have you connected a receiver directly to the other side of the PI with no splitter.
Are you using an HR and connecting to the right SAT jack in the rear?

And finally, did you go back to Satellite Setup on your receiver and select SWM setup?

Edited by NR4P, 22 January 2011 - 01:52 PM.
Just noticed you had R16, ignore HR comment....


#3 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,351 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 22 January 2011 - 01:55 PM

I'm so good for dumb questions, so here's another one:
"You know the PHASE III centers on the 110 SAT, while the AU9 centers on the 101 SAT, Right?
A.K.A VOS

#4 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 02:00 PM

red going to the lnb white to the reciever im using no splitters and im uaing an r-16 reciever connected to the swim port

#5 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,351 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 22 January 2011 - 02:26 PM

Have you seen my "dumb question" above?
A.K.A VOS

#6 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 02:32 PM

yes i know the phase 3 centers off of the 110 but i didnt know on the au9 but i have adjusted the dish off of an hr-24 reciever witch tells me to set to 150-48 and tilt to 105

#7 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,351 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 22 January 2011 - 02:37 PM

yes i know the phase 3 centers off of the 110 but i didnt know on the au9 but i have adjusted the dish off of an hr-24 reciever witch tells me to set to 150-48 and tilt to 105

"OK", so you know to move it about 9 degrees east of your old dish.
You should be able to "wiggle it" around and find a signal.
You may want to check the receiver settings with http://www.dishpointer.com/
A.K.A VOS

#8 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 02:53 PM

ill try a little more adjusting i have it pointed in the direction dishpointer shows on there map im still about 2 degrees off

#9 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,351 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 22 January 2011 - 02:59 PM

ill try a little more adjusting i have it pointed in the direction dishpointer shows on there map im still about 2 degrees off

"Seems like" slow movements right left should get some signal. If not, repeat with a bit more up/down. With the 101, it shouldn't be any harder than your phase III.
A.K.A VOS

#10 OFFLINE   matt

matt

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 4,858 posts
Joined: Jan 11, 2010

Posted 22 January 2011 - 03:22 PM

"Seems like" slow movements right left should get some signal. If not, repeat with a bit more up/down. With the 101, it shouldn't be any harder than your phase III.


Sometimes you have to set the elevation a few degrees lower, slowly sweep the dish from left to right, raise the elevation a little bit, swing back, raise it a little more, swing back, and keep going until you find it.

I had one that was 7 degrees off of what it should have been once. Not sure what happened, maybe something got tweaked or bent a little bit?
Slimline 5 with SWM-16
Wireless DECA
HR34-700!
R22-200 Leased
Owned H25-700 and H24-700 off and packed for the move.

DIRECTV subscriber since Nov. 2009

#11 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 03:52 PM

any chance of a bad lnb ive never had this hard of time

#12 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,351 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 22 January 2011 - 04:37 PM

any chance of a bad lnb ive never had this hard of time

"Any chance?" There always is a chance. The PI might be bad instead. :shrug:
A.K.A VOS

#13 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 22 January 2011 - 04:45 PM

im getting 21v to the lnb the green light is also on to bad there isnt a way to check lnb with out getting another one

#14 OFFLINE   lomavista

lomavista

    Cool Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 13 posts
Joined: Jan 22, 2011

Posted 28 January 2011 - 01:11 PM

recieved new sl3 swm today with in ten min got 93% to 99% signal on all sat with no meter using dishpointer.com




spam firewall