Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Problems with EA Satellite at 77 - Outage 1-30-11 - A Continuing Story


  • Please log in to reply
222 replies to this topic

#1 OFFLINE   whobie

whobie

    Cool Member

  • Registered
  • 14 posts
Joined: Mar 06, 2005

Posted 30 January 2011 - 08:05 AM

Has anyone else awakened to no signal from 77? :mad: Tried the usual troubleshooting.
61.5 and 72 seem to be okay.
Wonder if my 2 month old 1000.4 dish has bit the dust already? Thanks.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   steverichmond

steverichmond

    AllStar

  • Registered
  • 66 posts
Joined: Oct 11, 2007

Posted 30 January 2011 - 08:07 AM

I'm gettig the same thing on all receivers in my house. I call Dish and the automated phone systems said there was an outage in my area. Not sure, just gona wait and see. Good thing I have OTA!
2 722K's
1 211K

#3 OFFLINE   steverichmond

steverichmond

    AllStar

  • Registered
  • 66 posts
Joined: Oct 11, 2007

Posted 30 January 2011 - 08:14 AM

It's back!
2 722K's
1 211K

#4 OFFLINE   ally68

ally68

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: May 10, 2005

Posted 30 January 2011 - 09:22 AM

Same here

#5 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 38,668 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 30 January 2011 - 09:29 AM

It's back!

I wouldn't bet on it.

DISH has been moving channels off of 77 all morning --- to 61.5 and 72.7. They have removed some PPV and test channels from 72.7 to make room. At best guess, there is a major failure.

See the Uplink Activity for more information on the moves. Another batch is about to be posted.

Checking the Menu-6-1-1 Point Dish Screen I'm seeing no signal.

#6 OFFLINE   RobertAEI1281

RobertAEI1281

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jan 30, 2011

Posted 30 January 2011 - 09:30 AM

I just had one of my techs call me and tell me he is still getting no signal from the Dish 77 EA .4 Satellite. We are from Michigan-4K area.

#7 OFFLINE   lparsons21

lparsons21

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,213 posts
  • LocationHerrin, IL
Joined: Mar 04, 2006

Posted 30 January 2011 - 09:36 AM

Yep, it sure looks like a major failure on 77. I've not seen any official (or even unofficial) word from Dish on this. But they are shuffling channels as fast as they can it appears.

Lloyd
Receiver : DirecTV Genie HR44-700, Dish Hopper w/Sling & Super Joey
HDTV : Mitsi WD-73742 73" 3D DLP
Surround: Denon AVR-2113ci 7.1 Setup

 


#8 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 38,668 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 30 January 2011 - 09:40 AM

The last batch of moves included moving some channels to other 77 transponders in Georgia and Louisiana ... I wonder if they are trying to use the Mexican aimed satellite for those transponders?

#9 OFFLINE   Bill R

Bill R

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,498 posts
Joined: Dec 20, 2002

Posted 30 January 2011 - 09:48 AM

I am now seeing some weak signals from the 77 degree satellite on some lower transponders. Most of them are still completely dead.
Bill R

#10 OFFLINE   RobertAEI1281

RobertAEI1281

    New Member

  • Registered
  • 7 posts
Joined: Jan 30, 2011

Posted 30 January 2011 - 09:50 AM

First E-Connect was down nation wide, and now the 77 orbital craps out. :lol:

#11 OFFLINE   steverichmond

steverichmond

    AllStar

  • Registered
  • 66 posts
Joined: Oct 11, 2007

Posted 30 January 2011 - 11:01 AM

Ship sinking? :lol:
2 722K's
1 211K

#12 OFFLINE   ally68

ally68

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: May 10, 2005

Posted 30 January 2011 - 11:07 AM

What if I don't get 72.5 and my chanels are moved there?

#13 OFFLINE   James Long

James Long

    Ready for Uplink!

  • Super Moderators
  • 38,668 posts
Joined: Apr 17, 2003

Posted 30 January 2011 - 11:09 AM

There are more channels left than I expected ...
http://uplink.jamesl...ame/chan77.html

The southern markets could be fed off of the satellite DISH uses for Mexico. But there are some markets missing some of their channels.

#14 OFFLINE   jtiner

jtiner

    Cool Member

  • Registered
  • 15 posts
Joined: Jun 21, 2010

Posted 30 January 2011 - 01:12 PM

I just happened to run a check switch and it reports no 77 at all....
Of course, I never had anything but a slight signal off the outer edge of one or two beams anyway.....

#15 OFFLINE   andrew40

andrew40

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Jan 08, 2011

Posted 30 January 2011 - 01:27 PM

My local channels in HD are missing. Tech support told me a 'couple' of satellites were down but would be back up in a couple of hours...we shall see!

#16 OFFLINE   ally68

ally68

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: May 10, 2005

Posted 30 January 2011 - 03:08 PM

Last message I got was 77 and 61.5 were down no time table for solution

#17 OFFLINE   Bill R

Bill R

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,498 posts
Joined: Dec 20, 2002

Posted 30 January 2011 - 03:28 PM

Last message I got was 77 and 61.5 were down no time table for solution


61.5 isn't down. Some of the transponders on 77 are back up (but much weaker than normal).
Bill R

#18 OFFLINE   dakeeney

dakeeney

    Legend

  • Registered
  • 177 posts
Joined: Aug 29, 2004

Posted 30 January 2011 - 04:06 PM

:D
Checked all channels and all seems well. Did not do sat check.

#19 OFFLINE   ally68

ally68

    AllStar

  • Registered
  • 58 posts
Joined: May 10, 2005

Posted 30 January 2011 - 05:39 PM

Anyone got any news?

#20 OFFLINE   andrew40

andrew40

    Mentor

  • Registered
  • 31 posts
Joined: Jan 08, 2011

Posted 30 January 2011 - 06:32 PM

Anyone got any news?


Nothing new for me...HD locals still gone




spam firewall