Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

Youtube Videos on DIRECTV HD DVR


  • Please log in to reply
383 replies to this topic

#26 OFFLINE   Newshawk

Newshawk

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,427 posts
Joined: Sep 02, 2004

Posted 08 February 2011 - 12:20 PM

This should be enabled for everyone at this point. Verify that your DVR is connected to the Internet. Press & Hold {INFO}, then choose "More Info" and scroll down. It should tell you whether or not it's connected to the Internet.

There's an even easier way to verify internet accessibility. Just hit the right arrow key. If you can access TV Apps, you can access YouTube.

DIRECTV employee April 2004-November 2012.
The above comments are my own because I don't know if anyone would care about my opinions anymore.


...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   Vinny

Vinny

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,140 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Sep 01, 2006

Posted 08 February 2011 - 12:22 PM

Hmmm .. If it doesn't show up soon, you may need to restart.

'Youtube' shows up under the list of programs. If it's too long to fit on the the screen, you may have to scroll down.

I know I was able to find the DBSTalk show which looks pretty good on the big screen.


Thanks, Doug. I'll give it until tonight; if YouTube is a no show I'll restart.
HR34-700(0x009F6)|Networked: Yes via Deca hardwired to Actiontec MI424WR (FiOS)| OTA: No | DOD Enabled: Yes |Mediashare: TVersity |
HDTV: Panasonic Plasma TH-50PZ85U connected via Monster HDMI| Home Theater: Onkyo HT-R393 connected via coax cable. Whole Home: Yes

HR20-700 (0x07EB)
|Networked: Yes via Deca| OTA: No | HDTV: Hitachi Plasma P42H401 connected via HDMI. Whole Home: Yes

AU9 Slimline | SWM|

#28 OFFLINE   jmunick1

jmunick1

    Legend

  • Registered
  • 125 posts
Joined: Jan 01, 2007

Posted 08 February 2011 - 12:44 PM

Hmmm .. If it doesn't show up soon, you may need to restart.

'Youtube' shows up under the list of programs. If it's too long to fit on the the screen, you may have to scroll down.

I know I was able to find the DBSTalk show which looks pretty good on the big screen.


Doug,

FYI... I haven't rebooted my HR20-700s or my HR21-700 but I did a search for DBSTalk Show and the only option I had in smart search was a keyword search.

Another thing to note, while I do have internet connectivity, TV Apps, and MRV working, I was part of the MRV beta and I use the RJ45 connection instead of DECA for my internet connectivity. Thus far I haven't had an issue with any service using this method. Is it possible this feature requires DECA? If so I think that would be weird....

#29 OFFLINE   camo

camo

    Godfather

  • Registered
  • 626 posts
Joined: Apr 15, 2010

Posted 08 February 2011 - 12:45 PM

Guess I will try a reboot. I am connected internet and supported MRV also.


There is not specific search Icon. Just use the smart search feature and it came up on my HR-24 you tube videos. Just tried my HR-20 and works the same. Smart search brings up a youtube search options.

Edited by camo, 08 February 2011 - 12:58 PM.

2-HR24-500
SWM Slimline Dish, MRV Ethernet, media share
70" Sharp AQUOS LC70LE640U
55"LG LH90, 47"JVC LCD's 32" Vizio plasma.
Onkyo SR876 SR receiver

Dish Hopper with sling

Wireless Joey


#30 OFFLINE   dwcolvin

dwcolvin

    Icon

  • Registered
  • 668 posts
Joined: Oct 04, 2007

Posted 08 February 2011 - 12:47 PM

For those of you with a broadband connected HR2x DVR (or R22), you should now have access to Youtube videos via Smart Search...


Numa Numa on demand... ain't technology great! :lol:

DIRECTV and NFL-ST since 1994, Slimline w/SL5 LNB, SWiM-16
HR44-700; 2x HR24-500; HR22-100; H25-500; C31-700; GenieGo
Gigabit Ethernet (DirecTV DECA); 2.4 and 5GHz 802.11n; HD Slingbox


#31 OFFLINE   gpg

gpg

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,912 posts
  • LocationLong Island
Joined: Aug 18, 2006

Posted 08 February 2011 - 01:02 PM

My HR20-700 wasn't getting YOUTUBE so I did a restart, but YOUTUBE is still not an option.
HR24-200,HR23-700,HR21-200, HR21-100, HR34-700,
Sony KDS-R50XBR1,HDMI, LG 37LH40,HDMI Vizio 390-A1,HDMI,Sony KDL-40NX711, HDMI, Vizio VO320E, HDMI, SWM16 with DECA,
Sony STR-DG1000 AV Receiver optical cable connection for HR24-200, GenieGo

#32 OFFLINE   jmunick1

jmunick1

    Legend

  • Registered
  • 125 posts
Joined: Jan 01, 2007

Posted 08 February 2011 - 01:11 PM

UPDATE: AFTER REBOOTING MY RECEIVERS I NOW HAVE YOUTUBE ON ALL RECEIVERS.

I didn't have YouTube access on any receiver until I rebooted.

Very cool once you get it!

Thanks!

#33 OFFLINE   videoboy77

videoboy77

    Cool Member

  • Registered
  • 26 posts
Joined: Aug 13, 2008

Posted 08 February 2011 - 01:20 PM

You Tube is working for me... But some videos I can't access.

When I search for TWiT and try to watch one of the videos it says Unable to Access Media. Videos by other users play fine but the official twit podcasts won't play.

Any ideas?

#34 OFFLINE   gully_foyle

gully_foyle

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 1,297 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jan 17, 2007

Posted 08 February 2011 - 01:35 PM

MediaShare already uses DLNA .. It's not a perfect product at present, though. Now that DIRECTV can decode Youtube videos, perhaps they will start working on a better DLNA player.


It would be nice if the format choices included AVI and MKV.
DirecTV since 1994 // 2014Q2 Setup here

#35 OFFLINE   billsharpe

billsharpe

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,417 posts
  • LocationSouthern California
Joined: Jan 25, 2007

Posted 08 February 2011 - 01:44 PM

I've been using this feature for a couple weeks now. Comes in handy for getting a second look at some of those Super Bowl commercials. And especially the Glee See the USA in your Chevrolet commercial, which was extremely well done. I even found a clip of the original commercial with Dinah Shore from 1952.
Bill

Family room: Sony Bravia KDL-40SL130
Living room: Sceptre 32 inch

#36 ONLINE   yosoyellobo

yosoyellobo

    Icon

  • Registered
  • 2,280 posts
  • LocationJacksonville Fl
Joined: Nov 01, 2006

Posted 08 February 2011 - 01:56 PM

Searching for some HD video and found this. Asteroid Impact(HD).



#37 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • DBSTalk Club
  • 757 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 08 February 2011 - 02:15 PM

There is not specific search Icon. Just use the smart search feature and it came up on my HR-24 you tube videos. Just tried my HR-20 and works the same. Smart search brings up a youtube search options.


Running 0x456 on my 20-700. TVApps work, MRV and everything else.

Did a reboot. TVApps work. No YouTube on Smart Search. I got it on my 24's which I used via the keyword for the last month before the update.

I have it on my 22-100, not on my 20-700. I can provide screen shots if necessary.

Doug- What does your contact at DirecTV say?

Customer since 1998.  13 DirecTV HD-DVR's including 11 AM21's, a Genie, a GenieGO, 3 HR10-250 deactivated OTA tuners, and many TV's!


#38 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,932 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 08 February 2011 - 02:18 PM

Running 0x456 on my 20-700. TVApps work, MRV and everything else.

Did a reboot. TVApps work. No YouTube on Smart Search. I got it on my 24's which I used via the keyword for the last month before the update.

I have it on my 22-100, not on my 20-700. I can provide screen shots if necessary.

Doug- What does your contact at DirecTV say?



"it should be available to all."

Perhaps there is some glitch. A shortcut to the list might be to try searching for 'AAAAA' That will clearly find "nothing" but you should see both 'Keyword' and 'youtube' search options on the list.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#39 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • DBSTalk Club
  • 757 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 08 February 2011 - 02:24 PM

"it should be available to all."

Perhaps there is some glitch. A shortcut to the list might be to try searching for 'AAAAA' That will clearly find "nothing" but you should see both 'Keyword' and 'youtube' search options on the list.


Okay, tried that, and BBC. I then tried "BROTT". :) Only lists Keyword.

I guess I'll let this go for 24hrs and see what happens tomorrow.

Customer since 1998.  13 DirecTV HD-DVR's including 11 AM21's, a Genie, a GenieGO, 3 HR10-250 deactivated OTA tuners, and many TV's!


#40 OFFLINE   raott

raott

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,184 posts
Joined: Nov 23, 2005

Posted 08 February 2011 - 02:28 PM

"it should be available to all."

Perhaps there is some glitch. A shortcut to the list might be to try searching for 'AAAAA' That will clearly find "nothing" but you should see both 'Keyword' and 'youtube' search options on the list.


It has been my experience that the internet connected features can be very flaky at times and you just have to wait it out for it to correct itself.

For instance, on multiple occasions I have had issues with VOD where attempting to get to VOD from the main menu gets me a "channel 1000 not available" error and when that happens some VOD channels work (by manually tuning to them) whereas others do not, seemingly with no rhyme or reason as to why some work and others don't. It can happen on any one of my DVRs and the others will be working correctly. Reboots don't fix the issue, but eventually, for whatever reason, it corrects itself.

Could it be a similar issue?

Edited by raott, 08 February 2011 - 02:39 PM.

SONY KDS-55A3000 and a couple of Vizios; SWM16; HR34 NR; HR22 NR; HR20-700 NR; H23-600 NR; R22 NR

#41 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,932 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 08 February 2011 - 02:37 PM

Could it be a similar issue?


It is possible I suppose ... Clearly something isn't right in this situation.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#42 OFFLINE   codespy

codespy

    Go Pack Go!

  • DBSTalk Club
  • 757 posts
  • LocationWisconsin
Joined: Mar 29, 2006

Posted 08 February 2011 - 03:02 PM

40 minutes later and it kicked on.....YouTube shows up.

I guess the best advice to those not seeing it is to do the reboot, make sure your apps work (to verify internet functionality), and wait a while....maybe within an hour YouTube will be up and running.

Customer since 1998.  13 DirecTV HD-DVR's including 11 AM21's, a Genie, a GenieGO, 3 HR10-250 deactivated OTA tuners, and many TV's!


#43 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 37,051 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 08 February 2011 - 03:33 PM

Sounds reasonable.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#44 OFFLINE   bones boy

bones boy

    Godfather

  • Registered
  • 274 posts
Joined: Aug 25, 2007

Posted 08 February 2011 - 04:07 PM

Boy does this work great! What a welcome addition. Wish we could log in to our YT accounts, or rate videos via this interface.

#45 OFFLINE   HoTat2

HoTat2

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,844 posts
  • LocationLos Angeles, CA.
Joined: Nov 16, 2005

Posted 08 February 2011 - 04:11 PM

Curious,

Had the YouTube access feature for almost two months now on all my HD DVRs. Was it released in regional stages similar to the staggered rollout of a firmware NR and this is just the formal announcement for the service now available nationwide?

#46 OFFLINE   JoeGie

JoeGie

    New Member

  • Registered
  • 4 posts
Joined: Feb 08, 2011

Posted 08 February 2011 - 04:31 PM

pretty sure my unit was updated this morning, noticed that my recorded programs didnt show up. running 2tb external hd, rebooted the unit shows showed back up but the TV wasn't getting satellite signal. rebooted the unit again shows work again but it is not recognizing the external HD now. Rebooted numerous times with the same outcome. Last resort will be to hook it up to my other DVR to see if the unit works and maybe buy a new HD or external dock. Anyone else having this problem?

Using Thermaltake BlacX Dock and WD WD20EVDS.

#47 OFFLINE   dorfd1

dorfd1

    Icon

  • Registered
  • 972 posts
Joined: Jul 15, 2008

Posted 08 February 2011 - 04:40 PM

For those of you with a broadband connected HR2x DVR (or R22), you should now have access to Youtube videos via Smart Search.

Just search for something using Smart Search and then scroll to the end of the list. In addition to 'Keyword' search, a new search for 'Youtube' has been added.

Enjoy!


why are the results filtered. vevo music videos do not show on directv receiver

#48 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,932 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 08 February 2011 - 04:51 PM

Curious,

Had the YouTube access feature for almost two months now on all my HD DVRs. Was it released in regional stages similar to the staggered rollout of a firmware NR and this is just the formal announcement for the service now available nationwide?


It's been in the Cutting Edge version for a while .. Also, there was a keyword to enable it during the testing phase. It's now available without the keyword to everyone.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#49 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • Topic Starter
  • DBSTalk Club
  • 28,932 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 08 February 2011 - 04:53 PM

why are the results filtered. vevo music videos do not show on directv receiver


I'm not aware of any filtering that might be happening. Have you tried typing in the ID string at the end of the video? I know you wouldn't normally search by this method, but it should at least tell you whether or not it is visible from your DVR.
DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

#50 OFFLINE   Vinny

Vinny

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,140 posts
  • LocationLong Island, NY
Joined: Sep 01, 2006

Posted 08 February 2011 - 04:54 PM

"it should be available to all."

Perhaps there is some glitch. A shortcut to the list might be to try searching for 'AAAAA' That will clearly find "nothing" but you should see both 'Keyword' and 'youtube' search options on the list.


Did the restart and tried DBS and AAAAAA and still no YouTube. All I see is "Keyword" at bottom of right half of screen.

BTW: Neither one of my receivers reset last night. The blue ring lights weren't on this morning. The last time there was a national update (few weeks ago) only one STB was reset, the other never got it. Don't know if that has anything to do with it.

Edited by Vinny, 08 February 2011 - 05:01 PM.

HR34-700(0x009F6)|Networked: Yes via Deca hardwired to Actiontec MI424WR (FiOS)| OTA: No | DOD Enabled: Yes |Mediashare: TVersity |
HDTV: Panasonic Plasma TH-50PZ85U connected via Monster HDMI| Home Theater: Onkyo HT-R393 connected via coax cable. Whole Home: Yes

HR20-700 (0x07EB)
|Networked: Yes via Deca| OTA: No | HDTV: Hitachi Plasma P42H401 connected via HDMI. Whole Home: Yes

AU9 Slimline | SWM|




Protected By... spam firewall...And...