Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

SWM/Whole Home DVR receiver compatibility?


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 OFFLINE   sangweb

sangweb

    AllStar

  • Registered
  • 50 posts
Joined: Feb 07, 2007

Posted 12 February 2011 - 10:44 PM

Hi,
I've just got my house hook up with the SWM and Whole Home package that replaces 3 old SD DVR with 3 HD DVR. When the technician came to the house, I told him that I got the total of 5 receivers (2 HD DVRs, 3 SD DVR). He told me my 2 HD DVRs is not compatible and need to replace also. They are HR20-100s and HR20-700 and DTV want me to pay $300 for replacement, is this true? According to the link below, my HD is compatible with an additional DECA install and splitters. I don't want to cough up $300 if I can just spend a hundred to get them working. TIA.

http://www.dbstalk.c...ad.php?t=178068

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,986 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 12 February 2011 - 10:47 PM

Another miss informed installer.
The HR20-700 only needs a DECA [like my two HR20-700s have]
the HR20-100 needs to have a splitter because the DECA has to connect to the SAT #2 to get power.
A.K.A VOS

#3 OFFLINE   sangweb

sangweb

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 50 posts
Joined: Feb 07, 2007

Posted 12 February 2011 - 11:01 PM

Another miss informed installer.
The HR20-700 only needs a DECA [like my two HR20-700s have]
the HR20-100 needs to have a splitter because the DECA has to connect to the SAT #2 to get power.


I should have come here first and show the technician what I've found in the great forum. Now I just need to go order the 2 DECA and one splitter, that's is much cheaper than spending $300 :)

#4 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,986 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 February 2011 - 12:13 AM

I should have come here first and show the technician what I've found in the great forum. Now I just need to go order the 2 DECA and one splitter, that's is much cheaper than spending $300 :)

Maybe one or two bandstop filter too.
One for the SWiM and one for your HR20-100 to block the DECA signal from the SAT #1 input.
A.K.A VOS

#5 OFFLINE   dsw2112

dsw2112

    Always Searching

  • Registered
  • 1,936 posts
Joined: Jun 12, 2009

Posted 13 February 2011 - 12:19 AM

I should have come here first and show the technician what I've found in the great forum. Now I just need to go order the 2 DECA and one splitter, that's is much cheaper than spending $300 :)


You don't need to order anything. If you paid for a WHDVR install then everything necessary is included. Show him VOS' post and tell him to complete the install.
SL3-Slimline to SWM16 - DECA
HR34-700, HR24-500, & HR22-100

#6 OFFLINE   sangweb

sangweb

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 50 posts
Joined: Feb 07, 2007

Posted 13 February 2011 - 10:26 AM

Maybe one or two bandstop filter too.
One for the SWiM and one for your HR20-100 to block the DECA signal from the SAT #1 input.


Is there a specific splitters or any splitter will work?

eBay Items 120646515461

Would the above works?

#7 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,986 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 February 2011 - 10:29 AM

Is there a specific splitters or any splitter will work?

eBay Items 120646515461

Would the above works?

Yes that one is fine.
A.K.A VOS

#8 OFFLINE   j2fast

j2fast

    Godfather

  • Registered
  • 395 posts
Joined: Jul 15, 2007

Posted 13 February 2011 - 05:50 PM

I've got to agree with dsw, you paid to have whole home installed and they should make it right. You shouldn't have to go out on your own and spend more money on the DECA's because the installer was lazy or poorly trained.
ID10T or PEBCAK, there can be more than one...

My Current Setup

#9 OFFLINE   sangweb

sangweb

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 50 posts
Joined: Feb 07, 2007

Posted 13 February 2011 - 09:02 PM

I've got to agree with dsw, you paid to have whole home installed and they should make it right. You shouldn't have to go out on your own and spend more money on the DECA's because the installer was lazy or poorly trained.


I got DTV sending someone to the house to install the Broadband Deca, they want me to pay for it at first but I refused and ask for manager and she got the charge waived. I've also got the Tech came back and give me 2 receiver deca and 2 splitter, I've put it on my HR20 and they both work fine, even the Tech was amazed !! he told me he never seen this type of setup before. When he was here yesterday, the first thing came out of his mouth was all the silver HR20 is not WHDVR compatible, I guess he cannot ever say this again, thx all the expert in this forum.

#10 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,986 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 February 2011 - 10:26 PM

the first thing came out of his mouth was all the silver HR20 is not WHDVR compatible,

He "simply" mixed up the H20 and the HR20s. The H20s don't have a network jack.
A.K.A VOS

#11 OFFLINE   sangweb

sangweb

    AllStar

  • Topic Starter
  • Registered
  • 50 posts
Joined: Feb 07, 2007

Posted 15 February 2011 - 03:10 PM

He "simply" mixed up the H20 and the HR20s. The H20s don't have a network jack.


He told me all silver Receivers are not compatible with SWM and WHDVR, well I corrected him when he came back the next day and he said he didn't know that the HR20s are compatible using the setup you've posted. He never heard of this setup.

#12 OFFLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 41,986 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 15 February 2011 - 03:31 PM

He told me all silver Receivers are not compatible with SWM and WHDVR, well I corrected him when he came back the next day and he said he didn't know that the HR20s are compatible using the setup you've posted. He never heard of this setup.

Considering how poorly trained/understands this, it isn't surprising.

With one he was correct, while the other he wasn't.
A.K.A VOS

#13 OFFLINE   MrShowtime

MrShowtime

    Legend

  • Registered
  • 244 posts
Joined: Apr 08, 2009

Posted 15 February 2011 - 07:08 PM

Probably one of those simplified training things that somebody stupid tried to teach him.
Silver = No MRV
Black = MRV
Now why isn't the MRV showing on my d10-300?

#14 OFFLINE   dsw2112

dsw2112

    Always Searching

  • Registered
  • 1,936 posts
Joined: Jun 12, 2009

Posted 15 February 2011 - 07:31 PM

Probably one of those simplified training things that somebody stupid tried to teach him.
Silver = No MRV
Black = MRV
Now why isn't the MRV showing on my d10-300?


Have you heard the one where you hook two DECA to one receiver and get twice the speed :lol:
SL3-Slimline to SWM16 - DECA
HR34-700, HR24-500, & HR22-100




Protected By... spam firewall...And...