Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of DBSTalk by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

What no buffer?

smarstor

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 OFFLINE   talkdj

talkdj

    Mentor

  • Registered
  • 47 posts
Joined: Jan 21, 2007

Posted 08 June 2011 - 11:50 PM

Dosen't the 722 buffer recordings? We were watching Letterman and my wife wanted to see the beginning of an interview he was doing. I had already started watching before she hit the record button. It only started recording from the time she hit the button and not when I started watching the show.

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   Dish97

Dish97

    AllStar

  • Registered
  • 98 posts
Joined: Dec 19, 2009

Posted 09 June 2011 - 04:17 AM

When you hit the record button, a box appears at the bottom of the screen. Select the "options" button and you can choose to start the recording from the beginning of the program. I actually like this system better. A lot of times I may only want to record a short segment of a program for later viewing and don't need to have the entire show recorded.

#3 OFFLINE   BillJ

BillJ

    Icon

  • Registered
  • 801 posts
Joined: May 05, 2005

Posted 09 June 2011 - 05:27 AM

When you hit the record button, a box appears at the bottom of the screen. Select the "options" button and you can choose to start the recording from the beginning of the program.


Sounds like a useful option so I wondered if it might be available on the 622. The Options menu includes "Record Entire Event" but it is not active. Checked both my 622s, one on L633 and one on L635. Inactive on both. Hope Dish activates this option in the next upgrade.

#4 OFFLINE   TulsaOK

TulsaOK

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 3,469 posts
Joined: Feb 23, 2004

Posted 09 June 2011 - 05:53 AM

That option will not be available unless the beginning of the program is in the buffer.
<span style='font-size: 10px;'>“Life is hard; it's harder if you're stupid.”<br /> - John Wayne</span><br /><br />Avatar: Tanner 1992 - 2009

#5 OFFLINE   Stewart Vernon

Stewart Vernon

    Excellent Adventurer

  • Moderators
  • 19,042 posts
  • LocationKittrell, NC
Joined: Jan 07, 2005

Posted 09 June 2011 - 01:01 PM

Yeah.. once you decide to record, the decision is made... anything before that point in the buffer is trashed.

You can always rewind to the beginning of the buffer before hitting record, and may need to do so in some cases anyway, to catch everything that was in the buffer.

-- My cat's breath smells like cat food.


#6 OFFLINE   bnborg

bnborg

    Icon

  • Registered
  • 616 posts
Joined: Jun 03, 2005

Posted 09 June 2011 - 08:34 PM

When you hit the record button, a box appears at the bottom of the screen. Select the "options" button and you can choose to start the recording from the beginning of the program. I actually like this system better. A lot of times I may only want to record a short segment of a program for later viewing and don't need to have the entire show recorded.


As an alternative, you can hit rewind and go back to the beginning, or other point of your choosing. You can then record from there. This is only good for as much as is currently in the buffer, of course. ;)
Dish Network VIP722k - Gold 250 + HD/Platinum
110,119, and 129 on Dish 1000.2
Dynex (BestBuy) 42" HDTV, Onkyo TX-SR303 Receiver

#7 OFFLINE   4bama

4bama

    Godfather

  • Registered
  • 276 posts
Joined: Aug 06, 2006

Posted 10 June 2011 - 04:47 AM

As an alternative, you can hit rewind and go back to the beginning, or other point of your choosing. You can then record from there. This is only good for as much as is currently in the buffer, of course. ;)


And the good thing about this method is you will know for sure where the recording starts, then after the recording starts you can skip (or fast) forward to catch back up with where you started the rewind..unless your wife forces you to watch it all again....:lol:
Dish 622 DVR, B'ham locals via Dish, Montgomery locals OTA, Winegard on 70' tower + CM7777 preamp




spam firewall