Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Delay/white screen when changing channels

hopper

  • Please log in to reply
235 replies to this topic

#21 OFFLINE   argonaut

argonaut

    AllStar

  • Registered
  • 60 posts
Joined: Dec 16, 2006

Posted 22 June 2011 - 09:02 PM

I'm definitely seeing this on my HR24's as well.

...Ads Help To Support This SIte...

#22 OFFLINE   Boobie1998

Boobie1998

    AllStar

  • Registered
  • 96 posts
Joined: Oct 06, 2007

Posted 22 June 2011 - 10:19 PM

I have notice this as of today when i was changing to cinemax. I though it was cinemax bit it's not. I have native off and my TV is on 1080i only. My background on the screen is set to black color. For me i change the channel and background come on but no pic for a while. Even after the banner is gone. I have a HR24-100

#23 OFFLINE   lgb0250

lgb0250

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
Joined: Jan 24, 2010

Posted 23 June 2011 - 04:29 AM

I've got the same problem lately with my two HR23's.

#24 OFFLINE   Carl Spock

Carl Spock

    Superfly

  • DBSTalk Club
  • 4,567 posts
Joined: Sep 03, 2004

Posted 23 June 2011 - 05:09 AM

FWIW, the problem for me only exists with a HR23 that's hooked up to my home theater through a Yamaha receiver and a Panasonic plasma.

A HR20-700 that runs my kitchen system, and which is hooked up straight to the TV, doesn't exhibit the problem, nor does a H23 in my bedroom. All connections are HDMI.
hangin' with the bros at 40 Eridani A

#25 OFFLINE   lmuehl

lmuehl

    Legend

  • Registered
  • 165 posts
Joined: Dec 18, 2007

Posted 23 June 2011 - 05:19 AM

+1 on all units 2-HR21's and an HR22 . I've tried clearing the memory on channel 1 which didn't seem to help, A menu reset did seem to help for a while .
SWMLine Dish
HR21-700/AM-21 1TB Calvary E-sata-->networked -->HDMI -->LG 42"LCD -->Optical Digital Sound-->Technics SA-DX930 Receiver
HR21-700/AM-21 networked -->Component Video-->Insignia 32" LCD & HDMI-->Insignia 27" LCD
HR22-100 HDMI-->Phillips 22" LCD located in RV

#26 OFFLINE   David MacLeod

David MacLeod

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,689 posts
Joined: Jan 29, 2008

Posted 23 June 2011 - 05:41 AM

hr24-100 did the all black (except for info banner) no matter what. reboot was only remedy.
Dave MacLeod
S.I.H.

#27 OFFLINE   raott

raott

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,117 posts
Joined: Nov 23, 2005

Posted 23 June 2011 - 07:20 AM

Same here, 10-15 second delay for the first channel change in the morning. Happens both on HR20-700 and R22.

Info bar shows but the screen is light gray.
SONY KDS-55A3000 and a couple of Vizios; SWM16; HR34 NR; HR22 NR; HR20-700 NR; H23-600 NR; R22 NR

#28 OFFLINE   adamson

adamson

    Godfather

  • Registered
  • 508 posts
  • LocationN Central Florida
Joined: Nov 09, 2007

Posted 23 June 2011 - 07:30 AM

the color of screen "grey" or "black" is a setting in your dvr. not sure if some realize this. Also this started after, not because of the last rollout, something else is going on. I too was thinking weather related, or more damage from my recent lightning strike.

Edited by adamson, 23 June 2011 - 09:41 AM.


#29 OFFLINE   wxguy

wxguy

    AllStar

  • Registered
  • 87 posts
Joined: Feb 17, 2008

Posted 23 June 2011 - 08:11 AM

What you are experiencing is not a problem, it is a Directv feature to enhance your viewing pleasure:hurah:

I suspect something has changed with the central office processing of signals since it didn't start with the new software -- it has just started without any changes on our part. I really wish they would quit messing around and just provide a system that works reasonably well without 15-20 sec delays between channel changes.

#30 OFFLINE   BattleScott

BattleScott

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,353 posts
Joined: Aug 28, 2006

Posted 23 June 2011 - 10:39 AM

HR-24 / HR22 both with the same issue. Out of curiosity, does anyone with this issue have it on a DVR/Reciever that is not network enabled?
HR24-500 / AM-21 / WGA54AG
42" Pannasonic Plasma
HR22-100 / 26" LG LCD
Slimline 5-LNB

#31 OFFLINE   JeffBowser

JeffBowser

    blah blah blah

  • Registered
  • 2,502 posts
Joined: Dec 21, 2006

Posted 23 June 2011 - 12:14 PM

me

HR-24 / HR22 both with the same issue. Out of curiosity, does anyone with this issue have it on a DVR/Reciever that is not network enabled?


------------------------------------------------------------------------
A fool finds no pleasure in understanding but delights in airing his own opinions.

#32 OFFLINE   kovach

kovach

    Mentor

  • Registered
  • 46 posts
Joined: Feb 22, 2010

Posted 23 June 2011 - 12:27 PM

Same issue here.

#33 OFFLINE   nickg2

nickg2

    AllStar

  • Registered
  • 57 posts
Joined: Nov 27, 2005

Posted 23 June 2011 - 12:50 PM

glad it's just not me noticing this delay lag.

#34 OFFLINE   Boobie1998

Boobie1998

    AllStar

  • Registered
  • 96 posts
Joined: Oct 06, 2007

Posted 23 June 2011 - 03:04 PM

HR-24 / HR22 both with the same issue. Out of curiosity, does anyone with this issue have it on a DVR/Reciever that is not network enabled?


Me

#35 OFFLINE   matty8199

matty8199

    Icon

  • Registered
  • 712 posts
Joined: Dec 04, 2005

Posted 23 June 2011 - 04:16 PM

count me in for having this issue, but only with my hr23. h20 in the bedroom doesn't seem to have a problem, at least not that i've seen yet...

#36 OFFLINE   lgb0250

lgb0250

    Legend

  • Registered
  • 212 posts
Joined: Jan 24, 2010

Posted 23 June 2011 - 04:17 PM

This latest "improvement" is ridiculous. I almost rebooted just a few minutes ago when I changed channels. Took so long I thought my HR23 had froze up!!

#37 OFFLINE   Boobie1998

Boobie1998

    AllStar

  • Registered
  • 96 posts
Joined: Oct 06, 2007

Posted 23 June 2011 - 04:36 PM

If anyone has found out what going on can you please post.

Thanks :-)

#38 OFFLINE   Getteau

Getteau

    Icon

  • Registered
  • 808 posts
  • LocationHouston
Joined: Dec 19, 2007

Posted 23 June 2011 - 05:50 PM

I posted that I was seeing the issue a couple of days ago, but it's getting pretty ridiculous now. It's takes a good 10 seconds to change the channel on my HR24 now.

Since this seems to be an HR thing, should this thread be moved to the HR forum? I bet if it was over there, we would see a lot of other people reporting the issue as well.

I forgot to add
Native is turned off on my hr24 and hr22. Resolution is hardcoded to 1081i
The HR22 is connected via HDMI to a Toshiba 65” and also over composite cables to composite-coax converter which is plugged into a 13” Symphonic TV
The HR24 is over HDMI to my Panasonic plasma

Both HR’s have the same issue.

Edited by Getteau, 23 June 2011 - 05:57 PM.

Thanks,
Rich

HR44-500 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR24-100 - HDMI to Panasonic TC-50S1 50" Plasma
HR23-700 - HDMI to Insignia 42" Plasma
HR22-100 - HDMI to LG 32" LCD
HR21-700 - WD 1T Green Power drive - HDMI to Toshiba 65HM167 65" rear projection

R22-200 - Component to Insignia 42" Plasma
R15 - svideo to Toshiba 32" tube tv


#39 OFFLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 13,793 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 23 June 2011 - 06:10 PM

Just to clarify - Is the sluggishness even after the initial channel change or is it most/every channel change?

My HR24-100 is ridiculously slow on the first change, but is fine after that. I cleared the VRAM and reset it yesterday and today was a little better.
If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.

#40 OFFLINE   argonaut

argonaut

    AllStar

  • Registered
  • 60 posts
Joined: Dec 16, 2006

Posted 23 June 2011 - 06:44 PM

Here is the behavior for all my devices:

- Hit the power button on remote
- DVR/receiver powers on
- Channel was tuned to say 360 (Fox News)
- channel info is displayed
- channel is displayed immediately
- channel info times out
- Using remote I enter 501 (HBO)
- Screen blanks
- After about ten seconds info bar appears with correct info
- Info bar times out after some number of seconds
- Screen is still black
- wait ... nothing will happen for at least 90 seconds (that is the longest i've waited)
- At this point i usually hit the channel up or down button, and the next channel will appear immediately
- I can then go back to 501 and the channel appears as expected
- From this point on I have no issues until I "power off" the DVR/receiver (hit the power button on the remote)





spam firewall