Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

DIRECTV2PC v7507 - Issues & Discussion


  • Please log in to reply
426 replies to this topic

#1 OFFLINE   Doug Brott

Doug Brott

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 28,937 posts
  • LocationLos Angeles
Joined: Jul 12, 2006

Posted 02 August 2011 - 04:36 PM

Important Note:

Please, DO NOT CALL CUSTOMER SUPPORT about this version.
Your cooperation in this matter is greatly appreciated.

The Contents of this Download: (Differences based on previous version)

Please subscribe to the Extra, Extra! thread for news about DIRECTV2PC updates.

Download v7507
Download DIRECTV2PC Playback Advisor

New features
  • No new features since last version

Improved/Updated
  • Stability

Notes
  • Please use your existing DIRECTV2PC key .. If you do not have one, please complete the Beta Download process @ http://www.directv.com/directv2pc
  • New Codecs may be download & installed as part of the setup/activation process after installation.

DIRECTV Firmware Monitor - iPhone - Android - HTML5

DIRECTV employee since August 2011.
All comments are my own. Unless specifically stated, my views do NOT represent the views of DIRECTV

...Ads Help To Support This Site...

#2 OFFLINE   dettxw

dettxw

    MRVing

  • Registered
  • 4,114 posts
  • LocationChoctaw, OK
Joined: Nov 21, 2007

Posted 02 August 2011 - 04:51 PM

They're still working on it, eh? Been a long time since the last update!
Haven't used it so much since we got MRV but I'll load it up and give it a go.

-Steve- Subscriber since Sept 1998  My Complete Setup 

SWM16 / HR44-500 (2TB & AM21) / HR34-700 (3TB & AM21) / HR24-500 (2TB eSATA) / C31 via WCCK / C41 x2 / C41W / H25-700


#3 OFFLINE   Donb01

Donb01

    Legend

  • Registered
  • 185 posts
  • LocationManitowoc, WI
Joined: Feb 08, 2007

Posted 02 August 2011 - 05:13 PM

Installed, used key, activated. Connected to HR20-700. Win 7 32-bit Ultimate, Outlook, firefox and Trillian Comm program running in background.

Was playing Torchwood, most recent episode. Ran about 20 minutes and had an APPCRASH and exited. No further info unless in the future they want us to post the contents of the APPCRASH box.
HR20-700S (Jan 07 build), 5LNB Dish - 2 feeds, wired ethernet, Vizio L32 - 32" LCD TV - HDMI, Analog audio to the TV and a wireless transmitter right now, Harmony 670 remote

#4 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,417 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 02 August 2011 - 05:14 PM

Been using the old version, without problems, for months. Now when I run the Advisor I get strange results, it does not recognize my CPU(AMD PhenomII X6 1075T) nor my graphics card(ATI Radeon HD5770 1Gb). I suppose I should not upgrade?

#5 OFFLINE   hdtvfan0001

hdtvfan0001

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 32,440 posts
Joined: Jul 28, 2004

Posted 02 August 2011 - 05:20 PM

WOW - very smooth install.

Very fast detection of all the HD DVRs on the network here - fastest to date.

The menu operation and playback is also very quick.

Only one quirk - during the first playback - it asked me for the 4 digit code to release parental controls...even though I have it unlocked on the HD DVR being viewed already.

Otherwise - flawless playback.
DBSTalk CHAT ROOM MODERATOR
DirecTV Customer Since 1996

#6 OFFLINE   DaddyRabbit

DaddyRabbit

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Apr 30, 2010

Posted 02 August 2011 - 05:24 PM

Here we go again ;( ! Installed with my previous SN and un-install/install went OK. Ran the app and got the "You Must Activate" notification. pasted in my key and got a "Activation Limit Reached" warning so no-go.

Should've just left it alone...

#7 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 05:43 PM

I would like to try this on my desktop computer. It says the logmein mirror driver is not compatable. That shouldnt matter right, because not like I'm going to be using this through logmein.

Does say to update my AMD catalyst drivers. I will download that and try to run the thing again.

I have the old version installed on my laptop, but its so buggy and hardly anything plays (at least HD content doesn't play, or is very choppy/buggy).

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#8 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 05:56 PM

Ok I updated my AMD/ATI graphics driver and reran the DirecTV PC advisor tool. It still errors on the graphics driver even though the AMD tool supposedly detected the best/latest driver out there and installed it.

Should I still proceed with the hassle of re-registering it and installing it to this PC?

Also the DirecTV2PC adviser tool incorrectly detects the amount of RAM in my computer. Attached screenshots.

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#9 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 06:00 PM

Oh I don't know if the driver detection is working either. Look at attached screen shots. I'm going to try to install it anyway.

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#10 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,417 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:05 PM

I had similar errors with ATI, everything is up to date) and decided to leave well enough alone, the old version works fine.

#11 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:07 PM

I got the "activation failed, enter new key" as well. I don't have any other keys, so this version will not work for me.

Attached Thumbnails

  • DIRECTV2PC.PNG

Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#12 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:09 PM

Update: I found an older key and got it to activate, and got this next message. In each case here my computer locks up for a couple minutes.

Attached Thumbnails

  • DIRECTV2PC2.PNG

Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#13 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 06:10 PM

I get activation limit reached. Is that because I have it installed on my laptop? If I uninstall it from my laptop will part of the uninstaller process release the key so I can install it on my desktop?

I know with Adobe products there is an unregistered licence option in one of the help menus that you run before uninstalling, that way you can reinstall on another computer.

They seem really strict about the activation keys. Microsoft even lets you use the same key a few times just in case you formatted your PC or something. The DirecTV2PC app seems to say it is for playing back protected content. But without a key you still can't play back recordings from say FOX, ABC, CBS? I could understand not being able to playback recordings from any non shopping channel or FTA channel above 100.

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#14 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:13 PM

Update 2: when I now click on the DIRECTV2PC (.exe) icon, it wants to install codecs, then give me this:

Attached Thumbnails

  • DIRECTV2PC3.PNG

Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#15 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,417 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:16 PM

Now I really am glad I did'nt try and upgrade:)

#16 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:18 PM

Update 3: I have not rebooted yet.... but getting close. I clicked on the .exe file and now I've been on the "receiver selection" screen for right about 5 minutes. Program seems to be hung up.
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#17 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 06:19 PM

Ok I ended up sending a new activation code to another one of my email addresses. It took that, did a codec download, installed it and it seems to work.

I'd say the warnings about the video drivers are faulty. It works fine. Navigation is a little slow, but I'm streaming Hell's Kitchen right now off of Fox29 HD. Interesting that I can't take a screenshot of it. Well I can, but you don't see the actual video. They really did secure it. Reminds me of the "Video Overlay" I used to have in the 90's with a creative labs DVD decoder card that your VGA cable had to pass through.

Now only if you could watch LiveTV on this thing, presuming you had a receiver with an unoccupied tuner somewhere in your MRV cloud. That an an iPad port of this would be AWESOME.

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#18 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:23 PM

After multiple freezeups I got the program to see one of my DVRs. See enclosed pictures above.

I didn't have to reboot.

I am now watching content on my computer again.

When I drag the window from one screen to another it does freeze for a moment but comes back.
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#19 OFFLINE   barryb

barryb

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 2,937 posts
Joined: Aug 26, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:27 PM

Issue:

When attempting a playback of "Weeds", "Big C" played instead. "Big C" was the program listed under "Weeds" in my program list.

It said "Weeds" above the scroll bar (at the bottom of the screen), but was playing "Big C" instead.

I restarted the program and "Weeds" was playing.
Barry
MY SETUP
You can usually find me helping out in the Quiet Room on Friday chat night.

#20 OFFLINE   davring

davring

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 6,417 posts
Joined: Jan 13, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:29 PM

When I drag the window from one screen to another it does freeze for a moment but comes back.


Mine does the same, I assumed the pause was my video card making adjustments as my two monitors are slightly different resolutions.

#21 OFFLINE   freerein100

freerein100

    Legend

  • Registered
  • 144 posts
Joined: Dec 13, 2007

Posted 02 August 2011 - 06:32 PM

Directv2PC has the parental settings set to pg13 and I have never set a pass code , is their a way to reset the pass code?

To those having this problem, set a pass code on one of the connected receivers with blocked programming and then unlock that receiver and then go to Directv2PC and unlock the parental controls and the programs should now be available

Edited by freerein100, 02 August 2011 - 07:48 PM.
New Info for problem


#22 OFFLINE   cypherx

cypherx

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 3,172 posts
  • LocationPA - Berks County
Joined: Aug 27, 2010

Posted 02 August 2011 - 06:40 PM

Ok let me just put all my issues and wishes in one post... keep in mind this is first impressions.


1. DirecTV2PC Adviser tool can't properly detect my memory or video card drivers. Puts a red circle next to video card, but guess what, it works fine.
2. Activation Key had to be resent to another e-mail address. It's not clear if there is a way to install it to multiple PC's in a household (more common these days). Even if you can't it's not clear if there is a procedure to 'deactivate' the key on one PC to allow it to activate on another PC.
3. GUI is a little slow... could be my PC (it's a little older).
4. 30 sec Skip button takes like 5 to 6 seconds to complete. It certainly isn't instant like it is on the actual DVR.
5. Sometimes the transport controls show up on screen and take a real long time to disappear... other-times the transport bar goes away in a few seconds.
6. The DVR free space indicator text is truncated. Says "29% Availab" as opposed to "29% Available" despite having plenty of room for the text.
7. The text is nice and sharp, but the DirecTV logo in the upper right looks like its a small graphic upscaled ie) blurry. A higher resolution source graphic would look better. Looked at this on my 1280x1024 monitor and my 1920x1080 monitor.
8. Installer took a little bit of time to fire off. The installer icon appeared in the taskbar, but there was no on screen indication that anything was installing for a few minutes. Then finally the install window appeared with the next/cancel buttons.
9. The info bar at the top comes down but there is no logo in the upper left corner. Shouldn't I see the same logo in the upper left corner that I see on the DVR?
10. It took me a bit to figure out how to get the PIG(Picture in Guide) back to full screen. I didn't realize you could just click on it!
11. Windows 7 disables Aero while this app is running. Any way around that?
12. Can't seem to play SD content! App hangs at 99% CPU usage. Have to lower priority to "Below Normal" in task manager just to be able to do anything on the computer. After a few minutes DirecTV2PC says that the connection to the receiver timed out. HD content plays fine.


Wishlist:
1. Live TV with full guide (as long as you have an unoccupied tuner). Call it something like DirecTV2PC Doubleplay as a play on that feature. Give the same warnings when the tuner is called for recordings or a user requests using it.
2. Ability to browse on demand channels and pick content to download to the DVR. It would be great to queue up VOD material for watching later.
3. A port to iPad or MacOS (DirecTV2MAC, DirecTV2iPAD ?)
4. Ability to access the ToDo list to manage DVR recordings, history, priorities. Can you delete recordings on this version? Maybe even the ability to set favorite channel lists up and other settings (a real remote access to the DVR).
5. Bring these neat UI animations and crisp text to the real HR2x DVR as well!

Edited by cypherx, 02 August 2011 - 07:22 PM.

- > Link to my setup thread< -

My  DirecTV HD WISHLIST: Nicktoons, Revolt.TV, FXM, Oxygen, The Hub, Fuse, GSN, Sprout, GAC, Esquire, Up, Music Choice Play HD, Al Jazeera America, Military Channel, NASA

My DirecTV SD WISHLIST: MTV Hits, MTV Jams, Music Choice, Youtoo TV

 

---

HR44-500
HR24-200

 


#23 OFFLINE   Tom Robertson

Tom Robertson

    Lifetime Achiever

  • DBSTalk Club
  • 20,768 posts
Joined: Nov 15, 2005

Posted 02 August 2011 - 07:14 PM

I would like to try this on my desktop computer. It says the logmein mirror driver is not compatable. That shouldnt matter right, because not like I'm going to be using this through logmein.

Does say to update my AMD catalyst drivers. I will download that and try to run the thing again.

I have the old version installed on my laptop, but its so buggy and hardly anything plays (at least HD content doesn't play, or is very choppy/buggy).


Even if you are not "using" the logmein driver at the same time as DIRECTV2PC, it is basically always present in the system as part of the video driver system. And that could be a problem.

Cheers,
Tom

Go Packers!

My real treasures: 5 Grandchildren - S, D, M, M, C ; Now 5! Great-Grandtibbers - B, H, J, A, and M (Born 7/31/2011)


#24 OFFLINE   SteveHas

SteveHas

    Hall of Fame

  • Registered
  • 1,023 posts
Joined: Feb 06, 2007

Posted 02 August 2011 - 07:19 PM

I am sooooooo sick and tired of needing to get a new key, or re-enter it ever freggin' time they release a new version.
This is so annoying.
I've lost me other key numbers, and have no more "new" e-mail addresses for them to send one to.

so stupid

D* Customer Since 1999

  • Dish
  • Slimline-3 SWiM 16, 
    Familyroom
  • DirecTV HR44-700  
  • Panasonic 55" TC-P55GT50 plasma HDMI/ DECA, CAT6, OTA
  • Nintendo Wii,
  • Panasonic DMP-BDT220 Blu-Ray, CAT6
  • Pioneer VSX-1120 7.1 CAT6,
  • Cambridge Sound Works Ensemble 1 - front, S300 - surround back, Center Stage - center, Polk RM7 - surround side, and Bass Cube 8
    Master Bedroom
  • DirecTV HR24-500 
  • Vizio 37" SV370XVT LCD HDMI/DECA, CAT6 - can I just take a moment to say how awesome this TV is
  • Sony BDP-BX3B Blu-Ray, CAT6
    Basement
  • Samsung 52" LNT5271 FX LCD HDMI/DECA, CAT 6, OTA
  • Sony PS3,
  • Denon AVR 2108, KEF C40
    Son's Room
  • Vizio 42" E3D420 VX LCD HDMI/DECA, CAT 6, OTA
    Network
  • Linksys EA4500 802.11N Gigabit router
  • 2 - D-Link DGS-1008G Gigabit switches
  • DirecTV Home Cinema Connection
  • DirecTV GenieGo
  • ISP: Verizon FiOs Quantum 50/35
  • Dell Studio 540 Quad Core Q8200 64 Bit, Cat6
  • 64 bit Windows 8 Home Premium w/ Windows Media Center, 8 gigs RAM, PlayOn
  • HP DV6-1243CLB Core 2 Duo T6600, 802.11N
  • 64 bit Windows 7 Home Premium, 4 gigs RAM
  • Compaq Presario SR1650NX AMD 64, Cat6
  • 64 bit Windows 8 Home Premium w/ Windows Media Center, 6 gigs RAM
  • Apple Mac Mini Intel processor, 802.11N
  • Snow Leopard, 2 gigs RAM
  • iPhone 5S
  • iPad 2
  • Both iOS 8.1
  • 3879075488.png

 


#25 OFFLINE   sigma1914

sigma1914

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 14,431 posts
  • LocationAllen, TX
Joined: Sep 05, 2006

Posted 02 August 2011 - 07:23 PM

Do we uninstall first?
If you stop responding to them or put them on ignore, then eventually they'll go away.




Protected By... spam firewall...And...