Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

No 103 but strong elsewhere.


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 OFFLINE   Krono

Krono

    New Member

  • Registered
  • 3 posts
Joined: Oct 28, 2008

Posted 14 September 2011 - 03:52 AM

Recently a strong wind storm moved my dish a bit, I set it back up but the HD was spotty, DirecTV sent a fellow out who got out of his truck, blamed a tree and tried to leave, I politely asked him to stay and at least re-aim it, this brought back some HD but the problem remains for the most part, these are my signals.

101
1-8 : 97 96 84 98 82 98 91 99
9-16 : 94 99 94 98 95 100 94 100
17-24: 96 82 96 99 95 99 96 99
25-32: 95 95 95 0 96 97 91 99

110
1-8:N/A 99
9-16: N/A 98 N/A 98

119
17-24: N/A 95 97 0
25-32: 95 95 96 0 96 97 92 99

99©
1-8: 92 92 88 87 90 91 88 88
9-16: 88 92 86 90 89 94 N/A

99(s)
1-8: 0 0 0 0 95 60 N/A N/A
9-16: N/A- ---- 47 95
17-24:0 0 91 94 0 0 52 42

103 (s)
1-8: 0 0 0 0 0 0 NA NA
9-16:NA NA NA NA Na NA 0 0
17-24: 0 0 0 0 0 0 0 0
25-32: N/A

103 (ca)
9-16: 0 0 0 0 0 0 0 0
17-24: 0 0 0 0 0 0 0 0

103 (cb)
1-8: 0 0 0 0 0 0 0 0
9-16: 0 0 0 0 0 0

I find it odd that 103 is 0 everywhere and everything else seems ok, could it just be a tree? there is one nearby but it doesn't seem to be where the dish is pointing, could it be something else? I have the old 5LNB dish with the 4 wires running to a 4x8 multiswitch.

Any help would be apprecated :)

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   energyx

energyx

    Cool Member

  • Registered
  • 23 posts
Joined: Aug 08, 2011

Posted 14 September 2011 - 06:45 AM

I'm relatively new to DBS, but it looks like either a bad LNB or connection to the 103 LNB. Make sure all the cables are tight at the dish and look to see if any cracks or condensation are present on the LNBs.

#3 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 14 September 2011 - 08:03 AM

If you're getting 101, 110 & 119, 103 should definitely not be a tree problem.

#4 OFFLINE   Diana C

Diana C

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 1,738 posts
  • LocationNew Jersey
Joined: Mar 30, 2007

Posted 14 September 2011 - 08:51 AM

Not likely to be a cable problem. If it were between the switch and receiver, it would be effecting only one tuner, and across all slots. If it were a bad cable between the dish and switch, it would also effect the 110/119 since 103 is stacked with 110/119.

Most likely, it is a bad LNB.

Dish Network Customer from 1998-2001
DirecTV Customer since October, 2001
Moderator, DBSDish.com 1999-2000
Co-Founder and Administrator, DBSForums.com 2000-2006

Current setup:
DirecTV: HR34-700 (1TB) / HR24-100 (1TB) / HR24-500 (1TB) / HR21-700 (320GB) / HR21-100 (1TB) / 2 H25s / C41-500 / SWiM16 / Nomad / CCK

FiOS: 2 Tivo Roamio Pros (6 TB total) / 5 Tivo Minis attached via MOCA


#5 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,484 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 14 September 2011 - 10:14 AM

Also check your B-Band Converter modules. What model Receiver/DVR is this? Do you have others? Do they all have this problem?
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#6 OFFLINE   Krono

Krono

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Oct 28, 2008

Posted 14 September 2011 - 03:51 PM

It's two HR-22's, each has the same signal strength on all four tuners, I checked all the ends between the dish and the switch and didn't find any obvious trouble.

#7 OFFLINE   Brent04

Brent04

    Legend

  • Registered
  • 211 posts
Joined: Nov 22, 2004

Posted 14 September 2011 - 06:08 PM

Have you tried logging into your account on DirecTV's website and resending authorization to the receiver? I had a receiver that started getting all zeros for the 99 sat location and I used the website to resend authorizations to the receiver and it started getting a signal from the 99 sats again. Sounds strange but that worked for me with my issue.

#8 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,484 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 14 September 2011 - 06:59 PM

Since it's affecting all of your Receivers it's most likely a LNB or Multiswitch issue. Best to call DirecTV and request a service visit. It's free if you have their Equipment Protection Plan, or within 90-days of installation. Otherwise ~$50, and that covers whatever needs replacing.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#9 OFFLINE   Krono

Krono

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 3 posts
Joined: Oct 28, 2008

Posted 14 September 2011 - 11:23 PM

Have you tried logging into your account on DirecTV's website and resending authorization to the receiver? I had a receiver that started getting all zeros for the 99 sat location and I used the website to resend authorizations to the receiver and it started getting a signal from the 99 sats again. Sounds strange but that worked for me with my issue.


Just tried this, no effect.

Thanks everyone for the help, I'll get someone out here to look at the LNB/Switch, just hope the trees don't frighten him away this time :D

#10 OFFLINE   TBlazer07

TBlazer07

    Grumpy Grampy

  • Registered
  • 4,777 posts
Joined: Feb 05, 2009

Posted 15 September 2011 - 01:22 PM

Just tried this, no effect.

Thanks everyone for the help, I'll get someone out here to look at the LNB/Switch, just hope the trees don't frighten him away this time :D

Just tell the tech that "if I'm getting 99, 101, 110 & 119 there is no way I shouldn't be getting 103 because of LOS as it is above 101 and below 110 which I get fine."

It ain't rocket science. :)




spam firewall