Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

30 skip acting up


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#26 OFFLINE   billt1111

billt1111

    Legend

  • Registered
  • 217 posts
Joined: Aug 16, 2006

Posted 09 October 2011 - 03:23 PM

I have noticed this multiple times when watching the MLB playoffs on TBS and TNT the last 2 weeks. It does not happen every commercial break, but it ONLY happens during a commercial break and continues for the entire commercial break. Last night during the Ranger game it only happened during 2 breaks. I am using SKIP, not slip. As soon as the game comes back on skip starts working again. I can FF through the commercial(s) in question. I have only noticed it on my HR22 so far and I have the national release. I even hard reset my HR22 once to see if it still happens after that. I am going to try my HR24 via MRV the next time I notice it.

...Ads Help To Support This Site...

#27 OFFLINE   gilviv

gilviv

    Godfather

  • Registered
  • 361 posts
Joined: Sep 17, 2007

Posted 10 October 2011 - 04:10 PM

For me it has been a different problem altogether, while using the 30 SLIP on last weeks "Terra Nova""and then "House" both on FOX the bottom part of the screen would freeze while the banner would SLIP forward. No ads or anything else were visible on the screen while SLIPPING other than in the banner area. These were the only recordings this happened too. Never seen this before.:confused:

DirecTV since July 2006, WholeHome & HDDVR Service
Slimline5 Dish to 
SWM:

3x HR24/100s #1via HDMI> Sharp 26" LCD, #2 w/AM21N & #3 both via HDMI to 2-LG 32LK330/60hz LCDs

1x HR44/700 w/AM21N via HDMI to LG 42LH90/240hz Full LED


#28 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,811 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 10 October 2011 - 07:05 PM

For me it has been a different problem altogether, while using the 30 SLIP on last weeks "Terra Nova""and then "House" both on FOX the bottom part of the screen would freeze while the banner would SLIP forward. No ads or anything else were visible on the screen while SLIPPING other than in the banner area. These were the only recordings this happened too. Never seen this before.:confused:



Be sure to report this in the Issues Thread at the top of this forum.
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#29 OFFLINE   gilviv

gilviv

    Godfather

  • Registered
  • 361 posts
Joined: Sep 17, 2007

Posted 12 October 2011 - 10:17 PM

Be sure to report this in the Issues Thread at the top of this forum.


For me it has been a different problem altogether, while using the 30 SLIP on last weeks "Terra Nova""and then "House" both on FOX the bottom part of the screen would freeze while the banner would SLIP forward. No ads or anything else were visible on the screen while SLIPPING other than in the banner area. These were the only recordings this happened too. Never seen this before.:confused:


This Monday's "Terra Nova" also had the same problem with only slipping in the banner area of the screen as opposed to the main area. Missed the "House" recording due to the over-run on the baseball game, however the recording of the baseball game functioned correctly with respect the 30Slip feature.

DirecTV since July 2006, WholeHome & HDDVR Service
Slimline5 Dish to 
SWM:

3x HR24/100s #1via HDMI> Sharp 26" LCD, #2 w/AM21N & #3 both via HDMI to 2-LG 32LK330/60hz LCDs

1x HR44/700 w/AM21N via HDMI to LG 42LH90/240hz Full LED


#30 OFFLINE   Red Orc

Red Orc

    Legend

  • Registered
  • 250 posts
Joined: Oct 11, 2011

Posted 13 October 2011 - 04:18 AM

I was referring to local channels. Their major source of income is in ad revenue. While they do pull in retrans dollars, it's nowhere near enough for them to survive. With a broader DVR audience, those ad revenues must be shrinking. Combine that with increased cost of content and it's a wonder some of these guys are still in business.

Initially, I was a bit taken aback by this happening with Sunday Ticket commercials, but after the initial shock wore off, I could see the forest through the trees...


They can shove as many ads down my throat as they like but at the end of the day just because I watch a commercial for a product that doesn't mean that I am going to actually buy that product. I go out of my way not to buy some products because the commercials get on my nerves.

#31 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 October 2011 - 08:21 AM

It's my understanding that this is an issue that was identified after the latest national release rolled out. It's not intentional and our friends at DIRECTV are working to nail it down.

My advice is to relax, there isn't a massive conspiracy to keep you from skipping commercials. It's just ... a boo-boo.

I've now had this three times and from what I'm seeing, it looks like the coding in the commercial is the trigger. While it may not be intentional, as it isn't just the DirecTV commercials that have done it, I really doubt the receiver software is the source of the problem.
A.K.A VOS

#32 OFFLINE   Jeremy W

Jeremy W

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,447 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 13 October 2011 - 08:44 AM

I really doubt the receiver software is the source of the problem.

The receiver software has to be the source of the problem. Even though it's something in the commercial that causes it, it's the software that is preventing the skips.

#33 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 October 2011 - 08:58 AM

The receiver software has to be the source of the problem. Even though it's something in the commercial that causes it, it's the software that is preventing the skips.

Maybe this is a chicken or egg thing.
Since I have first hand experience with this, I "get a feeling" of what's going on.
When you've 30skipped a thousand times without issue and then you find a problem, it tends to suggest the source is what triggers it. Now "the fix" may be in a software change, but the cause is in the commercial feed.
What seems to be in common with this is not what version of software everyone is running, but the timing of the commercials being aired.
A.K.A VOS

#34 OFFLINE   Jeremy W

Jeremy W

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,447 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 13 October 2011 - 09:07 AM

Maybe this is a chicken or egg thing.

It's the programmer in me. When an input causes a problem in software, the input is not the problem. The software should be designed to gracefully handle any input it could see.

#35 OFFLINE   gilviv

gilviv

    Godfather

  • Registered
  • 361 posts
Joined: Sep 17, 2007

Posted 13 October 2011 - 09:09 AM

What about the 30SLIP on the banner only thing? Any ideas?

DirecTV since July 2006, WholeHome & HDDVR Service
Slimline5 Dish to 
SWM:

3x HR24/100s #1via HDMI> Sharp 26" LCD, #2 w/AM21N & #3 both via HDMI to 2-LG 32LK330/60hz LCDs

1x HR44/700 w/AM21N via HDMI to LG 42LH90/240hz Full LED


#36 OFFLINE   Jeremy W

Jeremy W

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 13,447 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 13 October 2011 - 09:11 AM

What about the 30SLIP on the banner only thing? Any ideas?

Sounds like something totally different that should be discussed in a separate thread.

#37 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 October 2011 - 09:46 AM

It's the programmer in me. When an input causes a problem in software, the input is not the problem. The software should be designed to gracefully handle any input it could see.

That's understandable, as we all look at this from our own experiences.
"The fix" may be in a firmware update, where "the source" seems to be in a change in what they've done breaking/adding commercials. "I'd guess" this change isn't going to be reversed as it came from a direction they want to pursue/develop.
From the user's point of view, it's like the DVR thinks it's at the end of the live buffer, even though it's in the middle of a recording.
A.K.A VOS

#38 OFFLINE   kikkenit2

kikkenit2

    Icon

  • Registered
  • 680 posts
Joined: Oct 25, 2006

Posted 13 October 2011 - 10:55 AM

Mine still have 30skip glitch occasionally. I called tech support last week and they don't even know what skip is.
Will a fix/patch download show up in history or as a national release version or anything? I am waiting patiently as requested.

#39 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 13 October 2011 - 11:02 AM

Mine still have 30skip glitch occasionally. I called tech support last week and they don't even know what skip is.
Will a fix/patch download show up in history or as a national release version or anything? I am waiting patiently as requested.

I'm sure you'll notice the next national release, but whether this bug is fixed or not, we don't know yet.
Also I'd say it's a waste of time calling DirecTV about this.
A.K.A VOS

#40 OFFLINE   Rich

Rich

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 22,654 posts
  • LocationPiscataway, NJ
Joined: Feb 22, 2007

Posted 13 October 2011 - 11:08 AM

It's my understanding that this is an issue that was identified after the latest national release rolled out. It's not intentional and our friends at DIRECTV are working to nail it down.

My advice is to relax, there isn't a massive conspiracy to keep you from skipping commercials. It's just ... a boo-boo.


It happened to me a few times during the ALDS when I was skipping from batter to batter. No commercials were on at the time. I was using a 24-500 and just figured it was a glitch. It did keep happening during the game, tho.

Now about those black helicopters with the D* logo on them that keep circling my house....:lol:

Rich

#41 OFFLINE   uteotw

uteotw

    Legend

  • Registered
  • 144 posts
Joined: Sep 30, 2006

Posted 17 October 2011 - 02:43 PM

So, where are we at on this? Anyone? It's getting annoying...

#42 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 17 October 2011 - 03:03 PM

So, where are we at on this? Anyone? It's getting annoying...

I had a talk about this and it will be addressed, but it may still take some time.
I was please to hear this, since 30slip is the only supported option, and 30skip isn't.
Your current options are to change back to 30slip or use FF.
A.K.A VOS

#43 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,994 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 17 October 2011 - 03:11 PM

My friend veryoldschool is right. Here's the skinny:

(1) It is not a feature, it's a bug.
(2) It affects only skips, not slips or FF.
(3) DIRECTV knows about it and is investigating fixing it.
(4) SKIP is still an unsupported option, let's not forget that.

Edited by Stuart Sweet, 17 October 2011 - 03:21 PM.

Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#44 OFFLINE   alm

alm

    Mentor

  • Registered
  • 34 posts
Joined: Sep 12, 2009

Posted 19 October 2011 - 04:09 PM

I am also seeing this happen on my tivo with cable card. Same deal as with my directv receiver. Skip is often blocked on the tivo but fast forward will work.
__________________________
HR23-700, Tivo premiere with cable card
TWC broadband, HP Procurve Gig 1810G, 3LNB SWM slimline single wire dish

#45 OFFLINE   joshjr

joshjr

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,460 posts
  • LocationNE Oklahoma
Joined: Aug 02, 2008

Posted 20 October 2011 - 10:47 AM

I have yet to experience any of these issues. Although wasnt it a year ago that there was an article floating around here that a new company joined with DirecTV for just this (commercials we could not skip on the DVR)?

Directv & Sunday Ticket Sub Since 8/19/2008
HR24-200 Leased, HR24-100 Owned, HR20-700 Owned (Not Active), R22-200 Owned, HR22-100 Owned, HR22-100 Owned, HR44-500 Owned. 5 LNB Setup W/SWM 16 Switch
Sony KDL-46HX800


#46 OFFLINE   Rtm

Rtm

    Godfather

  • Registered
  • 410 posts
Joined: Oct 17, 2011

Posted 21 October 2011 - 04:30 AM

Happened to me as well AT&T commercial MTV I used to be fat

#47 OFFLINE   bpratt

bpratt

    Godfather

  • Registered
  • 610 posts
  • LocationSalt Lake City, Utah
Joined: Nov 24, 2005

Posted 26 October 2011 - 01:38 PM

This problem is a lot worse on the new 4d2 level. I do a 1 hour manual record Monday thru Thursday each week at 11:00 pm on Comedy Central to record Jon Stewart and Steven Colbert. Since the 4d2 level was sent, I get the skip problem every day on this recording at 18 minutes into the show.

I don't care if skip is supported or not. It worked perfectly until a few updates screwed it up a couple of months ago. When the programmers screw something up, they should be responsible of fixing it.

HR10-250   250G WD  6.4a
HR21-700   750G WD 0x0912 AM21
HR21-700 2000G WD 0x0912 AM21
HR44-500 2000G WD 0x099c
DirecTV since 1997


#48 OFFLINE   Jon J

Jon J

    Grouch Extrordinaire

  • Registered
  • 1,176 posts
  • LocationMusic City, USA
Joined: Apr 22, 2002

Posted 26 October 2011 - 01:43 PM

My friend veryoldschool is right. Here's the skinny:

(1) It is not a feature, it's a bug.
(2) It affects only skips, not slips or FF.
(3) DIRECTV knows about it and is investigating fixing it.
(4) SKIP is still an unsupported option, let's not forget that.


I've been paying closer attention to this "bug" and it is odd that, for me, it never occurs during program content...just commercials. And, it always occurs during DirecTV commercials/promos as well as other advertisers that one might call "high end"...Tiffany comes to mind. ;)
When news breaks...we fix it.

#49 OFFLINE   hilmar2k

hilmar2k

    Hall Of Fame

  • Registered
  • 5,251 posts
Joined: Mar 18, 2007

Posted 26 October 2011 - 02:00 PM

The skeptic in me says this is the beginning of the end of being able to skip commercials. I have been predicting for a while that skipping them is not going to be possible forever. With the continued proliferation of DVR's, advertisers simply won't be willing to pay as much for commercials that are skipped at a higher and higher rate. The lost revenue will have to be made up somewhere. I hope I'm wrong (but I doubt I am).

#50 ONLINE   veryoldschool

veryoldschool

    Lifetime Achiever

  • Moderators
  • 42,143 posts
Joined: Dec 09, 2006

Posted 26 October 2011 - 03:17 PM

The skeptic in me says this is the beginning of the end of being able to skip commercials. I have been predicting for a while that skipping them is not going to be possible forever. With the continued proliferation of DVR's, advertisers simply won't be willing to pay as much for commercials that are skipped at a higher and higher rate. The lost revenue will have to be made up somewhere. I hope I'm wrong (but I doubt I am).

Change to 30slip and you won't have this problem.
The changes to commercials, where DirecTV can insert their own is causing this, and since 30skip isn't supported, it wasn't tested.
[again] I've talked to "my people" and was assured this isn't any conspiracy, but merely an omission in their testing, which is to be resolved "in time".
A.K.A VOS




Protected By... spam firewall...And...