Jump to content


Welcome to DBSTalk


Sign In 

Create Account
Welcome to DBSTalk. Our community covers all aspects of video delivery solutions including: Direct Broadcast Satellite (DBS), Cable Television, and Internet Protocol Television (IPTV). We also have forums to discuss popular television programs, home theater equipment, and internet streaming service providers. Members of our community include experts who can help you solve technical problems, industry professionals, company representatives, and novices who are here to learn.

Like most online communities you must register to view or post in our community. Sign-up is a free and simple process that requires minimal information. Be a part of our community by signing in or creating an account. The Digital Bit Stream starts here!
  • Reply to existing topics or start a discussion of your own
  • Subscribe to topics and forums and get email updates
  • Send private personal messages (PM) to other forum members
  • Customize your profile page and make new friends
 
Guest Message by DevFuse

Photo

Nomad not seeing one DVR (HR21P-200)


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 15 October 2011 - 03:15 AM

My Nomad is installed and working with two DVRs, but does not see the third DVR (the one I bought it for). All three DVRs have the same settings for sharing and allowing external devices and I have tried restarting the third DVR & the Nomad twice without any luck.

The Nomad web page indicated it works with HD DVR (model HR20 or later) so I ordered one. The manual lists models R22, HR20, HR21, HR22, HR23 and HR24 and "additional models may be added in the future."

The problem DVR is a HR21P-200.

Should this DVR work with the Nomad or is it one that may be added "in the future"?

...Ads Help To Support This SIte...

#2 OFFLINE   trh

trh

    This Space for Sale

  • Registered
  • 3,345 posts
  • LocationNE FL
Joined: Nov 02, 2007

Posted 15 October 2011 - 07:02 AM

:welcome_s
I can't answer the model issue, but have you checked the DVR Playlist Manager under your client software Settings? You can Hide specific DVRs from showing up on your devices; maybe that unit is just hidden (I wish you could do this on the whole house DVRs).

#3 OFFLINE   harsh

harsh

    Beware the Attack Basset

  • Registered
  • 18,985 posts
  • LocationSalem, OR
Joined: Jun 14, 2003

Posted 15 October 2011 - 07:26 AM

Should this DVR work with the Nomad or is it one that may be added "in the future"?

What software version is on your HR21P?

Too often we enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought. -- JFK


#4 OFFLINE   litzdog911

litzdog911

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 11,652 posts
  • LocationMill Creek, WA
Joined: Jun 23, 2004

Posted 15 October 2011 - 11:16 AM

Also check that DVR's Whole Home settings under "External Devices". Be sure all are set to "Allow".
HD DVRs: HR34-700; HR24-500; (2) HR20-700 + WD eSATA 1TB drive/Antec MX1 case; HR21-700; HR21-200 w/AM21
Receivers: H25-500 HD Receiver; H21-100 HD Receiver
Mobile Devices: Nomad

Additional equipment configuration details

Sun & moon help site your satellite dish


#5 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 15 October 2011 - 03:02 PM

Thanks for the reply.

I checked the Nomad client settings and only the two DVRs show up in the "Manage Your DVRs" section. The missing one is not listed.

The HR21P has software 0x4d1

I double checked the Whole-Home setup. All three external device settings are set to "allow".

#6 OFFLINE   NR4P

NR4P

    Dad

  • DBSTalk Club
  • 4,983 posts
  • LocationSunny Florida
Joined: Jan 15, 2007

Posted 15 October 2011 - 03:10 PM

Thanks for the reply.

I checked the Nomad client settings and only the two DVRs show up in the "Manage Your DVRs" section. The missing one is not listed.

The HR21P has software 0x4d1

I double checked the Whole-Home setup. All three external device settings are set to "allow".


How is the HR21P connected the network?
DECA? Ethernet?

What are the IP addresses and subnets of each DVR. Nomad too.
Its shown in the settings on the client.

#7 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 15 October 2011 - 04:53 PM

All DVRs are connected using DECA ethernet coax adapters. All three have a "home run" coax from the 8 port SWM-8 and another DECA to connect to the router.

DVR#1
192.168.1.29 255.255.255.0

DVR#2
192.168.1.16 255.255.255.0

HR21P
192.168.1.18 255.255.255.0

Nomad-
I did not find any network information in the Nomad PC client under settings.
Based on its MAC address, the router indicates it is 192.168.1.9

...Found it in help - system info - IP is 192.168.1.9:8082

Edited by Lane Wilson, 15 October 2011 - 07:25 PM.
Update


#8 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,876 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 15 October 2011 - 09:28 PM

Mr. Wilson:

I had a conversation with the DIRECTV engineers and they tell me the HR21P is not supported by Nomad right now. They are looking into possibly supporting it in the future.
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#9 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 16 October 2011 - 06:16 PM

Thank you!

I thought that could be the problem.

#10 OFFLINE   Brent04

Brent04

    Legend

  • Registered
  • 211 posts
Joined: Nov 22, 2004

Posted 16 October 2011 - 07:27 PM

What does the P in HR21P mean?

#11 OFFLINE   Stuart Sweet

Stuart Sweet

    The Shadow Knows!

  • Super Moderators
  • 36,876 posts
Joined: Jun 18, 2006

Posted 16 October 2011 - 07:31 PM

Pro

It is in a rack mountable case with additional cooling..
Opinions expressed by me are my own and do not necessarily reflect
those of DBSTalk.com, DIRECTV, DISH, The Signal Group, or any other company.

#12 OFFLINE   tcrabtree

tcrabtree

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 19 October 2011 - 10:32 AM

I had the same problem with my HR21P. I worked with DirecTv tech support to test. They hacked/changed my receiver to an "HR21-200" and the Nomad started working but caused several problems with my HR21P. They have since switched my account back to an "HR21P-200". Would you be so kind as to check your HR21P setup settings to see if your model displays as HR21P/200 or HR21/200. I suspect that they simply switched their database on my account rather than changing the setting on the machine itself. If you could check what your machine says, it would answer that question. Thanks.

#13 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 19 October 2011 - 11:13 PM

Under Menu -> Setup -> System Setup the display shows the Receiver as a HR21/200 even though it is a HR21P. I am not sure if it has always been that or if it changed at some point.

#14 OFFLINE   tcrabtree

tcrabtree

    New Member

  • Registered
  • 5 posts
Joined: Oct 19, 2011

Posted 20 October 2011 - 02:11 PM

Thank you. So it appears that the only change they made for me was the model number in their account database. (from HR21P to HR21 for testing) The Nomad must look there to see what receivers I am supposed to have. My account correctly shows HR21P now and Nomad no longer connects. My receiver shows HR21/200. If you want to help them debug, ask them to flip yours!

#15 OFFLINE   LI-SVT

LI-SVT

    Icon

  • Registered
  • 648 posts
Joined: May 18, 2006

Posted 21 October 2011 - 09:08 AM

Pro

It is in a rack mountable case with additional cooling..


This is unfortunate as my only two recievers are HR21Ps. Changing the model type on my account is not an option as it has other side effects.

Ultimate plus movie channels

One Genie

Two HR21P


#16 OFFLINE   Lane Wilson

Lane Wilson

    New Member

  • Topic Starter
  • Registered
  • 6 posts
Joined: Feb 07, 2009

Posted 22 October 2011 - 02:40 AM

My HR21P is now showing up in Nomad.

#17 OFFLINE   texasbrit

texasbrit

    Hall Of Fame

  • DBSTalk Club
  • 4,148 posts
Joined: Aug 09, 2006

Posted 23 October 2011 - 07:30 AM

Yes, DirecTV has now enabled the HR21p-200 for Nomad...




Protected By... spam firewall...And...